31/10/09

'Oταν το troktiko "σκοτώνεται" με το zougla.gr για τις κοτσάνες που έγραψαν και οι δυό τους

Η πληροφορία εστάλει στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ από αναγνώστη, η αλήθεια είναι πως αρχικά δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε πως 2 ιστοσελίδες με τέτοια επισκεψιμότητα είναι δυνατόν να δημοσίευσαν τέτοιες κοτσάνες.

Η πληροφορία διασταυρώθηκε και μπορούμε πλέον να τη δημοσιεύσουμε με όλα στοιχεία.




Το troktiko δημοσίευσε χθές πως ο Ολυμπιονίκης Γιάννης Μελισσανίδης θα παίξει σε μια απο τις πιο ακατάλληλες ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει. Στο Remake of Gore Vidal's Caligula και θα είναι κρυφός πόθος της αδερφής του Καλιγούλα.

Δέν μας πιστεύετε;;;

Αυτό είναι το link:

http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_5238.html




To zougla.gr την ίδια ημέρα (χθές 30/10/09) γράφει "Ο πρώην Ολυμπιονίκης κάνει… στροφή στην καριέρα του και ασχολείται με την υποκριτική.

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης τα τελευταία χρόνια ζει στην Αμερική και… κυνηγάει το όνειρο μιας μεγάλης καριέρας.Ο πρωταθλητής συμμετέχει στο remake της ταινίας του Gore Vidal «Καλιγούλας».

Η ταινία κυκλοφόρησε το 1979 και χαρακτηρίστηκε μία από τις πιο προκλητικές ταινίες όλων των εποχών, καθώς το περιεχόμενο ήταν αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους."

Ούτε αυτό το πιστεύετε;;;

Δείτε το link :
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=74140&cid=11




Ευτυχώς τους "πήρε χαμπάρι" και ο les-malakies.blogspot.com

ο οποίος μας επιβεβαιώνει πως :

Ο ηθοποιός στο τρέηλερ του Καλιγούλα ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχει με τον Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη

Το IMDb.com διαθέτει τα πλήρη στοιχεία του τρέηλερ. Αν πατήσετε το more για το πλήρες καστ θα δείτε πως στο ρόλο του Καλιγούλα εμφανίζεται ο... σκηνοθέτης!!! Πουθενά δεν υπάρχει το όνομα του Μελισσανίδη, αλλά κυρίως, αν πάτε στο προφίλ του ολυμπιονίκη στο IMDb.com (ναι, έχει κι απ' αυτό!) δεν θα βρείτε καμία συμμετοχή του στο εν λόγω τρέηλερ.

Η ομοιότητα είναι σαφής. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτε άλλο σε αυτή την (συνειδητή;) ειδησεογραφική πλαστοπροσωπία.


Προσέξτε το Video στο 1'54.




Τo troktiko βέβαια σήμερα 31/10/2009 "φορτώνει" την κοτσάνα που δημοσίευσε στο zougla.gr αφού σε νέο του άρθρο με τίτλο "Η απόλυτη ξεφτίλα!" γράφει:
Το νέο δημοσιεύτηκε στη zougla.gr και αναδημοσιεύτηκε από πολλά μπλογκς και portals.

http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_1029.html

Bγάζει δηλαδή την ποντικο-ουρά του απέξω το troktiko.... αφού στο δημοσίευμά του δεν αναφέρει την πηγή για να μην φανεί οτι "κλέβει" θέματα από τον αιώνιο εχθρό του zougla.gr !!!


ΕΡΩΤΗΣΗ

Να ρθεί τώρα ο Μελισσανίδης να σας γεμίσει και τους δύο κλωτσιές;... ή... Aγωγές;

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα !!!

Την ίδρυση δύο σχολείων, 4ο Λύκειο Χίου και Γυμνάσιο Καμποχώρων, εισηγείται ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για το λύκειο το αίτημα είναι χρόνιο , επιτακτικά αναγκαίο.


Τα κτιριακά δεδομένα όλων των Γενικών Λυκείων είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν στο ελάχιστο αύξηση του μαθητικού δυναμικού τους, η χωροταξική τοποθέτηση τους δεν βοηθά καθόλου την εξυπηρέτηση των μαθητών από τη βόρεια πλευρά της πόλης δεδομένου ότι όλα βρίσκονται προς το νότο και βεβαίως υπάρχει το εγκεκριμένο ως κατάλληλο οικόπεδο. Είναι η έκταση 8,50 στρεμμάτων στην περιοχή Αγία Τριάδα στον Κοφινά που παραχώρησε δωρεάν η Μητρόπολη στο Δήμο Χίου για το σκοπό αυτό.



Την ίδια στιγμή στο νότιο μέρος της πόλης λειτουργεί ένα μόνο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο του Κάμπου, ενώ τα υπόλοιπα γυμνάσια του Δήμου λειτουργούν ήδη ασφυκτικά. Η ανάγκη και νέου γυμνασίου θα διογκώνεται σταδιακά δεδομένου ότι η περιοχή των Καμποχώρων έχει μια δυναμική ως προς την ανοικοδόμηση, αλλά και τα Θυμιανά δίνουν ένα σημαντικό αριθμό αποφοίτων δημοτικού κάθε χρόνο. Επιπλέον υπάρχει και διαθέσιμο οικόπεδο από το δήμο.

Ο κ. Καλογεράκης απευθύνεται στις Επιτροπές Παιδείας, Νομαρχιακή και Δημοτικές, οι οποίες από εδώ και πέρα έχουν το λόγο για να τρέξουν οι διαδικασίες. Από την πλευρά μας θα συμβάλουμε με τη φωνή μας στην εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων.

Η χιακή κοινωνία το έχει αποδείξει, συμβάλει στην άνοδο τους εκπαιδευτικού επιπέδου της χώρας και δικαιούται να αξιώνει σύγχρονα εκπαιδευτήρια. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το γεγονός ότι με τη συγκεκριμένη γεωγραφική κατανομή των σχολείων, τα παιδιά μας θα σταματήσουν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να μάθουν γράμματα, με ότι συνεπάγεται αυτό σε κινδύνους για τη ζωή τους.

Διέρρευσε από: Δημοκρατική - Ανεξάρτητη Χιώτικη Εφημερίδα.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Ρουτίνα οι τουρκικές παρενοχλήσεις

Καθημερινό φαινόμενο σε αεροσκάφη της Frontex, αποτελούν οι παρενοχλήσεις μέσω ασυρμάτου, από το τουρκικό ραντάρ Ντάτσα...



Την Παρασκευή το βράδυ, την ώρα που φιλανδικό αεροσκάφος πετούσε βόρεια από το Φαρμακονήσι και εντός του εθνικού εναέριου χώρου, δέχθηκε στη συχνότητα κίνδυνου, εκπομπή από το τουρκικό ραντάρ η οποία καλούσε τον χείριστη να εγκαταλείψει την περιοχή, διότι παραβιάζει τούρκικο εναέριο χώρο


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Τι γνώμη έχουν οι νέοι για τη νέα κυβέρνηση....

ΠΑστες ΣΟκολάτες Κανταϊφι

Ένα άρθρο της Δέσποινας Πατεράκη

Δεν έχω μιλήσει ως τώρα για πολιτικά θέματα, ούτε καν στην περίοδο πριν και αμέσως μετά τις εκλογές όπου μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν και όχι να διατυπωθεί κάποια άποψη.

Δε λέω ότι τώρα μπορώ να έχω ολοκληρωμένη εικόνα για το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά τουλάχιστον μπορώ να στηρίξω την θέση μου σε στοιχεία.



Μιας και αποφάσισα να καταπιαστώ με το θέμα λοιπόν, σας λέω ότι είδα με σκεπτικισμό τη νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εθνικές εκλογές, οι οποίες μάλλον όταν θα ξαναγίνουν δε θα λέγονται πια «εθνικές» γιατί αυτός είναι ένας παρωχημένος, κατά τη νέα κυβέρνηση, χαρακτηρισμός που απομακρύνθηκε από τις επίσημες ονομασίες των υπουργείων. Επομένως, κυρίες και κύριοι, είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι δεν έχουμε Έθνος ούτε στα χαρτιά. Ο μόνος φορέας που διατηρεί ακόμα το χαρακτηρισμό είναι η Εθνική Ελλάδος αλλά πολύ φοβάμαι ότι και αυτή θα αποχαρακτηριστεί (άσε που το Ελλάδος είναι κι αυτό παρωχημένο).

Επανέρχομαι στο σκεπτικισμό με τον οποίο είδα την εκλογή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία της χώρας (εδώ που τα λέμε με σκεπτικισμό θα αντιμετώπιζα και την επανεκλογή του Κώστα Καραμανλή, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).Και ο σκεπτικισμός έγινε ακόμη πιο έντονος όταν είδα τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος και την αλαζονεία ή αδιαφορία (δεν έχω καταλήξει ακόμα στο τι προκαλεί την ασέβεια προς τους θεσμούς) ορισμένων υπουργών.

Αναφέρομαι στην ανεκδιήγητη κυρία που στην τελετή παράδοσης- παραλαβής έφυγε χωρίς να χαιρετήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γύρισε βέβαια μετά, όταν έφτασε στην πόρτα κάποιος θα της το σφύριξε, αλλά εγώ αναρωτιέμαι : η γυναίκα δε μπορεί να τηρήσει το πρωτόκολλο (και δε3 μιλάμε για το πώς να κρατήσει το ποτήρι της σαμπάνιας) και μπορεί να διοικήσει Υπουργείο;

Δε λέω ότι οι προηγούμενοι ήταν καλοί Υπουργοί επειδή χαιρετούσαν τους Προέδρους, αλλά κάποιες φορές το να κρατάς τα προσχήματα που λένε είναι απαραίτητο. Ναι, βρε, το ξέρω, δεν είχε ξαναγίνει Υπουργός και δεν ήξερε! Να ΄βλεπε τι κάνει ο πολύς κόσμος.

Δεν είδα αν παρέστη στην παρέλαση της Εθνικής επετείου αλλά την έχω ικανή να καθόταν την ώρα που παιάνιζε ο Εθνικός Ύμνος. Εθνικός είπα; Συγγνώμη, κεκτημένη ταχύτητα. Αυτό το άσμα τέλος πάντων με τα κόκαλα -που τρίζουν- τα ιερά…


Υ.Γ. Η κυρία Μπιρμπίλη δεν είναι ο μόνος λόγος που μ’ έκανε να δω με σκεπτικισμό τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Επιφυλάσσομαι να κράξω και τους υπόλοιπους στο μέλλον για να δικαιολογήσω και τον τίτλο της σημερινής ανάρτησης.

Το παρόν άρθρο εστάλει στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ προς αναδημοσίευση απο despateraki.blogspot.com

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν καταντήσει οι "παπατζήδες" της Ευρωπαικής Ένωσης

"Παπατζήδες" της Ευρωπαικής Ένωσης έχουν καταντήσει οι Ελληνικές κυβερνήσεις αφού:

Μέτρα «εδώ και τώρα» για τη δραστική μείωση του ελλείμματος και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων ζητούν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης απειλώντας με περαιτέρω, της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας.

H Μoody΄s έθεσε υπό αναθεώρηση την αξιολόγηση της Ελλάδας προειδοποιώντας πως αν δεν αντιμετωπιστούν τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα, τότε η ελληνική οικονομία θα περιέλθει σε κατάσταση «υποχώρησης χωρίς τέλος»




Μας κατηγορούν ευθέως για "μαγειρεμένα" στατιστικά αποτελέσματα.


Ο διεθνής οίκος επισημαίνει πως η δραστική αναθεώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 12,5% επιβεβαιώνει τις μακροχρόνιες ανησυχίες του για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών στην Ελλάδα και ζητεί μέτρα για τη βραχυπρόθεσμη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών.

Οι προειδοποιήσεις της Μoody΄s έρχονται μία εβδομάδα μετά την υποβάθμιση από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch και λίγο πριν από τη νέα προσφυγή του Δημοσίου στις αγορές για πρόσθετο δανεισμό που θα κυμαίνεται από 5 έως 10 δισ. ευρώ. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το κόστος δανεισμού όμως έρχεται το επόμενο έτος όταν το Δημόσιο θα ζητήσει από τις αγορές ποσό που μπορεί να προσεγγίσει ακόμα και τα 60 δισ. ευρώ.

Πίστωση χρόνου

Υπό την απειλή των αγορών και το ενδεχόμενο μεγάλων επιβαρύνσεων στο κόστος δανεισμού, το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει πίστωση χρόνου από τους διεθνείς οίκους, δίνοντας παράλληλα τα πρώτα δείγματα γραφής για τη μείωση του ελλείμματος και την ενίσχυση της διαφάνειας των δημόσιων οικονομικών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε τη συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία θα παραδώσει έως το τέλος του έτους πόρισμα στο οποίο θα καταγράφεται η δημοσιονομική κατάσταση, θα αξιολογούνται τα προβλήματα και θα προτείνονται λύσεις. Όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών μετά τη συνάντηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, στην επιτροπή θα μετέχουν επίσης εκπρόσωποι του ΚΕΠΕ, του ΙΟΒΕ, του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και προσπαθεί να αποφύγει νέα κρούσματα υποβάθμισης διαβεβαιώνοντας ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος στο 9,5% του ΑΕΠ από 12,5% φέτος.

Το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση αναμένεται να δοθεί με τον προϋπολογισμό του 2010, το προσχέδιο του οποίου θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Προειδοποίηση από S&Ρ

Μετά την υπέρβαση του σκοπέλου Μoody΄s - έναντι του ενδεχομένου άμεσης υποβάθμισης- και η Standard and Ρoor΄s απευθύνει σαφείς προειδοποιήσεις μέσω του πρακτορείου Reuters. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο επί του παρόντος δεν υπάρχει πίεση στην αξιολόγηση, αλλά προειδοποιεί ότι «η όποια μελλοντική εξέλιξη (στην αξιολόγηση) θα εξαρτηθεί από τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με τη δημοσιονομική εξυγίανση και την εφαρμογή τους».

Στην αγορά ομολόγων, η υποβάθμιση από την S&Ρ θεωρούνταν σχεδόν δεδομένη, ενώ το γεγονός ότι η Μoody΄s προειδοποίησε με υποβάθμιση και δεν υποβάθμισε απευθείας περιόρισε τις άμεσες επιπτώσεις στα spread των ομολόγων. Η διαφορά αποδόσεων ανάμεσα στα ελληνικά και τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα διευρύνθηκε οριακά στο 1,42%, από 1,35% την Τρίτη, ισορροπία η οποία όμως μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως εύθραυστη, αν δεν υπάρξει άμεση βελτίωση στην οικονομία.

Σχετικό άρθρο

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Το internet γίνεται πολυγλωσσικό !!!!

Το διαδίκτυο βρίσκεται εν όψει της μεγαλύτερης αλλαγής του κατά τα τελευταία 40 χρόνια, από τότε δηλαδή που εφευρέθηκε, σύμφωνα με την ρυθμιστική Αρχή του, την εταιρία Icann, η οποία, όπως ανακοίνωσε, έχει σχεδόν ολοκληρώσει τα σχέδια της για την εισαγωγή διευθύνσεων με...



μη λατινικούς χαρακτήρες.

Η πρωτοβουλία αυτή, που έχει εγκριθεί από το 2008, θα επιτρέψει να υπάρξουν πλήρη domain names στην αραβική γλώσσα, την ελληνική, κινεζική, την ινδική, την κυριλλική και άλλες, με συνέπεια να πνεύσει ένας άνεμος ουσιαστικής παγκοσμιοποίησης στο Ίντερνετ και να γίνει αυτό πιο εύκολα προσβάσιμο από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Η Icann (Internet Corporation for Assigned Names) δήλωσε ότι αν τα σχέδια της εγκριθούν στις 30 Οκτωβρίου (μια μέρα μετά τα 40ά «γενέθλια» του Ίντερνετ στο πλαίσιο ενός πειράματος στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Λος ΄Αντζελες), τότε θα δεχτεί τις πρώτες αιτήσεις για ξενόγλωσσες διευθύνσεις έως τις 16 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Τα πρώτα διεθνοποιημένα domain names (IDNs) μπορεί να λειτουργούν μέχρι τα μέσα του 2010, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας κ. Ροντ Μπέκστρομ (πρώην επικεφαλής στον τομέα κυβερνο-ασφάλειας στις ΗΠΑ).

Όπως είπε, μιλώντας σε διεθνή συνδιάσκεψη της Icann στη Σεούλ της Ν.Κορέας που ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την αναμενόμενη έγκριση της πολύγλωσσης «επανάστασης» στο Ίντερνετ, από τους περίπου 1,6 δισ. χρήστες του διαδικτύου σήμερα παγκοσμίως, πάνω από τους μισούς χρησιμοποιούν μη λατινογενείς γλώσσες, συνεπώς η επερχόμενη αλλαγή θα είναι πολύ σημαντική και αναγκαία, ειδικά καθώς το διαδίκτυο συνεχίζει να εξαπλώνεται διεθνώς.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της Icann για την αλλαγή, κ. Πίτερ Ντενγκέιτ Θρας, το όλο εγχείρημα υπήρξε ιδιαίτερα πολύπλοκο από τεχνικής πλευράς. Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στο Σύστημα Ονοματοδότησης Περιοχών (Domain Name System-DNS) του Ίντερνετ, που λειτουργεί ως τηλεφωνικός κατάλογος, «μεταφράζοντας» τις διευθύνσεις με γράμματα (π.χ. www.ana.gr) σε διευθύνσεις με αριθμούς που μπορούν να διαβαστούν από τους υπολογιστές.

Εφεξής -πράγμα όχι εύκολο στην πράξη - το σύστημα αυτό θα μπορεί να αναγνωρίζει και να μετατρέπει σε αριθμούς και τους μη λατινογενείς γλωσσικούς χαρακτήρες.
Οι τεχνικοί της Icann κάνουν δοκιμές εδώ και περίπου δύο χρόνια και διαβεβαιώνουν ότι πλέον το DNS μπορεί να γίνει πολύγλωσσο.

Ορισμένες χώρες, όπως η Κίνα και η Ταϊλάνδη, έχουν ήδη εφαρμόσει αλλαγές που επιτρέπουν στους χρήστες των χωρών τους να εισάγουν διευθύνσεις στις γλώσσες τους, όμως αυτές οι αλλαγές δεν έχουν γίνει διεθνώς αποδεκτές και δεν «δουλεύουν» απαραίτητα σε όλους τους υπολογιστές του κόσμου.

Σύμφωνα με τον Μπέκστρομ, οι αλλαγές θα οδηγήσουν στην δημιουργία νέων ευέλικτων domain, όπως .bank (για τράπεζες) ή .post (για ταχυδρομεία), αντί για την περιοριστική χρήση μόνο του .com. Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα απαιτείται πλέον η πληκτρολόγηση λιγότερων χαρακτήρων (60 έως 100 δισ. κτυπήματα πλήκτρων την μέρα παγκοσμίως), πράγμα καλό τόσο για τους χρήστες όσο και για τις εταιρίες που θα μπορούν να επικοινωνούν πιο άμεσα με τους πελάτες τους.

Η μη κερδοσκοπική εταιρία Icann, με έδρα την Καλιφόρνια, δημιουργήθηκε το 1998 από την αμερικανική κυβέρνηση για να εποπτεύει τη λειτουργία και ανάπτυξη του διαδικτύου. Φέτος το Σεπτέμβριο, μετά από πολύχρονες κριτικές και αντιδράσεις από άλλες κυβερνήσεις και φορείς, αποφασίστηκε το χαλάρωμα του ελέγχου της εταιρίας από τις ΗΠΑ και η αυτονόμηση και διεθνοποίησή της, από την 1η Οκτωβρίου 2009.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Ο "μεγάλος αδερφός" στείνει παγίδες ...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

"Όπως ασφαλώς γνωρίζετε ο κυβερνοχώρος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του ανθρώπινου πολιτισμού, έναν από τους καλύτερους χώρους ελεύθερης έκφρασης και μια από τις δυναμικότερες παραμέτρους για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από την...





καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ανοικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

Για όλα αυτά, αυτός ο χώρος δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τα «ενδιαφέροντα» του «Μεγάλου Αδερφού».

Αντίθετα αποτελεί προνομιακό πεδίο εφαρμογής μεθόδων ελέγχου της έκφρασης, της δράσης και της ελευθερίας των χρηστών του διαδικτύου και κατά προέκταση και της κοινωνίας ολόκληρης με στόχο την ακύρωση της θετικής για την ανθρωπότητα πλευράς του κυβερνοχώρου. Στα πλαίσια αυτά δομήθηκαν συστήματα, όπως το ECHELON.

Τελευταία φαίνεται πως στην υπηρεσία του «Μεγάλου Αδερφού» μπήκαν και τα υποτίθεται αθώα υποσυστήματα-παγίδες, όπως το FACEBOOK, το NETLOG, το TWIT και διάφορα παρόμοια τα οποία, με το πρόσχημα της διευκόλυνσης της επικοινωνίας μεταξύ των «μελών τους», συγκεντρώνουν πληροφορίες και υποκλέπτουν, χωρίς την άδειά μας και προφανώς για παράνομη χρήση, απόρρητα στοιχεία και προσωπικά δεδομένα.

Τον τελευταίο καιρό δεχόμουν από το σύστημα NETLOG αλλεπάλληλα μηνύματα σύμφωνα με τα οποία κάποιοι, γνωστοί ή άγνωστοι, με καλούσαν «να γίνουμε φίλοι». Υποψιασμένος για το ρόλο τέτοιων παγίδων δεν ανταποκρίθηκα σε καμιά πρόσκληση. Κάποια στιγμή όμως έκανα κατά λάθος κλικ πάνω σε ένα link ενός μηνύματος του NETLOG με το οποίο υποτίθεται πως με καλούσε να γίνουμε φίλοι, ένας πολύ καλός φίλος μου.

Αμέσως διαπίστωσα πως το σύστημα υπέκλεψε αυτόματα όσες, (ευτυχώς ελάχιστες), ηλεκτρονικές διευθύνσεις ήταν αποθηκευμένες στο «λογαριασμό μου», στις οποίες έστειλε αυτόματο μήνυμα με το οποίο καλούσε τους κατόχους τους να «γίνουν φίλοι μου».

Προσπάθησα να ακυρώσω αμέσως τη λάθος επιλογή μου, αλλά δεν παρέχει το σύστημα τέτοια δυνατότητα και χωρίς να κάνω τις επόμενες κινήσεις που ζητούσε, ζήτησα αμέσως να με διαγράψουν από τις λίστες τους και να ακυρώσουν τις όποιες ενέργειες έκαναν για λογαριασμό μου καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την παράνομη ενέργειά τους."

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

30/10/09

Προς απεργία στην ΕΡΤ...

Προς απεργία στην ΕΡΤ...

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την πορεία που παίρνει το θέμα των Συμβασιούχων. Σίγουρα είναι σωστή η κατεύθυνση που οδηγεί προς το τέλος της εκμετάλλευσης.

Οι προσλήψεις από δω και πέρα θα πρέπει να γίνονται με αδιάβλητο τρόπο αποκλειστικά απʼ τον ΑΣΕΠ.

Όμως μπορεί αυτό να γίνει σε μια μέρα; Και τι θα γίνει με όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί για πολλά χρόνια εκεί που το ίδιο το κράτος τους τοποθέτησε;




Διαβάζουμε βέβαια και για τις παράνομες συμβάσεις. Συμβάσεις «ημετέρων» με υπέρογκα ποσά, προεκλογικές συμβάσεις, συμβάσεις παράτυπες ή καθʼ οιονδήποτε τρόπο καταχρηστικές. Σίγουρα αυτές δεν πρέπει να συνεχιστούν. Αποτελούν πρόκληση όχι μόνον για την ΕΡΤ, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.

Οι περισσότερες όμως αφορούν ποσά λίγων εκατοντάδων ευρώ. Και αφορούν συναδέλφους που εργάζονται δίπλα μας, στο ίδιο αντικείμενο με μας. Πιστεύουμε πως έχουν κι αυτοί δικαιώματα στη ζωή, αλλά είναι λυπηρό να ζουν συνεχώς με την αγωνία της ανανέωσης.

Πρόκειται κυρίως για νέους ανθρώπους που βιώνουν μια συνεχή ομηρία. Μια ομηρία που τους αρνείται τα στοιχειώδη δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή.

Όμως δεν είναι μόνο το ανθρώπινο κομμάτι. Σίγουρα είναι σοβαρό αλλά αν ήταν μόνον αυτό θα ήταν σα να μιλάμε για ελεημοσύνη. Και βέβαια δεν ζητούν κάτι τέτοιο! Πέρα απʼ το ανθρώπινο κομμάτι λοιπόν είναι και το πρακτικό. Και είναι απόλυτα αληθινό πως η ΕΡΤ τους έχει μεγάλη ανάγκη αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν εκπομπές που δεν μπορούν να βγουν στον αέρα. Τμήματα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Διαδικασίες που θα μπλοκαριστούν άμεσα.

Αν φύγουν η ΕΡΤ θα μείνει ακρωτηριασμένη!

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Η θέση μας είναι πως πρέπει να κριθούν οι συμβάσεις μία-μία κατά περίπτωση. Βασικά κριτήρια: νομιμότητα, αμοιβή σε λογικά επίπεδα(ίσες αμοιβές για την ίδια εργασία), συνολικός χρόνος υπηρεσίας και να καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ιδρυτικά Μέλη ΟΜΕ ΕΡΤ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Κ/Φ, Ρ/Φ & Τ/Ο ΕΡΤ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΡΤ
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ

ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ 1100 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ε ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Τρομοκρατία στην Ελλάδα - Η 17 Ν , τελικά....έχει συλληφθεί;

Τρομοκρατικές οργανώσεις έτοιμες για πόλεμο ξεπηδάνε όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό. Σέχτα επαναστατών, Πυρήνες της Φωτιάς, Επαναστατικός αγώνας και πολλές άλλες μικρότερες, φαίνεται να έχουν κηρύξει πόλεμο και όχι μόνο τρομοκρατικές επιθέσεις.

Χαρακτηριστικό του εμπόλεμου κλίματος που επικρατεί είναι η πρόσφατη επίθεση στο Α.Τ. Αγ. Παρασκεύης με 100 σφαίρες...Τεράστιος αριθμός αν τον αναλογιστεί κανείς και ευτυχώς που δεν υπήρχαν θύματα...




Όλα αυτά λοιπόν μας κάνουν να αναρρωτιόμαστε αν η 17Ν τελικά έχει συλληφθεί ή όχι. Είναι τυχαίο που ακόμα η 17Ν βρίσκεται στη λίστα της CIA και του FBI των πιο σκληρών τρομοκρατικών οργανώσεων; Μήπως αυτοί που μπήκαν στης φυλακής τα σίδερα, τους οποίους κιόλας ο κάθε Μάκης και Θέμος τους δίνει και λόγο να μιλάνε στα μέσα τους, ήταν απλώς κατώτεροι κάποιων άλλων;Και τί αν αυτοί οι άλλοι είναι τόσο "μεγάλοι" που δεν μπορεί να τους αγγίξει κανείς...

Σίγουρα πάντως ο φάκελλος τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν έχει σβήσει και όσο πλησιάζουμε στις 17 Νοεμβρίου και στη συνέχεια στον Δεκέμβριο τα πράγματα θα αρχίζουν να χειροτερέυουν. Ας ελπίσουμε όμως πάνω απ' όλα να μην θρηνήσουμε θύματα...

Υ.Γ. Αλήθεια γιατί κανένας από τους Εκπροσώπους της Κυβέρνησης δεν βγήκαν στα χθεσινά δελτία ειδήσεων; Τί φοβούνται; Ερωτήσεις για τον Χρυσοχοϊδη και αυτά που έλεγε όταν δεν ήταν στον "χορό"

Πηγή: enimerwsi-gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Η ΝΔ ψάχνει ...αρχηγό ή μάνατζερ;

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ*

Μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου αποτελεί αξιοπαρατήρητο γνώρισμα αυτών των ημερών το γεγονός ότι στον Πρωθυπουργικό θώκο βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου ένας πολιτικός άνδρας που αμφισβητήθηκε στο παρελθόν, ένας ηγέτης του ΠΑΣΟΚ για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία πίστευε ότι όσο αυτό βρισκόταν επικεφαλής του Κόμματός του αυτή θα συνέχιζε να…Κυβερνά της Ελλάδα!...



Αν παρήλθαν οι χρόνοι εκείνοι!…
Εδώ και εβδομάδες τώρα, μετά την απίστευτη για το μέγεθός της καταβαράθρωσή της, το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εγκατέλειψε το θεσμικό του ρόλο ως ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ αντιπολίτευση και αναζητά τον επόμενη Αρχηγό της…

‘Ω καιροί, ώ ήθη!...
Στο μεταξύ ο νέος Πρωθυπουργός δίνει «καινοτόμα» δείγματα ως αρχηγός και μάνατζερ, ενώ οι επίδοξοι ηγέτες της ΝΔ φιλονικούν εάν οι εκλέκτορες...

εξαντλούνται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, στα μέλη του Κόμματος ή περιλαμβάνουν και…φίλους…

Ένα από τα διάφορα καθιερωμένα σε διεθνή κλίμακα σχήματα αναλυτικής αξιολόγησης της συμπεριφοράς ενός ηγετικού στελέχους, ενός σύγχρονου πολιτικού ή ακόμη και του μάνατζερ κάποιους σύγχρονου πολυεθνικού επιχειρηματικού κολοσσού, είναι το σχήμα που περικλείεται από τα σημεία αναφοράς του απόλυτου αυταρχισμού και της απόλυτης δημοκρατίας.

Παρουσιάζοντας στη σημερινή μου blogger-άποψη εκλαϊκευμένα, το συγκεκριμένο σχήμα, θα γίνει εύκολα αντιληπτό ότι το συνθέτουν οι ακόλουθες 5 πιθανές μορφές:

(1) από τον καταναγκαστικό αυταρχισμό όπου ο ηγέτης-πολιτικό πρόσωπο ή μάνατζερ υπαγορεύει στους υφισταμένους του και εφόσον παραστεί ανάγκη απειλεί κιόλας,

(2) τον φιλάνθρωπο αυταρχισμό όπου ο ηγέτης υπαγορεύει δίνοντας ταυτόχρονα και εξηγήσεις και ενισχύοντας την "σωστή" συμπεριφορά των συνεργατών του ( είτε πρόκειται για υπουργούς και υφυπουργούς, είτε πρόκειται για στελέχη ) με κάποιες επιβραβεύσεις,

(3) τον παραπλανητικό αυταρχισμό όπου ο ηγέτης εξαπατά τους υφισταμένους του δημιουργώντας τους την ψευδαίσθηση ότι αυτοί και συμμετέχουν και καθορίζουν τις εξελίξεις του παιχνιδιού ενώ ουσιαστικά αυτός είναι εκείνος που ελέγχει την
κατάσταση στα παρασκήνια ή με παρασκηνιακές ενέργειες μιας μικρής επίλεκτης ομάδας Συμβούλων,

(4) την συμβουλευτική ηγεσία όπου οι υφιστάμενοι, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ή μέλη της διοικητικής ομάδας μιας μεγάλης επιχείρησης ή οργανισμού και αισθάνονται και
πιστεύουν ότι οι ιδέες και οι προτάσεις τους είναι επιθυμητές
από την ηγεσία και μπορεί να έχουν επιρροή στη λήψη
αποφάσεων, και, τελικά

(5) την φιλελεύθερη προσέγγιση όπου ο ηγέτης ή ο μάνατζερ συμμετέχει στην ομάδα που επιβλέπει ως μέλος και συναινεί στις αποφάσεις που λαμβάνονται από αυτήν.
Αναμφίβολα υπάρχουν δεδομένες ιστορικές στιγμές στη ζωή κάθε ομάδας που απαιτούν τη μετουσίωση ενός "δημοκρατικού" ηγέτη σε "αυταρχικό" αρχηγό για να επιτευχθούν κοινοί στόχοι ή για να αποσοβηθούν κρίσιμες για την επιβίωση της ομάδας ή του κοινωνικού συστήματος καταστάσεις.

Σίγουρα, επίσης, υπάρχουν δεδομένα παραδείγματα "αυταρχικών" ηγετών που, με προκάλυψη της "χαρισματική" τους προσωπικότητα και την επιφανειακή δημοκρατικότητά τους, πετυχαίνουν να παγιώσουν, να διαιωνίσουν εάν όχι εσαεί πάντως πέρα από τα προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα την κατοχή και την άσκηση της εξουσίας.

Βέβαια κάποια στιγμή ακόμη και τέτοιοι "χαρισματικοί" ηγέτες ωθούνται από τον λαό στην αφάνεια ακριβώς επειδή στα σύγχρονα δημοκρατικά πολιτεύματα υπάρχει νομοτελειακά κατοχυρωμένη δικλείδα ασφαλείας για αυτές τις περιπτώσεις.

* Ο καθηγητής ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτώβρη 2010

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Με προκήρυξή της η οργάνωση Ο.Π.Λ.Α . αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό στο Α.Τ Αγ. Παρασκευής

Με προκήρυξή της η οργάνωση Ο.Π.Λ.Α . (Οργάνωση Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας), αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό στο Α.Τ Αγ. Παρασκευής.

Οι κουμπουροφόροι χρησιμοποιούν ένα ιστορικό όνομα της εποχής του εμφυλίου.

Η ιστορική... ΟΠΛΑ (Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών –Λαική Αυτοάμυνα) ήταν ένα ένοπλο τμήμα που δρούσε με σκοπό την εξουδετέρωση των συνεργατών των Άγγλων στον εμφύλιο.



Το κομμάτι της προκήρυξης που αναφέρεται στον Ν Ζαχαριάδη, είναι η ομιλία του ηγέτη του ΚΚΕ με την οποία ίδρυσε της ΟΠΛΑ Θεσσαλονίκης το 1946.

Αρχηγός της ΟΠΛΑ Μακεδονίας ήταν ο Ακίνδυνος Αλβανός, μια εμβληματική μορφή του εμφυλίου.

Ο Αλβανός καταδικάστηκε 7 φορές σε θάνατο και εκτελέστηκε στο Επταπύργιο.

Οι ομάδες του, συνήθως φοιτητές, αναλάμβαναν παρακινδυνευμένες αποστολές, οι οποίες βεβαίως δεν είχαν καμιά σχέση με τυφλά χτυπήματα κατά ανθρώπων που δεν συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εναντίον του Δημοκρατικού Στρατού.

Η ΟΠΛΑ Αθήνας είχε διαφορετική δράση και πολλές φορές στράφηκε κατά των διαφωνούντων του ΚΚΕ.

Η χρήση του ιστορικού ονόματος ΟΠΛΑ από τους τρομοκράτες (αν δεν είναι δημιούργημα υπηρεσιών), τους τοποθετεί σε σταλινικούς κύκλους και τους διαφοροποιεί από τις μέχρι τώρα γνωστές τροτσκιστικές ομάδες (17 Νοέμβρη) ή τον αναρχοαυτόνομο χώρο.

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Μήπως πρέπει κάποτε να Ξυπνήσουμε..... (Δείτε το Video)

Μήπως τελικά δεν φταίνε αυτά τα παιδιά αλλά τα πρότυπα που τους "πουλάτε" καθημερινά ;;

Ο λόγος για την προχθεσινή επέτειο...

Δείτε το βίντεο....



Τίιι;;; γιορτάζουμε σήμερα;
Είναι το γνωστό ερώτημα που ρωτούν κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι δημοσιογράφοι τα παιδάκια....





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Τιμοκατάλογος όπλων

Στα πλαίσια των διάφορων συμπερασμάτων που βγαίνουν από τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι πόσο εύκολα μπορείς κάποιος να βρει ένα καλάσνικοφ σε αυτή τη χώρα ;

Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ τα οποία δεν έχουν ξανά χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερες επιθέσεις , κάτι που δείχνει ότι οι ένοπλες ομάδες διαθέτουν πρόσβαση σε ποικιλία όπλων ...




Για να μην κοροϊδευόμαστε....

Στην Ελλάδα , κυκλοφορούν σήμερα απο επίσημες πηγές πάνω απο 2,5 εκατομμύρια όπλα. Τα περισσότερα βρίσκονται στην Κρήτη.

Είναι δυνατόν να πωλούνται στην Κρήτη τα καλάσνικοφ έναντι 1.000 ευρώ και κανείς να μην μπορεί να σταματήσει το λαθρεμπόριο ;

Είναι δυνατόν να απορούμε μετά για το πώς οπλίζονται τα χέρια των τρομοκρατών τόσο εύκολα με "φρέσκα" όπλα τα οποία δεν έχουν καν χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερες επιθέσεις ;

Πόσο ισχυρό τελικά μπορεί να είναι το παρακράτος της διαφθοράς στη χώρα μας ;

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Τι είπε η υφυπουργός Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου για τις αλλαγές στο Λύκειο και στις εξετάσεις

Ποιες συγκεκριμένες αλλαγές θα γίνουν στο νέο λύκειο και στην εξεταστική διαδικασία;

"Κατ΄αρχήν δεσμευόμαστε για την συνέχεια αλλά και την αναβάθμιση του διαλόγου συνολικά για την παιδεία, όχι μόνο για το λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο διάλογο αυτό η κυβέρνηση προσέρχεται με προτάσεις, χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα και προσχήματα «μηδενικής βάσης».

Σε ότι αφορά τη λυκειακή παιδεία, στόχος μας είναι να δημιουργηθεί το νέο λύκειο, ως αυτοδύναμη εκπαιδευτική βαθμίδα με μορφωτική και επαγγελματική αξία που πιστοποιείται με το Εθνικό Απολυτήριο, το οποίο δίνεται μετά από γενικές και αντικειμενικές εξετάσεις σε επιλεγμένο αριθμό μαθημάτων....




Tα προγράμματα σπουδών αναμορφώνονται με εισαγωγή μαθημάτων επιλογής και σταδιακό περιορισμό των γνωστικών αντικειμένων, η σχολική ζωή ενισχύεται με αθλητικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Επίσης, στοχεύουμε στη διεύρυνση των επιλογών των μαθητών σε προγράμματα, με την αναδιοργάνωση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και τη δημιουργία αυτοδύναμου Τεχνολογικού Λυκείου, οι ειδικότητες του οποίου θα διασυνδεθούν με τις ανάγκες της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Η αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης θα λειτουργήσει ως κλειδί για την ευρύτερη αναμόρφωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπό την έννοια ότι το τεχνικό και επαγγελματικό λύκειο αφενός θα παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για να βρούν δουλειά τα παιδιά και αφετέρου θα συντηρεί το ενδιαφέρον τους για το σχολείο.

Το εξεταστικό σύστημα θα αλλάξει σταδιακά, ώστε να μη αιφνιδιάζονται οι μαθητές και οι οικογένειές τους.

Στόχος των αλλαγών είναι να αποσοβηθεί η ανάγκη της φροντιστηριακής προετοιμασίας και της μηχανικής αποστήθισης και να αναπτυχθεί η κριτική σκέψη των μαθητών.

Οι εξετάσεις για το Εθνικό Απολυτήριο, θα διεξάγονται κεντρικά, με διαδικασίες που διασφαλίζουν το αδιάβλητο (π.χ. επιλογή θεμάτων από τράπεζα θεμάτων σταθμισμένης δυσκολίας). Τέλος, βάσει του Εθνικού Απολυτηρίου, τα ανώτατα ιδρύματα θα θέτουν τους όρους εισαγωγής στη Σχολή ή στο Πανεπιστήμιο, και όχι στο Τμήμα, δίνοντας μεγαλύτερο εύρος επιλογών στον υποψήφιο.

Οι προτάσεις του δικού μας προγράμματος θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Αποκάλυψη σοκ !!! 100.000€ το επεισόδιο έπαιρναν οι αδελφές Μαγγίρα από την κρατική τηλεόραση !

Οι αδελφές Μαγγίρα έπαιρναν 100.000€ το επεισόδιο από την κρατική τηλεόραση!

Όπως αποκαλύφθηκε από εκπομπή δημοσιογράφων στο "ΘΕΜΑ 98.9". Μιλάμε ότι ήταν μεγάλη σπατάλη, πολλά τα χρήματα φίλε. Αυτές ξεπέρασαν κατά πολύ την αμοιβή του Σπύρου Παπαδόπουλου. Μιλάμε για την εκπομπή ''Μαγγειρέματα'' όπου ...



Δεν έκαναν καθόλου σχεδόν νούμερα.

Ακόμη ακούγεται ότι αυτές οι αμοιβές δεν είναι τίποτα μπροστά σε άλλες...

Ας μας πούνε οι υπεύθυνοι της κρατικής πόσα τελικά πληρώνουμε τον καθένα, γιατί θα αρχίζουμε να τραβάμε τα μαλλιά μας!

Δηλαδή όποιος έχει διασυνδέσεις εξασφαλίζει πακέτα απο την κρατική τηλεόραση για εκπομπές "να'χαμε να λέγαμε" ακόμα κι αν αυτές είναι τηλεοπτικά "πάτος".

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Έκρηξη στην πολυκατοικία που μένει η Mαριέττα Γιαννάκου

Εκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε στις 4:32 το πρωΐ έξω από την πολυκατοικία που διαμένει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Mαριέττα Γιαννάκου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε σακ- βουαγιάζ και ήταν μέσα σε χύτρα.

Είχαν προηγηθεί δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER για την επικείμενη έκρηξη χωρίς να γίνει ανάληψη ευθύνης από καμία οργάνωση.

Τι δηλώσε η ίδια μετά το τρομοκρατικό χτύπημα...



Η πολυκατοικία βρίσκεται επί της οδού Δεμερτζή 10 στα Πατήσια. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

"Λυπάμαι για ανθρώπους που νιώθουν μίσος κατά πάντων... Πρόκειται για μηδενιστές και αδίστακτους που δε διστάζουν απέναντι σε τίποτα", δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 η ευρωβουλευτής της ΝΔ κα Μαριέττα Γιαννάκου, σχολιάζοντας την έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού τα ξημερώματα, στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει.

"Νομίζω ότι η επιλογή του στόχου δεν ήταν τυχαία. Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημά μου... το μήνυμά τους ήταν σαφές" είπε η κα Γιαννάκου.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι αυτές τις στιγμές δε χρειάζονται ευχές, αλλά στρατηγική, λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα και συνεργασία Αστυνομίας και Δικαιοσύνης. "Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει δείξει καλά δείγματα στο παρελθόν και περιμένουμε να δείξει ακόμα καλύτερα στο μέλλον", κατέληξε η κα Γιαννάκου.

Σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 989, η κ. Γιαννάκου σημείωσε ότι «Yπάρχει μίσος, είναι νέοι άνθρωποι που έχουν μίσος για το σύστημα. Με το σημερινό ίσως να ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα, ότι μπορούμε να πάμε μέχρι τέλους» και κάλεσε όλα τα κόμματα να δουλέψουν στο θέμα της τρομοκρατίας «σαν το μυρμήγκι χωρίς πολλούς θορύβους». Όπως προηγουμένως είχε τονίσει «χρειάζεται στρατηγική, κι όχι πολλά λόγια, αλλά, έργα και συνεργασία Αστυνομίας και Δικαιοσύνης».

«Πρόκειται για μια άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια, κατά μιας πολιτικού που έχει την εκτίμηση και την αγάπη όλων, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις. Είναι μία ακόμα τρομοκρατική πράξη που προκαλεί την οργή και την καταδίκη όλων μας και δυναμώνει την απόφασή μας να ενώσουμε δυνάμεις και προσπάθειες στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ενός αγώνα που μπορεί να κερδηθεί και θα κερδηθεί, με επίμονη και συστηματική δουλειά, μακριά από κάμερες και μικρόφωνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, σχετικά με την επίθεση.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

H Ελβετία δεν δίνει άδεια στο εμβόλιο της νέας γρίπης για εγκύους, παιδιά

Περιορισμούς στη χρήση του εμβολίου κατά της νέας γρίπης, Pandemrix, για τις εγκύους, τα παιδιά κάτω των 18 ετών, αλλά και τους ενήλικες άνω των εξήντα ετών, ανακοίνωσε η Ελβετία...



Οι εν λόγω περιορισμοί τέθηκαν λόγω του στοιχείου AS03 που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του εμβολίου της βρετανικής GlaxoSmithKline

«Τα στοιχεία που διαθέτουμε αφορούν γενικά τους ενήλικες, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για τις εγκύους και αυτά που σχετίζονται με τα παιδιά είναι ανεπαρκή», τονίζεται σε ανακοίνωση της Swissmedic, της αρμόδιας ελβετικής αρχής για την κυκλοφορία των φαρμάκων.

«Κατά συνέπεια, η Swissmedic δεν δίνει ακόμα την άδεια για τη χορήγηση του Pandemrix σε εγκύους, παιδιά μικρότερα των 18 ετών και σε άτομα άνω των 60 ετών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Μανία τους έπιασε όλους με τα portal και τα blogs

Μανία τους έπιασε όλους τους glamouroδημοσιογράφους με τα portal και τα blogs

Πέρσι ήταν η μανία με τα ραδιόφωνα. Φέτος η μιντιακή εμμονή είναι η δημιουργία portal

Εκτός λοιπόν απο τους επώνυμους δημοσιογράφους που ξέρατε έως τώρα στο διαδίκτυο, τα χνάρια τους ακολουθούν κι άλλοι glamourάτοι....

Ποιοί είναι αυτοί...






Σταύρος Θεοδωράκης
(αυτός που... σκέφτεται διαφορετικά)


Το protagon.gr δεν είναι απλώς «το site του Σταύρου Θεοδωράκη», όπως λένε στην αγορά. Είναι όπως το διαφημίζουν μια μικρή μιντιακή επανάσταση, αφού πρόκειται για πολυμετοχικό-επώνυμο σχολιογραφικό site, με τις μετοχές να ανήκουν σε αυτούς που το δημιουργούν (το αρχικό κεφάλαιο είναι 100.000 ευρώ).

Τα δοκιμαστικά έχουν ξεκινήσει από τον Ιούλιο, όμως περιμένανε την 28η Οκτωβρίου για να διαφημιστούν όλα «υπηρετούν» το σλόγκαν του «Ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά».
Πολλές και αναγνωρίσιμες οι υπογραφές που συναντάμε, ποιές είναι αυτές ;
Πατήστε εδώ.




Νίκος Χατζηνικολάου

Το real.net (ας τον θεωρήσουμε προσωρινά τίτλο εργασίας) είναι ένα ακόμη σχεδόν έτοιμο site που περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσει πότε ακριβώς θα βγει στον αέρα.

Όπως και αν είναι, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου το κοινό του ραδιοφωνικού σταθμού Real και της «Real News» θα έχει πρόσβαση σε έναν ακόμη κρίκο της μιντιακής αλυσίδας που δημιούργησαν ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Νίκος Κουρής.

Το ενημερωτικό site θα λειτουργεί συμπληρωματικά ως προς την εφημερίδα και το ραδιόφωνο και θα έχει την ξεκάθαρη ταυτότητα του ομίλου της Real, ακόμη και τους ίδιους συντελεστές με τα επιτελεία τους: Θωμόπουλο, Χρήστο Μπάρλα και Δημήτρη Μιχαλέλη. Στεγάζεται στα γραφεία του ομίλου στην Κηφισίας, είναι πανέτοιμο σχεδιαστικά και το βέβαιο είναι πως ξεκινά με μια έτοιμη, διόλου ευκαταφρόνητη δεξαμενή επισκεπτών - σημείο προφανώς εξαιρετικά δελεαστικό για τη διαφημιστική αγορά.




Νίκος Ευαγγελάτος - Τατιάνα Στεφανίδου

Μια απρόσμενη κίνηση από τον Νίκο Ευαγγελάτο σε συνεργασία με την Τατιάνα Στεφανίδου και σημαντική κίνηση επιχειρηματιών που πιστεύουν στο project. Ειδησεογραφικό αλλά και με έντονη μαγκαζινίστικη διάθεση, αναμένεται να βγει στον αέρα μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου - με τον τίτλο newsit.gr

Υπάρχει και μια καινοτομία - το site θα έχει μια ενότητα έντονα γυναικεία, υπεύθυνη της οποίας θα είναι η Τατιάνα Στεφανίδου. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, αφού είναι γνωστό ότι οι διαφημιστές αναζητούν εδώ και καιρό ιδανικές περιοχές του Διαδικτύου για να προωθήσουν προϊόντα που απευθύνονται σε γυναίκες. Σχετικό άρθρο.




Έλλη Στάη

Αρκετά ασαφείς οι πληροφορίες: λέγεται πως η λαμπερή Έλλη Στάη ετοιμάζει ένα portal απόψεων και ειδησεογραφίας με τον Φοίβο Καρζή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ενδιαφέρεται και για το λεγόμενο «alternative» κομμάτι και στις σκέψεις της ήταν να συσπειρώσει μια ομάδα νέων δημοσιογράφων που θα καλύψει αυτή την ενότητα - χώρος προνομιακός του free press.


Κι όπου νάναι ακολουθούν κι άλλοι....

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Ελληνοτουρκικά -Σκοπιανό...

Nέα Κυβέρνηση,"παλιά" προβλήματα.

Δύο είναι τα κύρια προβλήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα οποία θα δώσει ιδιαίτερο βάρος η νέα κυβέρνηση.

Πρώτον, οι σχέσεις με την Τουρκία, σε συνάρτηση με τη λύση του Κυπριακού, εν όψει της αξιολόγησης της ενταξιακής της πορείας το Δεκέμβριο και δεύτερον, η γνωστή παλαιά ιστορία με τα Σκόπια.

Και στα δύο αυτά προβλήματα φανερό είναι ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου επιδιώκει να αποφύγει τα βέτο, τα οποία γνωρίζει ότι θα...δημιουργήσουν προβλήματα με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Για τον λόγο αυτόν έχει επιλέξει...



να επενδύσει στην προϊστορία του ως Υπουργού Εξωτερικών στις κυβερνήσεις του κ. Σημίτη (και στην αποδοχή που είχε τότε στην κοινή γνώμη της Τουρκίας η επιχειρηθείσα ελληνοτουρκική προσέγγιση) και να επιδιώξει επαφές με τα Σκόπια, πέρα από το πλαίσιο της μεσολάβησης του κ. Νίμιτς.

Παραμένει φυσικά το ερώτημα τι θα πράξει η Αθήνα αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις ελληνικές προσδοκίες για την εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων έναντι της Κύπρου, όπως προβλέπει η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Και το ερώτημα αυτό δεν είναι θεωρητικό καθώς τρέχει η προθεσμία του Δεκεμβρίου.

Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του στη Βουλή της Λευκωσίας δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, επιμένοντας ότι πρέπει η ίδια η Τουρκία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Η ελπίδα του όμως είναι ότι η ξεκάθαρη θέση που πήρε υπέρ της ενεργούς υποστήριξης του ευρωπαϊκού της προσανατολισμού με στόχο την πλήρη ένταξη και όχι την ειδική σχέση (που ως γνωστόν επιδιώκουν η Γαλλία και η Γερμανία) θα πείσει την Αγκυρα όχι μόνον να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού, αλλά και να θέσει το επίπεδο των σχέσεων με την Ελλάδα, όχι υπό την απειλή της στρατιωτικής ισχύος, αλλά με τον σεβασμό των ευρωπαϊκών αρχών και αμοιβαίων υποχρεώσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας διευκρίνισε πάντως, κατά την πρώτη ενημέρωσή του προς τους διπλωματικούς συντάκτες, ότι ως προς την αξιολόγηση της Τουρκίας τον Δεκέμβριο «είναι όλα ανοιχτά, όλα είναι στο τραπέζι».

O κ. Δρούτσας εξήγησε ακόμη ότι, ως προς τη σχεδιαζόμενη νέα προσέγγιση προς τα Σκόπια, το υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει όλους τους πιθανούς τρόπους για να υπάρξει πρόοδος στο θέμα της επίλυσης της ονομασίας, διευκρινίζοντας ότι ναι μεν η Αθήνα επιμένει σε μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αλλά (και τούτο λέγεται για πρώτη φορά): «από τη δική μας την πλευρά θα υπάρχει πάντα το ανοιχτό μυαλό».

Ανοίγεται έτσι μια άλλη προοπτική επαφών, το ζήτημα όμως είναι αν και τα Σκόπια έχουν αυτό το περιζήτητο «ανοιχτό μυαλό». Διότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχουν εγκαταλείψει την αδιάλλακτη και ακραία ρητορική τους.

Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες θα φανεί πάντως αν η Αγκυρα και τα Σκόπια θα ανταποκριθούν θετικά στα ανοίγματα που επιχειρεί η νέα ελληνική κυβέρνηση..

Γ.Καρτάλης

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Η στραβός είν'ο γυαλός ή.... στραβά αρμενίζουμε

Χρυσοχοϊδης : "Τέλος οι σκοπιές έξω απο τα αστυνομικά τμήματα"

Νέες αλλαγές φέρνει ο Χρυσοχοϊδης στην ΕΛ.ΑΣ. 48 ώρες μετα το τρομοκρατικό χτύπημα, καταργώντας οριστικά τις σκοπιές έξω απο τα αστυνομικά τμήματα.

Με βάση τις νέες δηλώσεις ο ίδιος φαίνεται να μην αναγνωρίζει πλέον...



...τον ρόλο των αστυνομικών τμημάτων ως επιχειρησιακών κέντρων της Αστυνομίας!!!

Ο κ.Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Τα αστυνομικά τμήματα λειτουργούν ως Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στα οποία πηγαίνουν καθημερινά πολίτες για να εξυπηρετηθούν. Έτσι, δεν θα ξοδεύονται χρήματα για κάμερες και σύντομα τα αστυνομικά τμήματα θα πάψουν να φυλάσσονται»!!!

Εντάξει κ.Υπουργέ είπαμε, η ΕΛ.ΑΣ. χρειάζεται αλλαγές, όχι στους "ράμπο" αστυνομικούς αλλά μην μετατρέψουμε και τα αστυνομικά τμήματα σε ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών)

Τα ερωτήματα που προκύπτουν βέβαια είναι εύλογα:

Υπάρχουν Αστυνομικά Τμήμα που βρίσκονται σε περίεργες περιοχές και ειδικά το βράδυ υπάρχουν εκεί πολύ λίγοι αστυνομικοί, μήπως στο τέλος κι αυτοί οι αστυνομικοί τρέμουν οι άνθρωποι που θα βρίσκονται εκεί μόνοι τους στα Α/Τ χωρίς καμμία φύλαξη ;;;

Μήπως, για λόγους οικονομίας όπως ισχυρίζεστε θα ήταν καλύτερα να διατάξετε την παύση προστασίας των Υπουργείων από αστυνομικούς (κι εκεί εξυπηρετούνται πολίτες)
αλλά και των διασημοτήτων που φυλάσσονται ως πιθανοί τρομοκρατικοί στόχοι;

Στις διασημότητες συμπεριλαμβάνονται βουλευτές, υπουργοί, ανώτατοι υπάλληλοι, διοικητές τραπεζών και δημοσιογράφοι (και ποιος ξέρει άραγε πόσοι άλλοι), οι οποίοι απασχολούν δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς....

Συγνώμη κ.Χρυσοχοΐδη, αλλά μήπως συμβουλεύεστε την Αυριανή ;..μήπως λέω, μήπως!!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

29/10/09

'Oλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι με portal και blogs στο διαδίκτυο

Όταν οι σπόνσορες στρέφονται σε άλλες χορηγίες....

Όταν τα media περνάνε κρίση...

Όταν ο κόσμος σιχάθηκε τη στερεότυπη ειδησιογραφία και της "γραμμές" στην ενημέρωση.

Όταν τηλεόραση και εφημερίδες δεν "τραβάνε"...

Τότε... "πιάνουνε" όλοι τους μια θέση στο internet.






Και τότε η μάχη της άλλωτε...τηλεθέασης συνεχίζεται στις οθόνες των PC.


Tης μόδας έχει γίνει τώρα τελευταία όλοι οι "μεγάλοι" να έχουν κι από ένα blog ή portal. Πολλοί επώνυμοι γκλαμουράτοι μεγαλοδημοσιογράφοι και mediaάρχες "ξεφυτρώνουν" ακολουθώντας ο ένας τον άλλο στο διαδίκτυο.

Σύντομα και ο Νίκος Ευαγγελάτος μαζί με την Τατιάνα Στεφανίδου ξεκινούν το νέο τους portal με τίτλο newsit.gr


Αφήστε και τίποτα ελεύθερο βρε παιδιά;;;

Το blog taxalia της Θεσσαλονίκης γράφει χαρακτηριστικά
Κι ο Ευαγγελάτος Portal
Πάει το διαδίκτυο...
Κάθε πικραμένος και portal.
Σε λίγο, θα έχουμε περισσότερα δημοσιογραφικά portals, από ότι ..ελαιόδεντρα.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...

Μήπως κάποιοι παίζουν μαζί σας κι εσείς ακόμα τους διαβάζετε ;;;

Τι κρύβεται πίσω από τον πόλεμο Γκιόλια-Troktiko-Μάκη

Ο Σωκράτης Γκιόλιας έκανε αυτόφωρη μήνυση στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο Μάκης απάντησε με αυτόφωρο στον Γκιόλια και το troktiko ξεκινά πόλεμο κατά Μάκη και Χατζηνικολάου. Όλα αυτά είναι μόνο η αρχή στον πολέμο των media που ξεκινά.

Θα γίνει πανικός.

Ο πρώην συνεργάτης του Τριανταφυλλόπουλου, Σωκράτης Γκιόλιας, κατέθεση μήνυση στον Μάκη για το διαρκές αδίκημα της εξύβρισης. Ο Μάκης αναζητείτο για να συλληφθεί πριν λήξει το αυτόφωρο. Τελικά εμφανίστηκε στο τμήμα για να κάνει και ο ίδιος μήνυση στον Γκιόλια για συκοφαντική δυσφήμιση.





Ο πόλεμος ξεκίνησε από ένα άρθρο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο TV ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ του zougla.gr στο οποίο κατονόμαζε τον Σωκράτη Γκιόλια ως διαχειριστή του troktiko.blogspot.com.

Το troktiko, παραδοσιακά υποστηρικτής του Σωκράτη Γκιόλια, καλούσε με μένος την αστυνομία να τολμήσει να συλλάβει τον Μάκη και επικαλούνταν μέχρι και τα ονόματα του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του πρωθυπουργού.

Η κόντρα αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Με αφορμή την έκδοση της εφημερίδας VETO του Τριανταφυλλόπουλου, ένας σκληρός πόλεμος στα media έχει ξεκινήσει.

Η VETO του Μάκη και η Real News του Χατζηνικολάου φαίνεται να συμμαχούν κατά του Πρώτου Θέματος των Μπόμπολα και Θέμου.


Άλλωστε Μάκης και Νίκος ανήκουν και οι δύο στο ALTER του συγκροτήματος Κουρή.


Η πλευρά Μπόμπολα-Αναστασιάδη συμμαχεί με τον Δημήτρη Κοντομηνά και τον Σωκράτη Γκιόλια στο καινούργιο ράδιο ΘΕΜΑ, αλλά και στο διαδικτυο μέσω του μπλογκ troktiko. Οχυρόνονται κατά της VETO και της Real News, που κατάφερε να έρθει πρώτη στην κυκλοφορία με τα καινούργια τραγούδια του Πάριου. Ο Μάκης φυσικά δε σταματά να χρησιμοποιεί το zougla.gr κατά των troktiko, Γκιόλια, Πρώτου Θέματος.

Διαβάστε τι έγραψε ο Μάκης στη zougla.gr και την οργισμένη απάντηση του troktiko.


To παρόν άρθρο εστάλει στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο αναγνώστες προς αναδημοσίευση από www.fimes.gr


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share

Διαβάστε παρακάτω...