2/12/09

Παπανδρέου - Σαμαράς, δυό παλιοί κολλητοί ξανάσμιξαν Κυρίαρχοι του παιχνιδιού (Δείτε σχετικό βίντεο)

Παλιόφιλοι απ'τα φοιτητικά τους χρόνια και πρώην συγκάτοικοι ξανασμίγουν ώς αρχηγοί για να ενώσουν τις δυό μεγάλες παρατάξεις και να τονώσουν τον αποδυναμωμένο δικομματισμό.

Το απαιτούν άλλωστε και οι καιροί και οι καταστάσεις...

Η ζωή τους έφερε και πάλι συγκάτοικους αυτή τη φορά στην κορυφή του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδος. Πρώην συγκάτοικοι και συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Αμχερστ της Μασαχουσέτης στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 Δικτατορία στην Ελλάδα ....




Γνωρίζονταν φυσιογνωμικά από μαθητές στο Κολέγιο Αθηνών. Ως φοιτητές έκαναν στενή παρέα για τρία χρόνια στο
Αμχερστ.

Ο Γιωργάκης σπούδαζε τότε Κοινωνιολογία και ο Αντωνάκης Οικονομία.

Μετά από μακρά «περιήγηση» σε πανεπιστήμια, χώρες και αντιλήψεις (κυρίως ο Γιώργος, ο περισσότερο «ταξιδευτής») ξαναβρέθηκαν στην Ελλάδα.

Διατηρούν τις αναμνήσεις και την καλή διαπροσωπική σχέση, αλλά δηλώνουν "απέναντι"
στην πολιτική, αφού ο καθένας τους βρέθηκε στη ζωή με το δικό του "κάστρο".

Τώρα όσον αφορά την κυβέρνηση σήμερα ο Γιώργος αύριο...

θα κουραστούν κι οι Έλληνες...


θα θέλουν έτσι ...μια Αλλαγή...

Βλέπουμε... εκεί θα τα χαλάσουμε αδερφέ !!!


Εντάξει πρέπει να κοντραριστούν και λιγάκι, έχουμε και τις παρατάξεις απο πίσω...
ξέρεις τώρα... για τα μάτια του κόσμου (στη Βουλή ...σε κάνα παράθυρο, καμμιά κάμερα κ.τ.λ)

Οι Κολλητοί κι οι φίλοι τους από το Αμχερστ, οι άλλοι δύο της τετράδας που φωτογραφήθηκε κουβαλώντας στο σήμερα το «τότε» της εποχής στην Αμερική, δεν μπορούν να φανταστούν πως τα'φερε έτσι η ζωή.

Ότι, δηλαδή, δύο πρώην συμφοιτητές που ξενύχτησαν μαζί βράδια με την παρέα αναλύοντας το... σύμπαν θα βρεθούν ηγέτες και αρχηγοί ...ααα και απέναντι !!!



«Ήταν και οι δύο αγαπητοί στο πανεπιστήμιο. Ο Γιώργος μαχητής αλλά πιο εγκρατής και εξίσου επικοινωνιακός. Ο Αντώνης πιο εξωστρεφής, ανοιχτός, χειμαρρώδης», λέει ο κ. Στέφανος Μανουηλίδης, ένας εκ της «ομάδας» των τεσσάρων στα φοιτητικά τους χρόνια. Οι πλάκες ατελείωτες μεταξύ τους, αλλά και με άλλους από κάθε γωνιά της γης.

«Ο Γιώργος είναι «πιο διεθνής» εκ των πραγμάτων. Γεννήθηκε στην Αμερική, έφυγε με την οικογένειά του επί χούντας από την Ελλάδα πήγε στη Σουηδία και μετά στον Καναδά, ...μετά λίγες σπουδές...».

Ο κ. Μανουηλίδης θυμάται ότι όταν ο Γ. Παπανδρέου εγκατέλειψε την Ελλάδα επί δικτατορίας και αποχωρίστηκε τους συμμαθητές του από το κολέγιο, πολλοί ήθελαν να του συμπαρασταθούν χωρίς να τον φέρουν σε δύσκολη θέση. «Διάλεξα ένα βιβλίο για να το διαβάζει στο αεροπλάνο», διηγείται ο κ. Μανουηλίδης, οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων στην Αθήνα σήμερα.

Τρία χρόνια μαζί. Οι τρεις τους μαζί με τον διεθνούς φήμης φωτογράφο,ζωγράφο, γλύπτη και εικαστικό Φίλιππο Τσιάρα (στη φωτό των «4») έζησαν τρία χρόνια στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Επί δικτατορίας λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς έστελνε επιστολές στο Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Παρίσι. Ο Γιώργος Παπανδρέου μοίραζε εφημερίδες του ΠΑΚ.

«Γεια σου αρχηγέ μου», του έλεγαν χαριτολογώντας οι Ελληνες συμφοιτητές, λες και διάβαζαν το μέλλον βρέ παιδί μου... κάποιοι απ'αυτούς πέτυχαν (λέει) και τον Ανδρέα Παπανδρέου σε μία από τις επισκέψεις του στο Αμχερστ.

Κι Εμείς σας Ευχόμαστε...
Άντε και να μας συγκυβερνήσετε κιόλας καμμιά μέρα... Άντε και να το δούν κι αυτό μερικοί- μερικοί και να τους βγούν και τα μάτια...


ΚΙ ΑΝΤΕ... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ... ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΣ ΜΩΡΕ ΖΩΗ....



Διαβάστε επίσης :

Σχετικά με τη δημοκρατίας μας - Μάθε να ψηφίζεις (Δείτε το βίντεο)


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share