16/5/10

Απολογισμός απο την Τουρκική επίθεση "φιλίας" στο Γιουνανιστάν

Το Τουρκικό καραβάνι σίγουρα θα έχει πολλά να διηγηθεί κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα απο την ιστορική για αυτούς "συνεργασία" με την κυβέρνηση του Γιουνανιστάν

Η Τουρκική επίθεση "φιλίας" αποχώρησε έχοντας αποκομίσει 21 υπογεγραμμένες επωφελείς συμφωνίες και πολλές ευτυχισμένες στιγμές υπερηφάνειας απο τη διαμονή τους στην Αθήνα.

Ο Σουλτάνος αφού ζήτησε πρώτα να αφοπλιστούν τα Ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο δήλωσε πως η Τουρκία θα μελετήσει το ενδεχόμενο...


...εφόσον η Αθήνα δείξει καλή συμπεριφορά στο μέλλον, να λαμβάνει κι αυτή ένα αντίγραφο σχεδίου πτήσεων απο αυτά που στέλνει η Τουρκία στους Αμερικανούς του ΝΑΤΟ, διευκρίνισε όμως πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για τέτοια όνειρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι Τούρκοι δεν έκανε ούτε βήμα πίσω στο casus belli για ενδεχόμενη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. που δικαιείται η Ελλάδα απο το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Σουλτάνος αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αφού στεφάνια καταθέτουν μόνον οι Έλληνες πρωθυπουργοί υποκλινόμενοι στο Μαυσωλείο του πατέρα του Τουρκικού Έθνους, Κεμάλ Ατατούρκ.

Τα γιουσουφάκια συμφώνησαν με τις επιταγές του Σουλτάνου και δημοσίως δεσμεύτηκαν με δηλώσεις τους οτι η Ελλάδα δεν έχει καμιά δουλειά με τη λύση του Κυπριακού που αφορά αποκλειστικά την Κύπρο τους Τουρκοκύπριους κατακτητές και τη μητέρα Τουρκία.

Το Geroulanos μάλιστα ξενάγησε τον Τούρκο Σουλτάνο στο Μουσείο της Ακρόπολης, και πιστό στα λόγια που είχε ορμηνέψει ο Νταβούτογλου το Droutsas αναφέρθηκε μπροστά σε τηλεοπτικά συνεργεία - εικόνες των οποίων θα κάνουν το γύρω του κόσμου- οτι υπάρχει κοινή αρχαία κληρονομιά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής ρώτησαν τον Σουλτάνο για τη θεολογική σχολή της Χάλκης και έτσι του έδωσαν "πάσα" για να θέσει την πρόταση "Χάλκη για Θράκη" κάνοντας λόγο για Τουρκική μειονότητα στη Θράκη την οποία όπως τόνισε η μητέρα Τουρκία είναι υποχρεωμένη να προστατέψει.

Ο Σουλτάνος εξίσωσε μάλιστα στο παράδειγμα του, τον μουφτή με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και συσχέτισε την απόδοση της Tουρκικής ιθαγένειας στους υποψήφιους Πατριάρχες με την επικύρωση από την Eλληνική πολιτεία των εκλεγμένων μουφτήδων της Θράκης

Στο δώρο της κυβέρνησης (τζαμί στο Βοτανικό) ο Σουλτάνος δεν φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ζήτησε την επίσπευση των εργασιών , ενώ απαίτησε την άμεση αποκατάσταση του τεμένους Φετιγιέ στην Αθήνα έτσι ώστε να ξαναλειτουργήσει σύντομα.

Πιστός στο Οθωμανικό δόγμα οτι οι γενίτσαροι αποδίδουν καλύτερα όταν εκπαιδεύονται σωστά απο μικρή ηλικία, ο Σουλτάνος εξέδωσε σχετικό φιρμάνι και στην υπουργό αιωνίας εκπαίδευσης Diamantopoulou (το όνομα γράφετε έτσι στα πλαίσια προώθησης της Βρετανικής γλώσσας) για άμεση αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων Ιστορίας και τροποποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.

Τα όποια αισθήματα πατριωτισμού τυχόν "κουβαλάνε" τα Ελληνόπουλα απο τις οικογένειες τους πρέπει να καταπνίγονται μεθοδικά μέσα απο την σχολική ατμόσφαιρα.

Ο Σουλτάνος δεν παρέλειψε βέβαια να δώσει συμβουλές για την οικονομική κρίση, καλώντας όλα τα πολιτικά κόμματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα Καρατζαφέρη και να στηρίξουν τα μέτρα λιτότητας.

Καταδίκασε επίσης τις όποιες αντιδράσεις κατά του ΔΝΤ και συνεχάρη προσωπικά τον Jeffrey Papandreou για τα οικονομικά μέτρα και την κατάργηση των παρελάσεων συμφωνώντας απόλυτα με τις θέσει Pagalou οτι καλλιεργούν φρονήματα που δεν αρμόζουν στη σημερινή κατάσταση της χώρας.

Στον τομέα της ενέργειας ο Σουλτάνος ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας – Ιταλίας, και συνδιαχείριση των νερών του Έβρου.

Στον τουρισμό συμφώνησε στη προώθηση κοινών ταξιδιωτικών πακέτων προς τρίτες χώρες, κυρίως προς την Κίνα αφού συμφέρει στην προβολή της Τουρκίας. Έτσι κι αλλιώς το Τουρκικό πακέτο διακοπών είναι μακράν ανταγωνιστικότερο του Ελληνικού αφού το κόστος του Ελληνικού πακέτου με 23% ΦΠΑ θα φαίνεται πανάκριβο σε σχέση με το Τουρκικό.

Ο Σουλτάνος ζήτησε και έλαβε την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης για τους κατόχους Τουρκικών ειδικών διαβατηρίων ενώ συνεχάρει προσωπικά το Benιzelos για την προώθηση της εισαγωγής αλλοδαπών στις ανώτερες και ανώτατες στρατιωτικές σχολές.

Απο τις εντολές του Σουλτάνου δεν ξέφυγαν ούτε οι εργολάβοι της ενημέρωσης αφού άσκησε κριτική στον έργο τους λέγοντας οτι ορισμένοι εκτρέπονται συχνά απο τη γραμμή του Benny και βγάζουν προς τα έξω θέματα όπως οι παραβιάσεις στο Αιγαίο που δημιουργούν συναισθήματα αδικίας και θυμού στο λαουτζίκο με κίνδυνο την αφύπνησή του.

Τους παρέπεμψε να σεβαστούν την προσπάθεια του Jeffrey Papandreou και τους παρότρυνε να διαμορφώσουν την ενημέρωση σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ελλάδας και το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας

Ο Σουλτάνος τόνισε οτι πρέπει να προβληθεί μια θετική εικόνα για τη φιλικότητα της Τουρκίας και να μην λειτουργούν ορισμένοι ως "ραντάρ" σε θέματα παραβιάσεων του εναέριου χώρου, κάτι τέτοιο άλλωστε σε καθημερινή βάση κουράζει, αφού η είδηση καταντά επαναλαμβανόμενα βαρετή.

Συγκεκριμένα τόνισε χαρακτηριστικά "Στα 7,5 χρόνια που είμαι πρωθυπουργός παρακολουθώ ορισμένους απο εσάς να μετράτε παραβιάσεις κάθε μέρα , δεν βαρεθήκατε τι περιμένετε δηλαδή να αλλάξει δηλαδή" εξηγώντας τους οτι.... τις παραβιάσεις τις βλέπουν σαν παραβιάσεις μόνο οι Έλληνες , η Τουρκία και το ΝΑΤΟ τις βλέπουν σαν σχέδιο πτήσης και σύμφωνα με τις δηλώσεις Papandreou αν η Άγκυρα στέλνει και στη Αθήνα ένα σχέδιο πτήσης δεν θα υπάρχουν και παραβιάσεις.

Ο Σουλτάνος σε ένδειξη καλής συνεργασίας με τα κυβερνητικά γιουσουφάκια εξέδωσε φιρμάνι περί επαναπατρισμού 1000 λαθρομεταναστών το χρόνο , εκ των οποίων οσοι το επιθυμούν θα επανέρχονται στην Ελλάδα απο διαφορετικό παράλιο της Τουρκίας, ενώ όσοι από αυτούς συλλαμβάνονται να έχουν επαναπατριστεί για δεύτεροι φορά θα χαρακτηρίζονται ανίκανοι προς λαθρομετανάστευση και θα εκδιώχνονται απο τις Τουρκικές αρχές στα βάθη της Ανατολής για να λαθρομεταναστεύσουν πρός Μογγολία.

Φημολογείται οτι , το Τουρκικό καραβάνι κατα την αναχώρηση του και πριν καλά καλά το Τουρκικό αεροσκάφος απογειωθεί απο το Ελληνικό έδαφος ξέσπασε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς σχολιάζοντας τις καλύτερες ατάκες Papandreou και τις αξέχαστες στιγμές που πέρασαν στη συνέντευξη τύπου στο Xίλτον όταν ο εκλεκτός εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού έκανε λόγο για τον φόβο που νιώθουν οι Έλληνες μην τους πάρουν κανένα νησί οι Τούρκοι.

Ακόμη γελάνε με την συνειρμική ατάκα Papandreou ότι και "οι Τούρκοι φοβούνται μην τους επιτεθεί η Ελλάδα", ενώ κορυφαίο έχουν χαρακτηρίσει εκείνο το ..."να χτυπάνε την πόρτα οι πιλότοι πριν μπούνε".

Τόσο καλά πέρασαν στο Γιουνανιστάν που θέλουν να ξανάρθουν σύντομα να παρακολουθήσουν κι άλλα επεισόδια Ελληνικής διακυβέρνησης....

*****************************************************************

Πέρα απο τον τρόπο περιγραφής του ανωτέρο άρθρου όλα τα αναφερόμενα αποτελούν πραγματικά γεγονότα, και δυστυχώς δεν είναι για γέλια αλλά για μαύρα κλάματα.







Διαβάστε επίσης:

Ας πάρουμε μια γεύση απο Τουρκική φιλία (Βίντεο ντοκουμέντα)

Tι παράξενο συνέβη κατα τη συνομιλία Παπανδρέου - Ερντογάν ;


Τα χαλιά στρώθηκαν, τα λάβαρα αναρτήθηκαν - Μεγαλοπρεπής υποδοχή του Σουλτάνου στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. (Δείτε τα βίντεο)

Το θέατρο ήταν έτοιμο και οι καραγκιόζηδες στη θέση τους

Τα γιουσουφάκια μοιράζουν το Αιγαίο ala ΔΝΤ - Τουρκικές φρεγάτες εγκλώβισαν και απείλησαν με κατάρριψη Ελληνικά μαχητικά.

Αναταράξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις για τις "αποστρατικοποιήσεις" στο Αιγαίο και τις διαπραγματεύσεις μέσω Χάγης για τα Εθνικά κεκτημένα


Οι Τούρκοι "ανακάλυψαν" ιδιοκτήτη της Αγιάς Σοφιάς


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανέγερση Μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα και μάλιστα με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων !


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share