30/1/10

Ίμια, 14 χρόνια μετά: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

31 Ιανουαρίου του 1996

Τρία παλικάρια ,αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού θυσιάστηκαν εν καιρό ειρήνης...

Ήταν οι Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Έκτορας Γιαλοψός.

Τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης, Γ. Αρσένης, απέδωσε την πτώση του (γαζωμένου απο σφαίρες) ελικοπτέρου...




....στο φαινόμενο vertigo, δηλαδή την απώλεια προσανατολισμού του πιλότου.


"Εμείς στείλαμε, αν και νύχτα, το μοιραίο ελικόπτερο να ανιχνεύσει αυτόν τον βράχο. Ήταν περίπου κατά τις 5.30 π.μ. που εντόπισε (το ελικόπτερο) με τους δικούς του προβολείς δέκα περίπου άτομα σ αυτόν το βράχο. Μας πέρασε αυτό το μήνυμα και επιστρέφοντας στη φρεγάτα ο πιλότος ζαλίστηκε και το ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα και χάσαμε τρεις θαυμάσιους αξιωματικούς στην εκτέλεση του καθήκοντος" , δήλωσε τότε ο Γ. Αρσένης.

Η πτώση του ελικοπτέρου, οι συνεχείς καταγγελίες συγγενών των νεκρών αξιωματικών, σε συνδυασμό με την επιμονή του υπουργείου Εθνικής Αμύνης να μην παρουσιάσει τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, ερέθισε τη δυσπιστία της κοινής γνώμης ενώ τα ΜΜΕ άρχισαν να διαδίδουν μία σειρά από σενάρια:

Στη 1 Φεβρουαρίου 1996 η εφημερίδα «Απογευματινή» αναφέρεται σε εμπιστευτικό σήμα του πιλότου του ελικοπτέρου που έστειλε στις 4.49 τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου.
Ο πιλότος ανέφερε κατά λέξη προς τη φρεγάτα «Ναυαρίνο»: «Έχω ένδειξη master caution (γενική ηλεκτρονική βλάβη), emergency (κίνδυνος)».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ένδειξη master caution σημαίνει ότι είτε το ελικόπτερο δέχεται ηλεκτρονική παρεμβολή, είτε ότι υπάρχει μηχανική βλάβη, οπότε και ανάβει το αντίστοιχο λαμπάκι.

Όμως οι συσκευές ηλεκτρονικού πολέμου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν κατέγραψαν ουδεμία παρεμβολή, ούτε και υπήρξε άλλο στοιχείο που να συνηγορεί σε αυτήν την εκδοχή.

Η επιμονή όλων των υπουργών Αμύνης να μη δοθούν στη δημοσιότητα ευκρινείς φωτογραφίες των συντριμμιών του ελικοπτέρου συνεχίζετε...

Μέχρι που οι εικόνες που μεταδόθηκαν κατά την ανάσυρση του ελικοπτέρου από το βυθό, απέδειξαν πως το ελικόπτερο ήταν "γαζωμένο" από σφαίρες !!!

Τότε και πάλι η κυβερνητική ηγεσία μαζί με τους εργολάβους της μαζικής ενημέρωσης προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα λέγοντας οτι δήθεν επρόκειτο για υποδοχείς μπουλονιών τα οποία έσπασαν κατά την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στο νερό.

Τότε ενα αισχρότερο σενάριο είδε το φως της δημοσιότητας απο τα βρώμικα ΜΜΕ που ανέφερε πως το ελικόπτερο κατερρίφθη κατά λάθος από Ελληνικά πυρά, όταν ο πιλότος άθελά του το οδήγησε εντός ακτίνας δράσης των αυτοματοποιημένων πυροβόλων «Φάλαγξ», που διαθέτουν οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.

Το βρώμικο αυτό σενάριο όμως απεδείχθει πως δημιουργήθηκε απο ηλίθιους εργολάβους της δημοσιογραφίας που προφανώς ούτε φαντάροι δεν θα πήγαν αφού το διαμέτρημα από τα πυρά των αυτοματοποιημένων πυροβόλων «Φάλαγξ» ουδεμία σχέση έχει με τις οπές από σφαίρες που βρέθηκαν επάνω στο ελικόπτερο.

Τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 για πρώτη φορά μετά το 1974, Τούρκοι στρατιώτες καταλαμβάνουν Ελληνικό έδαφος.

Η ανίκανη πολιτική ηγεσία του τόπου τρομάζει μόνο και μόνο με την ιδέα θερμού επεισοδίου και υποκύπτει στο οργανωμένο τρομο-σχέδιο των Τούρκων για να κληρονομήσουμε σήμερα... τις "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο !

Τα Ίμια μετά την 31η Ιανουαρίου 1996 είναι Terra Nullius

Η Μαρία Γαβουνέλη, δικηγόρος και επιστημονική συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου, σε μελέτη της για το νομικό καθεστώς που διέπει τις νησίδες των Ιμίων αναφέρει:

«Την επαύριο του επεισοδίου στις νησίδες Ίμια στις 30/31 Ιανουαρίου 1996, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωνε επισήμως ότι εξαιτίας της απουσίας συνολικής διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών…υπάρχουν εκατοντάδες μικρά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο…[των οποίων] το καθεστώς παραμένει αδιευκρίνιστο, ανακοίνωνε δε ότι προχωρά στην εκπόνηση νομικής μελέτης για το καθεστώς των σχηματισμών αυτών.

Τα νησιά αυτά συνιστούν πλέον terra nullius, είναι αδέσποτα και ως εκ τούτου αποτελούν γκρίζες ζώνες κυριαρχίας. Η επίσημη τουρκική θέση εμφαίνεται σε μία στρατιωτική έκθεση, σύμφωνα με την οποία: ‘…τα νησιά του Αιγαίου που δεν αναφέρονται σε καμμιά συνθήκη και δεν κατελήφθησαν από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων, καθώς και τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των έξι μιλίων από τις τουρκικές ακτές ανήκουν νομίμως στην Τουρκία, διάδοχη χώρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας…

Η Τουρκία διατηρεί κυριότητα επί των νήσων αυτών, με την εξαίρεση αυτών που δόθηκαν στην Ελλάδα με το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάννης’ [Κούρκουλας 1997].»

Terra nullius - αδέσποτα εδάφη


Ο κύριος τρόπος απόκτησης τίτλου κυριότητας επί εδάφους παραμένει, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, η κατάληψη [Ρούκουνας 1982: 30-48].

Η έννοια του αδέσποτου εδάφους χρησιμοποιήθηκε προεχόντως για να δικαιολογήσει νόμιμο τίτλο επί των προσφάτως ανακαλυφθέντων εδαφών της Αμερικής και της Αυστραλίας, κατά την εποχή των ανακαλύψεων.

Σήμερα, χρησιμοποιείται ενίοτε για βραχονησίδες στη μέση του ωκεανού, που αποκτούν ξαφνικά ιδιαίτερο πολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον λόγω της στρατηγικής τους θέσης. Κλασικά παραδείγματα αποτελούν η ακατοίκητη βραχονησίδα Rockall στη μέση του Ατλαντικού [Symmonds 1982] και τα εντόνως αμφισβητούμενα νησιά Nansha ή Spratly στη Νότια Θάλασσα της Κίνας [Joyner 1998: 193-236].

Με πάνω από 2.000 χρόνια χαρτογραφημένης ιστορίας, το Αιγαίο Πέλαγος είναι μάλλον απίθανο να περιλαμβάνει τέτοια αδέσποτα εδάφη.

Μετά τις αξέχαστες δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργό στην βουλή “Ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες ” ο Λευκός Οίκος στις 16 Φεβρουαρίου 1996, ανακοίνωσε, ότι κ. Σημίτης θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στις 9 Απριλίου, για συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις, είναι πρόδηλο, πως κάτω υπό την πίεση της κρίσης στα Ίμια και την απειλή του πολέμου, η Ελληνική πλευρά αποδέχθηκε την Αμερικανική πρόταση, που βασικά υπέδειξε ο κ. Χόλμπρουκ.




Διαβάστε επίσης:

Τι κληρονομήσαμε απο τη Μαύρη Νύχτα των Ιμίων ; (Όλα τα βίντεο)

Γιατί δεν έγινε δικαστήριο για τα Ιμια ; (Σχετικό Video)

Τι γίνεται σήμερα στα Ίμια;


Ο Τούρκος "δημοσιογράφος" των Ιμίων με βίζα στην Αθήνα ώς V.I.P. !!!


Ο Τούρκος "πράκτορας" που κόβει βόλτες στην Ελλάδα.

Kα Μπακογιάννη χρωστάτε μια απάντηση στους 'Ελληνες

Δεν Ξεχνώ ... το Μεγάλο Ευχαριστώ (Δείτε το βίντεο)




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share