25/5/10

Τι κοινό έχουν οι επιτηρητές μας , με... τους βουλευτές μας ;

Πάρτε μια βαθιά ανάσα κι ας... ξεκινήσουμε

Μπορεί λοιπόν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να κόβει συντάξεις και να αυξάνει την παραμονή στην εργασία για εκατομμύρια πολίτες – όπου έχει παρέμβει- αλλά στο ΔΝΤ παίρνουν σύνταξη από τα 50!

Σκληρή λιτότητα για τους άλλους και μεγάλη γενναιοδωρία για τους υπαλλήλους του έχει το ΔΝΤ. Οι δια βίου συντάξεις στο Ταμείο είναι πληρωτέες από την ηλικία των 50 ετών με ελάχιστα χρόνια προϋπηρεσίας τα τρία....


Ζηλευτή η σύνταξη που βγάζουν τα στελέχη του ΔΝΤ, που σύμφωνα με την ιστοσελίδα του “επιτρέπει να διατηρήσουν ένα εύλογο επίπεδο ζωής κατά τη συνταξιοδότησή τους”.
Το Συνταξιοδοτικό Σχέδιο του ΔΝΤ, προβλέπει συμμετοχή του εργοδότη κατά 5% και ισόποσες κρατήσεις από το μισθό του εργαζομένου. Αυτά τα χρήματα επενδύονται σε διάφορα επενδυτικά “πακέτα”.

Όσοι παίρνουν σύνταξη από το ΔΝΤ έχουν είτε εφ' όρου ζωής αποδοχές είτε εφ' άπαξ ποσό – σε συνάρτηση με τα χρόνια προϋπηρεσίας και την ηλικία-. Προβλέπεται ακόμη σύνταξη θανάτου και αναπηρική ενώ υπάρχουν πρόνοιες και για τα παιδιά των υπαλλήλων.

“Ωραιότατοι” είναι και οι μισθοί που δίνει το Ταμείο. Ένας οδηγός έχει ετήσιο εισόδημα 20.000 με 30.000 δολάρια ετησίως. Νεοεισερχόμενος οικονομολόγος παίρνει από 63.000 ως 95.000 δολάρια, ειδικός στους υπολογιστές πληρώνεται από 75.400 – 119.000 δολάρια, ενώ ο μισθός του διευθυντή ξεπερνά τα 300.000 δολάρια ετησίως.

Κρατήστε τα αυτά και....

Προσέξτε τώρα και τους βουλευτές μας


Οσοι έχουν εκλεγεί μέχρι το 1990 θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης με τη συμπλήρωση 48 μηνών βουλευτικής θητείας (4 χρόνια) και εφόσον έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.

Από το 1993 και μετά, δικαίωμα σύνταξης θεμελιώνουν όσοι έχουν συμπληρώσει 48 μήνες βουλευτικής θητείας (4 χρόνια) και με τη συμπλήρωση του 65ου έτους.

Η σύνταξη αυτή αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης.
Όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωση ίση με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού, δηλαδή περί τις 8.500 ευρώ/μήνα.

Για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και στα θερινά τμήματα της Βουλής οι παρόντες στις συνεδριάσεις των επιτροπών λαμβάνουν αποζημίωση που κυμαίνεται από 1.500 εως και 5000 ευρώ για τα μέλη των αποστολών της Βουλής στο εξωτερικό που επίσης δικαιούνται αποζημίωση δίχως βέβαια να φορολογούνται τα ποσά αυτά.

Επίσης σε όσους βουλευτές έχουν αναστείλει την άσκηση του επαγγέλματός τους, όπως επιβάλλει άλλωστε το ασυμβίβαστο, καταβάλλονται κανονικά οι εισφορές κατά τη διάρκεια της βουλευτικής θητείας τους για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση και πρόνοια στους ασφαλιστικούς φορείς που υπάγονταν (από 1.1.2003) προτού εκλεγούν και μάλιστα με χρήματα που βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό της Βουλής, δηλαδή τον Έλληνα φορολογούμενο.

Οι βουλευτές έχουν το πλεονέκτημα να λαμβάνουν δύο ή και περισσότερες παράλληλες συντάξεις, κάτι που συμβαίνει σε περιπτώσεις λ.χ. πρώην συνδικαλιστών ή πρώην δημάρχων ή νομαρχών (τους καταβάλλεται χορηγία), οι οποίοι μπορούν να πάρουν και τρίτη σύνταξη από τον ασφαλιστικό τους φορέα (το επάγγελμα που ασκούσαν πριν εκλεγούν βουλευτές).

Σημειώνεται πως μετά την εφαρμογή του επαγγελματικού ασυμβιβάστου (από 1.1.2003) κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός της Βουλής -και κατ επέκταση ο Ελληνας φορολογούμενος- βαρύνεται από τις εισφορές για την κύρια σύνταξη, την επικουρική ασφάλιση και την πρόνοια στους ασφαλιστικούς φορείς που υπάγονταν οι βουλευτές πριν εκλεγούν.

Επιπλέον, στα συντάξιμα χρόνια ενός βουλευτή υπολογίζονται τα χρόνια που ενδεχομένως έκανε ως ευρωβουλευτής, της θητείας του (αν υπάρχει αυτή) ως εξωκοινοβουλευτικού υπουργού ή υφυπουργού, ενώ προσμετράται ο χρόνος που διετέλεσε κάποιος βουλευτής, αδιακρίτως αν έπειτα από ένταση έχασε την έδρα.

Κι αν θέλετε πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες... Δείτε εδώ



Διαβάστε επίσης:


Μας τη φόρεσε ο πιστολέρο - Αποκαλύφθηκε το σχέδιο, το ΔΝΤ ήταν ΜΟΝΟ για την Ελλάδα!


Πόσα παίρνουν και δεν "βγαίνουν" οι μισθοσυντήρητοι βουλευτές μας


Συνταξιούχος η Μιλένα Αποστολάκη - Σε πρόωρη σύνταξη απο την Ολυμπιακή


Μετά τον άνθρωπο που μόχθου... Έβγαλαν στην τηλεόραση τα παιδιά του (Δείτε το βίντεο)

Διόρισαν διαχειριστή του δημόσιου χρέους της Ελλάδας πρώην στέλεχος της Goldman Sachs



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share