18/5/10

Νέα δεδομένα στο Αιγαίο τα Ελληνικά μαχητικά δεν αναχαιτίζουν πλέον, αναχαιτίζονται !

Νέα σελίδα στο σελίδα στο Αιγαίο με τα την επίσκεψη του Ταγίπ στην Αθήνα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα των τελευταίων ημερών τα Ελληνικά μαχητικά αντί να αναχαιτίζουν τους εισβολείς στο Αιγαίο, αναχαιτίζονται !!!

Μετά την σημερινή αναχαίτιση τεσσάρων Ελληνικών Μιrage αλλά και τη σωρεία παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου όλα πλέον δείχνουν οτι οι Τούρκοι ολοκληρώνουν την επισημοποίηση των απαιτήσεων τους για διχοτόμηση στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα.....


Σήμερα 18/5 λίγο μετά τις 10.00 το πρωί μπήκαν στο Αρχιπέλαγος από την Ανατολή, οκτώ Tουρκικά μαχητικά (4 F-16 και 4 F-4E Terminator) σε ένα πακέτο COMAO.

Η είσοδος έγινε μεταξύ Λέσβου και Λήμνου. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα προς απλή αναγνώρισή τους έσπευσαν τέσσερα Mirage τύπου 2000-5 , δύο από την Τανάγρα και δύο από την Σκύρο.

Τα Τουρκικά μαχητικά αφού παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, επέστρεψαν στις βάσεις τους, αλλά τα Ελληνικά Mirage, στην επιστροφή τους αντιμετώπισαν τρεις Τουρκικές φρεγάτες οι οποίες είχαν «ακροβολιστεί» στο κεντρικό-κεντροδυτικό Αιγαίο υποτίθεται για ανθυποβρυχιακή άσκηση σε μη δεσμευμένη περιοχή.

Οι Τουρκικές φρεγάτες αναχαίτισαν τα Ελληνικά Μιrage ενώ πετούσαν πέντε μίλια ανοιχτά από τα Ψαρά, όταν "εγκλωβίζοντας" τα σε συχνότητα κινδύνου διέταξαν τα Ελληνικά μαχητικά να δηλώσουν ταυτότητα προορισμό και σκοπό !

Το δίκτυο των ραντάρ του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Π.Α. εντόπισε επίσης σχηματισμούς Τουρκικών αεροσκαφών εκ των οποίων τα 12 ήταν μαχητικά και τα 8 μεμονωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα τα οποία προχώρησαν σε 15 παραβιάσεις του FIR Αθηνών και 12 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Από τα 12 μαχητικά τα έξι έφεραν οπλισμό (είναι που έλεγε ο Ταγίπ οτι πετούν αφοπλισμένα).

Εμπλοκές δεν σημειώθηκαν, αφού η αντίδραση της ΠΑ σύμφωνα με τα νέα δεδομένα περιορίζεται μόνο σε διακριτικές αναγνωρίσεις των Τουρκικών μαχητικών, για την τυπική πλέον καταγραφή των παραβιάσεων !!!

Όλα πλέον δείχνουν και επιβεβαιώνουν το γεγονός οτι η Ελληνική κυβέρνηση παραδίδει σιωπηρά τα δικαιώματα της Εθνικής μας κυριαρχίας στις απατήσεις των Τούρκων για διχοτόμηση στο Αιγαίο και μάλιστα σύντομα.

Ίσως εκείνο το "Να δώσουμε λίγη γή, για να κοιμόμαστε ήσυχοι" που είχε πει κάποτε ο Γ.Παπανδρέου πρίν γίνει πρωθυπουργός γίνεται πολύ γρήγορα πραγματικότητα επί πρωθυπουργίας του....


Διαβάστε επίσης :

Τούρκοι αναχαίτισαν Ελληνικά μαχητικά στον 25ο Μεσημβρινό και το ΓΕΕΘΑ το απέκρυψε - Η Άγκυρα καταγγέλλει τώρα την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ !


Τουρκικοί έλεγχοι σε Ελληνικά μαχητικά - "Μυρίζει" διχοτόμηση του Αιγαίου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Με κυβερνητική σφραγίδα οι Τούρκοι κυκλώνουν την Ελλάδα με αεροναυτικές ασκήσεις !

Ράγισε το ηθικό των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας ο Παπανδρέου


Τα γιουσουφάκια μοιράζουν το Αιγαίο ala ΔΝΤ - Τουρκικές φρεγάτες εγκλώβισαν και απείλησαν με κατάρριψη Ελληνικά μαχητικά.

Απαγορευμένη ζώνη το μισό Αιγαίο για τους Έλληνες πιλότους λόγο Τουρκικής άσκησης


Στέλνουν πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας να κάνουν παρέλαση στην εθνική επέτειο της Τουρκίας

H Τουρκία αναλαμβάνει τον έλεγχο ασφαλείας του Αιγαίου !

Αναταράξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις για τις "αποστρατικοποιήσεις" στο Αιγαίο και τις διαπραγματεύσεις μέσω Χάγης για τα Εθνικά κεκτημένα


Σιωπηρά Τουρκεύουν οι βραχονησίδες στο Αιγαίο - Απαγορεύεται να πλησιάζουν Έλληνες στη Λαδόξερα !


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share