23/9/09

Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα !!!


Εκτός Ελληνικής πραγματικότητας η χθεσινή τηλεμαχία των 2 αρχηγών αφού "έσπασε" τελικά το κέλυφος του "μύθου" περί σωτήρων και μαγικών συνταγών. 0ι δύο υποψήφιοι πρωθυπουργοί κατάφεραν να διαψεύσουν τις προσδοκίες του φιλοθεάμονος και αδημονούντος κοινού για μια "τηλεοπτική αρένα" αντάξια των ρωμαϊκών. Οι μόνοι που εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι για τελείως διαφορετικούς λόγους...

είναι τα δύο επιτελεία των κομμάτων τους και κάποιοι γλοιώδης δημοσιογράφοι-σχολιαστές που σταθερά "γλύφουν" πότε τη μια και πότε την άλλη παράταξη μπάς και καταφέρουν να αναρριχηθούν "θάβοντας" κάνα συνάδελφό τους. Είναι απίστευτο το πως την ίδια ακριβώς εικόνα επιμένει ο καθένας τους ξεχωριστά να την ερμηνεύει απο τόσο διαφορετική οπτική γωνία προκειμένου να οδηγήσει τους τηλεθεατές στα δικά του συμπεράσματα.
Στο τέλος όμως και πέρα από κάθε ρητορική ουτοπία, η Ελληνική πραγματικότητα δυστυχώς παραμένει πάντοτε το ίδιο μαύρη και ζοφερή για τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας που είναι μονίμως αιχμάλωτη του σάπιου και απαξιωμένου πολιτικού συστήματος της.

Οι μεγαλοδημοσιογράφοι επέμεναν συνεχώς στην ερώτηση ποιός είναι ο μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου ;

Θέλετε πραγματικά να ακούσετε την αλήθεια ή μήπως το θέμα είναι να κάνετε "πλύση εγκεφάλου" στον κοσμάκι και να κερδίσετε έτσι μερικούς από τους χιλιάδες αναποφάσιστους που ούτως ή άλλως τους έχουν σιχαθεί όλους αυτούς τους θιασώτες και τις πολιτικές τους. Ακούστε λοιπόν την πικρή αλήθεια για το χθεσινό debate...

- Ο κ.Καραμανλής πάντα καλός μαθητής των επικοινωνιολόγων του με άνεση στο φακό και σαφώς καλύτερος στο χειρισμό της Ελληνικής γλώσσας επιτέθηκε με ρητορική "μαγκιά" στον κ.Παπανδρέου που ώς γνωστών μειωνεκτεί σημαντικά στα σημεία. Μπορεί λοιπόν ο απερχόμενως Πρωθυπουργός να κέρδισε τις εντυπώσει απέναντι σ'εναν "αδυναμο" συνομιλιτή αλλά δεν φαίνετε να έπεισε κανένα τουλάχιστον από εκείνους που ζούν την Ελληνική πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι πως σε κάποια στιγμή, εκεί που παρίστανε τον μεγαλόψυχο του κ.Παπανδρέου επαναλαμβάνοντάς του συνεχώς "Δεν σου καταλογίζω το ένα ή το άλλο" "Δε σε παρεξηγώ ,κατά λάθος το έκανες" και άλλα τέτοια μεχρί και στην παρουσιάστρια την κα Χούκλη, -μετά από ένα λάθος της- είπε και σε κείνη πως δεν την παρεξηγεί και να της σύστησε μην αγχώνετε - ο "Ανετος" κος Καραμανλής.
Κάποια στιγμή μας "ταξίδεψε" τόσο που παραλίγο να ξεχάσουμε πως ο ίδιος αυτός άνθρωπος μας κυβέρνησε τα τελευταία πεντέμιση χρόνια. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως δεν παύει ακόμη να εκπλήσσει η άνεσή του να λέει ψέματα χωρίς δισταγμό και να δημιουργεί εντυπώσεις και απειλητικά ερωτηματικά στον τρομαγμένο λαουτζίκο του τύπου Καραμανλή και βούρδουλας ή Χάος και ακυβερνησία.

- Ο κ.Παπανδρέου ξεκίνησε στην αρχή να δείχνει σίγουρος "διαβασμένος" στην προσπάθεια του να παρουσιαστεί ανανεωμένος και "νοικοκύρης" ,χρησιμοποιώντας την "καραμέλα" του
έχω όραμα, όχι πράσινα άλογα αλλά πράσινη ανάπτυξη, αγκαλιά με τον πολίτη θα βρούμε την άκρη, διαφάνεια κι άλλα τέτοια. Γρήγορα όμως άρχισε να επαναλαμβάνετε κουραστικά αποφεύγοντας να γίνει συγκεκριμένος γεγονός που εκμεταλλεύτηκε άμεσα ο κ.Καραμανλής που με την ρητορική του υπεροχή κατάφερε να του επιβληθεί ψυχολόγικα και να τον μπερδέψει στο άγχος του να μην ξεφύγει από τις αυστήρες εντολές των δικών του επικοινωνιολόγων. Η παρουσία του κ.Παπανδρέου πάντως ήταν σημαντικά βελτιωμένη συγκριτικά με την εικόνα που μας έχει συνηθήσει, ειδικά σε ένα τέτοιο είδος "συζήτησης" που δεν του ταιριάζει.

Τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων έπεσαν στην παγίδα των επικοινωνιολόγων τους σε ένα debate των δύο "μεγάλων" προκειμένο να πολώσουν το προεκλογικό κλίμα γύρο από τον πυρίνα του δικομματισμού κερδίζοντας ο καθένας μια μερίδα στο "κοπάδι" των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Αυτός ήταν ο κύριος στόχος του χθεσινού debate. Στην πραγματικότητα όμως ....

Οι επικοινωνιολόγοι και τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων πίεσαν τόσο τους δύο αρχηγούς που απεδείχθει πραγματικά πόσο γελίοι ηθοποιοί μπορούν να γινούν και οι δύο τους όταν βρεθούν μόνοι τους σε μεταξύ τους αντιπαράθεση . Ενώπιον του Ελληνικού Λαού και μακριά από την ασπίδα των κομματικών τους επιτελείων. Κερδισμένα προφανώς βγήκαν όλα τα μικρά κόμματα αφού ο μέσος πολίτης είδε τα "είδωλα του" να λογομαχούν μπροστά στην οθόνη του σπιτιού του μέσα από έναν "ξύλινο" πολιτικό λόγο, "φθηνές" δικιολογίες για τεράστια λάθη αλλά και αόριστες υποσχέσεις που μας απογοητεύουν όλους μας.

Το σίγουρο είναι πως το χθεσινό debate των 2 αρχηγών έγραψε τη δική του ιστορία και οφέλησε τους 'Ελληνες που είδαν για πρώτη φορά τους ίδιους τους "βασιλιάδες τους..απογυμνωμένους" γεγονός που αποδεικνύει πως δεν είναι τα έξαπατημένα θύματα των κομμάτων τους αλλά εξαρτημένοι συνένοχοι στην πολιτική σαπίλα του τόπου.

Λέτε τα κομματικά επιτελεία των δύο μεγάλων παρατάξεων να τους έστειλαν να "κονταροκτυπηθούν" μεταξύ τους στην τηλεοπτική αρένα με απότερω σκόπο να τους "κάψουν" οριστικά στα μάτια του κόσμου και έτσι να βρούν την ευκαιρία να τους αντικαταστήσουν με τα "δημοκρατικά" τους συνέδρια ..... ;;;;;

Τα συμπεράσματα....Δικά σας !!!