29/9/09

Διαφορές Υπάρχουν.... Μόνο στις Διαφημίσεις τους.


Με τόσα λεφτά που "ρίξανε" τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων για την διαφημιστική τους καμπάνια ακόμη και τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" θα μπορούσανε να γυρίσουν.
Πίσω από την πολύ προσεγμένη παραγωγή των τηλεοπτικών τους σπότ βρίσκονται ισχυρά team επικοινωνιολόγων και ειδικών για να περάσουν στο λαό ακριβώς εκείνα τα μηνύματα όπου αυτοί επιδιώκουν....

Αφού παρακολουθήσαμε με προσοχή τις διαφημίσεις και των δύο μεγάλων "γαμπρών" της εξουσίας, σας παρουσιάζουμε τις πιο σημαντική διαφορές τους......


Εκτός λοιπόν του ότι και οι δυο δείχνουν στα σπότ, σα να κοιμούνται.....





Ο ένας, απλοϊκός, λιτός αλλά οραματιστής μόνο με ένα απλό πουκαμισάκι πάντα κοντά στον φτωχό και πεινασμένο πολίτη αυτής της χώρας γράφει με ένα φθηνό bic ,που από το μελάνι φαίνετε οτι δεν είναι καν καινούργιος.



Ενώ άλλος -ο σεμνά και ταπεινά- σφικτός μέσα στο χλιδάτο κοστούμι του γράφει με μια πολυτελές πέννα.....





Επίσης ο Καραμανλής φοράει τη βέρα στο δεξί , ενώ ο Παπανδρέου στο αριστερό.

Για το που μπαίνει συνήθως η βέρα βρήκαμε αυτό...


"Οι Ανατολικοευρωπαίοι και οι χριστιανοί ορθόδοξοι, τοποθετούν την βέρα στο δεξί χέρι -όχι βέβαια γιατί έχουν δεξιά ιδεολογία- αλλά για να δηλώσουν γαμήλια δέσμευση (ενώ στον αρραβώνα, η βέρα μπαίνει στο αριστερό) διότι ταυτίζουν τη δεξιά πλευρά, το δεξί, με το καλόν καγαθό, με το σωστό, το ευάρεστο στο Θεό"


Ενώ...



"Η βέρα φοριέται στον παράμεσο του αριστερού χεριού κατά την Δυτικοευρωπαϊκή - Αμερικανική συνήθεια. Διότι ο μύθος λέει ότι η vena amoris, η φλέβα της αγάπης, πηγάζει από την καρδιά και καταλήγει σ' αυτό το δάχτυλο."





Η δική μας απορία είναι γιατι κι δύο τους επεδίωξαν να μας δείξουν οτί γράφουν .... και γράφουν.... και ξαναγράφουν....

Μήπως οι επικοινωνιολόγοι τους θέλουν κι αυτοί με τη σειρά τους -έμμεσα- να μας πούν κάτι με αυτό το πλάνο.....;;;;