17/10/09

"Τρικυμία" για 17η ημέρα στο λιμάνι του Πειραιά

Λιμενεργάτες -VS- COSCO

Διεθνώς ρεζίλι το αφερέγγυο Έλληνικό Κράτος των επαναδιαπραγματεύσεων


Όλη η αλήθεια εδώ, στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ...





Η προεκλογική διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ φέρνει προβλήματα στο διάλογο με τους πλούσιους λιμενεργάτες του Πειραιά , ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Την ίδια ώρα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους , χωρίς μέχρις στιγμής να έχουν γίνει δεκτές από την αρμόδια υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λ. Κατσέλη.


Απ'την άλλη πλευρά η ΓΣΕΕ συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων και θα καταπολεμήσει με κάθε τρόπο την προσπάθεια περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καλεί όλα τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την κυβέρνηση να αποκηρύξει αυτή τη δικαστική μεθόδευση αντιμετώπισης προβλημάτων


Για όσους δεν κατάλαβαν, ο βασικός μισθός των κατα τ'αλλα "φτωχών" λιμενεργατών ξεπερνά τις 6.000 Ευρώ το μήνα ενώ μαζί με τις υπερωρίες φτάνουν έως και τα 140.000 ευρώ το χρόνο -με βάση τις λίστες που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας-, ανήκουν στους 130.000 φορολογούμενους, οι οποίοι έλαβαν το σχετικό εκκαθαριστικό για τον κεφαλικό φόρο.


Οι "φτωχοί" λιμενεργάτες του Πειραιά απεργούν δηλαδή αφού κακοπερνάνε...φυσικά με την Cosco βλέποντας να χάνονται τα προνόμια που είχαν μέχρι σήμερα αφού σίγουρα οι κινέζοι δεν πρόκειται να τους πληρώσουν τέτοιους μισθούς.


Οι καταστάσεις μισθοδοσίας των λιμενεργατών










Κι όλα αυτά γιατί οι Κινέζοι όπως είναι λογικό δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτούν
συμβάσεις που ήδη έχουν συνάψει με το επίσημο Ελληνικό Κράτος.


Τώρα αν τότε κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία και τώρα το ΠΑΣΟΚ αυτό είναι πρόβλημα των Ελλήνων και σίγουρα όχι των Κινέζων.

Το μόνο σίγουρα είναι πως με τούτα και με κείνα το επίσημο Ελληνικό Κράτος γελοιοποιείται διεθνώς αφού για τις κατά τ'αλλα επίσημες συμβάσεις που υπογράφει σύντομα "ξευπογράφει" αλλάζοντας γνώμη και προσπαθώντας να τις ξανά επαναδιαπραγματευτεί.


Ως συνήθως οι συμβάσεις στην Ελλάδα περνούν "κάτω από το τραπέζι" ενώ κατηγορείτε η ΝΔ για τροπολογια που πέρασε νύχτα με την οποία η Κινεζική COSCO δεν θα πληρώνει ΦΠΑ.


Η απεργία εκτιμάται ότι οδηγεί σε απώλεια εσόδων της τάξης των περίπου 600.000 ευρώ ημερησίως, επί 17 ημέρες δηλαδή 10.000.000 Ευρώ μέχρι σήμερα.

Γεγονός που έχει προκαλέσει έμφραγμα στις εισαγωγές και τις εξαγωγές, ενώ πλήττει την εικόνα της Ελλάδας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Το σίγουρο είναι πως για μια ακόμη φορά θα την πληρώσουν οι καταναλωτές αφού οι αυξήσεις σε πολλά απο τα προιόντα αγγίζουν το 10%.