22/10/09

Παράσταση διαμαρτυρίας συλλόγων εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων στο ΥΠΕΠΘ την σήμερα στις 2μμ.

Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στη μόρφωση

Έχουν δικαίωμα να έχουν όλους τους εκπαιδευτικούς και να φοιτούν σε σύγχρονα δημόσια ασφαλή σχολεία.

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δύο εβδομάδες μετά την αλλαγή της κυβέρνησης τα σχολεία αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους.



Πολλά κενά συνεχίζουν να υπάρχουν (πάνω από 75 στο 2ο Γραφείο και πάνω από 190 στην Δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής). Υπάρχουν τάξεις χωρίς το δάσκαλό τους. Τα περισσότερα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία δε λειτουργούν. Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή μας παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις με τα ακατάλληλα νοικιασμένα ή προκάτ κτίρια. Τα σχολεία δεν έχουν χρήματα για να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες. Από τα δημόσια νηπιαγωγεία διώχνονται τα προνήπια ακόμα και νήπια και τα νηπιαγωγεία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί στην ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και την μεγάλη επιβάρυνση των γονέων.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ....Απαιτούμε

-Την άμεση κάλυψη όλων των κενών, ΤΩΡΑ, με μόνιμους εκπαιδευτικούς και όχι με ωρομισθίους.

-Την αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων στη σχολική στέγη με άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα. Να προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή νέων δημόσιων σχολικών κτιρίων και στον εκσυγχρονισμό των παλιών, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Την άμεση χρηματοδότηση των σχολείων για την αντιμετώπιση των αναγκών τους. Να προχωρήσει στον υπερδιπλασιασμό της επιχορήγησης για τα λειτουργικά έξοδα.

-Την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στην προσχολική αγωγή. Να ιδρύσει το ΥΠΕΠΘ νέα δημόσια Νηπιαγωγεία για όλα τα νήπια και προνήπια, να δρομολογήσει λύσεις για την κατασκευή νέων κτιρίων και κάλυψη με νηπιαγωγούς.

Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση σε ένα σύγχρονο δημόσιο και ενιαίο σχολείο.

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονέων συμμετέχουμε και καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΠΘ την Πέμπτη 22/10 στις 2μμ.

(στάση Νερατζιώτισσα με τον προαστιακό)

Σύλλογος εκπ/κων ΠΕ «Κ. Σωτηρίου», Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττ., Ομοσπονδία Γονέων Αν. Αττικής,

Σύλλογος Π.Ε. Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου- Φυλής, Ένωση Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου,

Σύλλογοι γονέων : 1ου , 2ου, 3ου και 4ου ΔΣ Καλυβίων, 1ου και 2ου ΔΣ Πόρτο-Ράφτη, ΔΣ Σαρωνίδας, ΔΣ Αναβύσσου, 2ο Νηπιαγωγείο Πόρτο –Ράφτη, 2ο ΔΣ Λαυρίου, 1ο, 2ο και 3ο ΔΣ Κερατέας, γονείς νηπιαγωγείων από το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλυβίων, 1ο , 2ο και 3ο Νηπιαγωγείο Μαρκοπούλου, ΔΣ Λυκείου Πόρτο-Ράφτη, 5o ΔΣ Αλίμου, 144ο και 163ο ΔΣ Αθήνας, Ένωση 4ου διαμερίσματος Αθήνας(θα ακολουθήσουν και άλλα σχολεία)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share