22/10/09

"Παγώνουν" οι ημίυπαίθριοι για ένα 6μηνο... Όποιος πρόλαβε, Τον Κύριο είδε

Την αναστολή για έξι μήνες του νόμου, που είχε περάσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την πληρωμή τέλους για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Τί γίνετε όμως μ'αυτούς που έχουν ήδη πληρώσει...



«Αναστέλλουμε για έξι μήνες τον υφιστάμενο νόμο Σουφλιά. Στους έξι μήνες θα επανεξετάσουμε το θέμα και θα το δούμε σε πιο ολοκληρωμένη βάση», δήλωσε η κ. Μπιρμπίλη, κάνοντας λόγο για μια ρύθμιση, η οποία «έχει μόνο εισπρακτικό και όχι πολεοδομικό χαρακτήρα».

Όπως διευκρίνισε η υπουργός, η περίπτωση όσων έχουν ήδη πληρώσει το τέλος θα συμπεριληφθεί ως ειδική σε νέο νόμο, ενώ παγώνουν οι αιτήσεις που έχουν γίνει για την πληρωμή του τέλους, αλλά δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να μειώσει το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα, η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε νόμο για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, φιλοδοξώντας να αντλήσει έσοδα περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Ή κίνηση της υπουργού αναμένεται να βρει σύμφωνο το Τεχνικό Επιμελητήριο το οποίο επιδιώκει εξ αρχής και από μηδενική βάση επανεξέταση του νόμου.


Η περίπτωση όσων έχουν ήδη πληρώσει το τέλος και θα συμπεριληφθεί ως ειδική σε νέο νόμο σημαίνει κάτι σαν το όσοι πρόλαβαν πήραν ;;;


Γιατί οι πρώτοι που έτρεξαν "στην πηγή να πιούν νερό" ήταν οι μεγαλοεργολάβοι που πρόλαβαν να νομιμοποιήσουν ημιυπαίθριους οπού στη συνέχεια θα χρυσοπουλήσουν !!!

Αυτός ο "ειδικός" νόμος δηλαδή κα Μπιρμπίλη θα επιβεβαιώνει πως στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ισχύει το " Όποιος πρόλαβε, Τον Κύριο είδε... "

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share