25/10/09

Κάθε τσούγκρισμα «Στην υγειά μας» το πληρώνουμε 65.000 ευρώ (+ΦΠΑ)!

Περισσότερα από 2.500.000 ευρώ κοστίζει στον Ελληνα φορολογούμενο η σαββατιάτικη μουσική εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου που προβάλλει η ΝΕΤ

Εις υγείαν του κορόιδου θα έπρεπε να λέγεται και όχι «Στην υγειά μας» η σαββατιάτικη εκπομπή στην κρατική τηλεόραση. Αφού το κορόιδο ο Ελληνας φορολογούμενος μέσω του ανταποδοτικού τέλους της ΔΕΗ θα πληρώνει για τον κύριο Παπαδόπουλο περίπου 65.000 ευρώ την εβδομάδα για έναν χρόνο!



Μάλιστα ο ηθοποιός για να διασφαλίσει τα κεκτημένα του εν όψει εκλογών και επειδή είχε λήξει η σύμβασή του με την ΕΡΤ, φρόντισε από νωρίς, πριν ακόμη το κλίμα μυρίσει εκλογές να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του.

Φυσικά χωρίς να το προσαρμόσει, στις οικονομικές συνθήκες της κρίσης, όπως θα αναγκαζόταν να πράξει στην περίπτωση που εργαζόταν στην ιδιωτική τηλεόραση.

Σοφά λοιπόν σκεπτόμενος ο Σπύρος Παπαδόπουλος επιδεικνύοντας ετοιμότητα, αλλά κυρίως αντανακλαστικά, κατάφερε με τις προσβάσεις του στο σύστημα του απερχόμενου προέδρου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου να ανανεώσει τη συνεργασία του με το κανάλι, εν όψει εκλογών, μιας και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απαγορεύεται η οποιαδήποτε, πρόσληψη ή ανανέωση.

Πόσο όμως θα κοστίσει το «Στην υγειά μας» στον Ελληνα φορολογούμενο;

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ που ενέκρινε την ανανέωση της ανάθεσης στην εταιρεία παραγωγής «CUT Production» για 38 επεισόδια, εκ των οποίων τα 35 διάρκειας 180 λεπτών το καθένα, θα κοστίζει 65.022 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Τα υπόλοιπα τρία επεισόδια θα είναι εορταστικά και θα προβληθούν, τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και το Πάσχα. Τα συγκεκριμένα επεισόδια θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας και θα κοστίσουν επιπλέον το καθένα 6.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Με άλλα λόγια το κόστος για κάθε εορταστικό επεισόδιο θα ανέρχεται στις 71.022 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Έτσι το συνολικό κόστος της εβδομαδιαίας εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου ανέρχεται στα 2.618.036,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Από αυτά το ποσό των 833.000 ευρώ θα βαρύνει τον τρέχοντα προυπολογισμό της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης, ενώ το ποσό του 1.784.972,00 (πλέον ΦΠΑ) θα αφορά στον προϋπολογισμό του 2010.

Η σκανδαλώδης σύμβαση με την «CUT Production»

Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω νούμερα θεωρούνται εξωπραγματικά για τους ιδιωτικούς σταθμούς, ειδικά φέτος που όλοι, παραγωγοί, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι και ηθοποιοί, αναγκάστηκαν να μειώσουν τις αμοιβές τους τουλάχιστον κατά 30%.

Είναι προκλητικό λοιπόν σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και λιτότητας, ο Σπύρος Παπαδόπουλος αμείβεται με «μισθό» 20.000 ευρώ ανά επεισόδιο για να τον βλέπουμε να τρώει, να πίνει και να λέει κάνα τραγουδάκι!

Η λέξη-κλειδί όμως για το πώς ο γνωστός ηθοποιός εισπράττει ζεστό χρήμα, είναι η παραγωγή, της οποίας την διεύθυνση φέρεται να έχει η κύρια Βίκυ Λάσκαρη.

Το όνομα της τελευταίας συναντάμε ανάμεσα στους μετόχους της CUT Production, μιας εταιρίας παραγωγής που συνεργάζεται στενά με την Noir Production συμφερόντων Σπύρου Παπαδόπουλου. Δύο εταιρίες που έχουν προνομιακή σχέση με την ΕΡΤ, έχοντας αναλάβει κατά καιρούς πολλές παραγωγές του κρατικού καναλιού. Μάλιστα σε τηλεπαιχνίδι που παρουσίαζε στο παρελθόν ο ηθοποιός, οι δυο εταιρίες συνυπήρχαν αρμονικά.

Πήγη: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share