19/10/09

Αλβανία - Τουρκία σε νέες διακρατικές συμφωνίες

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡKIKO ΥΠ.ΕΞ.

Να καταργήσουν το φόρο εισόδου για τους Αλβανούς πολίτες που ταξιδεύουν προς την Τουρκία και τους Τούρκους που επισκέπτονται την Αλβανία, συμφώνησαν Τίρανα και Άγκυρα...Η σχετική ανακοίνωση της απόφασης έγινε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην αλβανική πρωτεύουσα.

«Σκοπός μας είναι να παραμείνουμε ο πιο επιθυμητός τουριστικός προορισμός για τους Αλβανούς πολίτες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με τον Αλβανό ομόλογό του, Ιλίρ Μέτα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργών, ανακοινώθηκε από τον κ. Νταβούτογλου η εκπαίδευση νέων Αλβανών διπλωματών στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί χαρακτήρισαν άριστες τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τόνισαν πως η προγραμματισμένη για το Δεκέμβρη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Αμπντουλλάχ Γκιούλ, στα Τίρανα αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προσέγγισης στις ήδη εξαιρετικές σχέσεις Τιράνων-Άγκυρας.