28/10/09

Δύο μόλις ημέρες μετά την επικήρυξη των τριών γνωστών αντιεξουσιαστών..... "απάντησαν" τα καλάσνικοφ

Με σφαίρες απάντησαν στην επικήρυξη Χρυσοχοΐδη

Έξι τραυματίες αστυνομικοί. Οι δύο σοβαρά


Δύο μόλις ημέρες μετά την επικήρυξη τριών γνωστών αντιεξουσιαστών και τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους, οι σφαίρες θέρισαν τα μεγάλα λόγια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

...Αποδεικνύοντας ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή απ’ ό,τι αυτός φανταζόταν.




Η χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής και ο τραυματισμός έξι αστυνομικών «πάγωσε» το Πανελλήνιο.

Οι Αρχές «βλέπουν» πίσω από το χτύπημα την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον "Επαναστατικό Αγώνα".

Θεωρούν μάλιστα οι Αρχές ότι αυτή τη φορά οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν, κάτι άλλωστε που ειδικά η "Σέχτα" έχει εκφράσει ανοικτά σε προκηρύξεις της.


Η «επιχείρηση» κράτησε 15 μόλις δευτερόλεπτα και έγινε με απόλυτη ακρίβεια και «επαγγελματισμό». Οι δράστες "γάζωσαν" το Αστυνομικό Τμήμα και ήταν αποφασισμένοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον τόπο της επίθεσης έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περίπου 90 κάλυκες... Κατά τη διαφυγή τους, εγκατέλειψαν τις μοτοσικλέτες έξω από τον σταθμό του Μετρό Χαλανδρίου, με αναμμένες τις μηχανές και τα φώτα και εξαφανίστηκαν.

Διέφυγε τον κίνδυνο ο 22χρονος

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στις 10 το πρωί από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ο 22χρονος Γιώργος Τσουμάνης έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Φέρει τραύματα από πυροβόλο όπλο στην κοιλιακή χώρα και την αριστερή κνήμη.

Ο δόκιμος ειδικός φρουρός εισήχθη εκτάκτως στο χειρουργείο για ερευνητική λαπαροτομία, όπου δεν προέκυψε τρώση ζωτικών οργάνων. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου και μέχρι τώρα η πορεία του δείχνει ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Θα συνεχίσει να βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση για την εμφάνιση τυχόν όψιμων επιπλοκών.

Στο μεταξύ, σοβαρή χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας της δόκιμης ειδικής φρουρού Σοφίας Ψυχογιού, η οποία φέρει τραύματα στην ωμοπλάτη και υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση.

Το χρονικό της επίθεσης

Στις 21:40 χθες το βράδυ δύο άτομα που επέβαιναν σε μία λαχανί μοτοσυκλέτα 750 κυβικών εκατοστών, τύπου μάρκας Africa Twin, πλησίασαν πεζή την σκοπιά του αστυνομικού τμήματος Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην οδό Πεντέλης και με ένα αυτόματο όπλο καλάσνικοφ άρχισαν να «γαζώνουν» το κτίριο και την σκοπιά, όπου βρισκόταν ο φρουρός του τμήματος. Συγκεκριμένα, οι δράστες κινήθηκαν ανάποδα στην οδό Κύθνου, άφησαν τη μοτοσυκλέτα, πλησίασαν με τα πόδια το αστυνομικό τμήμα, πυροβόλησαν και έφυγαν μέσω της οδού Αργυροκάστρου.

Μία από τις μοτοσυκλέτες που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε μία περίπου ώρα αργότερα στην οδό Ελ. Βενιζέλου στου Παπάγου, ένα μόλις τετράγωνο από το σπίτι του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μισή ώρα πριν την επίθεση στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής συνελήφθη άτομο το οποίο είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα. Παραμένει άγνωστο εάν το άτομο σχετίζεται με την επίθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε και δεύτερη μοτοσυκλέτα. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν τρεις μηχανές στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ του Πατήματος Χαλανδρίου και Α.Τ Αγίας Παρασκευής, οι οποίες μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Αθήνας

Μετά την επίθεση οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκαν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις και άγριο ανθρωποκυνηγητό ξέσπασε στους δρόμους των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Έξι τραυματίες αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά

Από τους πυροβολισμούς δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων η μία γυναίκα, τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι τέσσερις ελαφρότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τους αστυνομικούς ήταν δόκιμοι.

Ο ένας σοβαρά τραυματίας, ο οποίος φέρει τραύμα στον θώρακα, στην κοιλιά και στο πόδι, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στον Ερυθρό Σταυρό μεταφέρθηκαν η γυναίκα και οι άλλοι τέσσερις αστυνομικοί και ένας πολίτης – αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, ο οποίος υπέστη νευρικό κλονισμό. Η γυναίκα αστυνομικός ήταν η πιο σοβαρά τραυματισμένη, στην περιοχή της ωμοπλάτης, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Τραυματίες είναι οι: Δημήτρης Μαμέλης, Σοφία Ψυχογιού, Κώστας Αγόρης, Στέλιος Μανουδάκης, Γιώργος Τσουμάνης και Κώστας Παπακυριαζής.

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Μαρτίνης, σχετικά με την κατάσταση της υγείας της γυναίκας αστυνομικού, μετά από το χειρουργείο που υποβλήθηκε. Πλέον η αστυνομικός νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται στο 401 ΓΣΝΑ δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο για τη ζωή του, μετά από την εγχείρηση, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αστυνομικοί νοσηλεύονται για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ότι επρόκειτο για μία άρτια σχεδιασμένη επίθεση, που έγινε λίγο πριν αλλάξουν οι βάρδιες, οπότε μοιραία η φύλαξη χαλαρώνει. Επίσης οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν την ύπαρξη υποστηρικτικής ομάδας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ίσως να πρόκειται για μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» ή του «Επαναστατικό Αγώνα». Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο πανομοιότυπες επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα, η μία από τον «Επαναστατικό Αγώνα» στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας και η άλλη από τη «Σέχτα Επαναστατών» στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού.

Μαρτυρίες των τραυματισμένων αστυνομικών

Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν από τους πυροβολισμούς. «Δεν ξέρουμε από πού μας ήρθαν», φέρεται να είπε ένας εξ αυτών όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του τραυματισμένου αστυνομικού, Στέλιου Μανουδάκη, για το αιματηρό περιστατικό. "Κατάφερα και πυροβόλησα μία φορά, όμως πάνω στον πανικό, κάποιος μου έπιασε το χέρι και μου το κατέβασε. Αλλιώς τον ένα τρομοκράτη, τον είχα".

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share