6/10/09

Ορκίστηκε ο Γ. Παπανδρέου


Ορκίστηκε σήμερα στις 11 π.μ., ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ο νέος πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των υπουργών της κυβέρνησής του, η οποία θα ορκιστεί αύριο.Την ορκωμοσία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Η ορκωμοσία του Πρωθυπουργού προηγήθηκε εκείνης της κυβέρνησής του κατά ένα 24ωρο, λόγω των αλλαγών - συγχωνεύσεων υπουργείων και της ίδρυσης νέων χαρτοφυλακίων που απαιτούν την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων, τα οποία πρέπει να υπογραφούν από τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπανδρέου, αμέσως μετά την ανάληψη της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια χθες το μεσημέρι, είχε συνεργασία με τους στενούς συνεργάτες του, κ.κ. Γιάννη Ραγκούση, Νίκο Αθανασάκη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Παύλο Γερουλάνο, στο γραφείο του στη Βουλή.

Η σύσκεψη επαναλήφθηκε το βράδυ στην οικία του κ. Παπανδρέου, στο Καστρί, με μοναδικό αντικείμενο τον σχεδιασμό του κυβερνητικού σχήματος.