7/10/09

Πρότυπα Λευκού Οίκου θα έχει η Νέα Κυβέρνηση


Τα υπουργικά στελέχη θα πλαισιώνουν μία εκτελεστική επιτροπή, ένα μοντέλο Κoμισιόν δηλαδή, που θα δίνει λόγο στην «Καγκελαρία» της Ηρώδου Αττικού.
Το Μαξίμου θα λειτουργήσει με βασικό συνεργάτη του πρωθυπουργού τον Χάρη Παμπούκη, άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του, που αναλαμβάνει καθήκοντα, τα οποία παραπέμπουν σε αυτά του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, ενώ διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού θα είναι ο Νίκος Αθανασάκης, παλαιό και διαχρονικό κομματικό στέλεχος που θα αναλάβει τη σύνδεση μεταξύ κόμματος και Μαξίμου...



Ο Παύλος Γερουλάνος, εκ των σημαντικότερων ανθρώπων του πρωθυπουργού, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα ελέγχει όλα τα υπουργεία, ορισμένα εκ των οποίων, ή και όλα, θα διαθέτουν τη δική τους εκπροσώπηση.

Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναμένεται να αναλάβει ο Γιώργος Ελενόπουλος. Ο έλεγχος των υπουργείων θα επιτευχθεί με τους δέκα (10) συμβούλους που θα αναλάβουν εργασία στο Μαξίμου.

Με την κατάργηση των υπουργείων, Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής, Μακεδονίας - Θράκης και Αιγαίου και τη συγχώνευση άλλων, ο Παπανδρέου επιχειρεί μία ανατροπή στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας.