17/10/09

Πρόδωσε κιόλας ο Πρωθυπουργός τους αγρότες;

12η ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ

Και....

Τους είχε υποσχεθεί ν’ ανεβάσει την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ από 330€ σε 550€, κι εκείνοι τον πίστεψαν και πανηγύριζαν προκαταβολικά.

Και προφανώς πολλοί αγρότες ψήφισαν ΠΑΣΟΚ εξ αιτίας αυτής της υπόσχεσης και μόνο. Κατανοητό είναι! Ανθρώπινο είναι! Ο πεινασμένος καρβέλια βλέπει ακόμη και στον ύπνο του. Πόσο μάλλον όταν είναι ξύπνιος κι ακούει τον εν δυνάμει Πρωθυπουργό να του υπόσχεται καρβέλι μια βδομάδα πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009.




Δείτε τι έλεγε στους αγρότες της Θεσσαλίας στις 27 Σεπτεμβρίου 2009:

«Τώρα είναι η ώρα. Τώρα είναι η ώρα της απόφασης. Τώρα είναι η πιο κρίσιμη ώρα για την απόφασή μας να φύγουμε μπροστά. Απόψε, σε αυτό το σεισμό, χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, εδώ στη Λάρισα. Εδώ στη Θεσσαλία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Από τα βάθη της καρδιάς μου. Αυτό σας το πάθος σήμερα, εδώ, είναι η κοινή μας φωνή. Η φωνή μας, που λέει να αφήσουμε πίσω -μια και καλή- όσα μας έφεραν σε αυτή την παρακμή. (…)
Η κατάσταση στη χώρα, τα αδιέξοδα που ζούμε, δεν οφείλονται στο ότι δεν υπήρξαν κονδύλια. Οφείλονται στον άδικο τρόπο με το οποίο διαχειρίστηκε το κράτος τα χρήματα αυτά, τα χρήματα του Ελληνικού λαού, το βιος, τον κόπο του Ελληνικού λαού. Οφείλεται στο ότι, τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες πολίτες πέφτουν θύματα της έλλειψης ειλικρίνειας.(…)
Αυτό εμείς, το ΠΑΣΟΚ, ερχόμαστε να ανατρέψουμε αύριο. Αυτό θα κάνουμε στις 5 του Οκτώβρη. Θα κάνουμε το αυτονόητο.(…)
Είναι εδώ, στη Θεσσαλία, όπου παρουσιάσαμε μια "Συμφωνία Εμπιστοσύνης με τους αγρότες". Με 10 μέτρα άμεσης στήριξης, άμεσης στήριξης, για να αντιμετωπίσει ο αγρότης την κρίση.(…)
Ξέρω όμως, φίλες και φίλοι, και την αγωνία σας για το ασφαλιστικό. Βασική μας προτεραιότητα, η αύξηση των συντάξεων, 550 ευρώ στον αγρότη και 950 ευρώ στο ζευγάρι.(…)»


Όπως ήταν επόμενο, η υπόσχεση του Γιώργου Παπανδρέου για αύξηση της αγροτικής σύνταξης στα 550€ έγινε πιστευτή και παρουσιάστηκε πανηγυρικά από τον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό. Ιδού μερικά δείγματα:

Στην ιστοσελίδα e-enimerosi.gr, 28/9/2009, γράφτηκε: «Για τις συντάξεις των αγροτών, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι βασική προτεραιότητα είναι η αύξησή τους στα 550 ευρώ για τον μεμονωμένο αγρότη και στα 950 ευρώ για το ζευγάρι των αγροτών.»

Στις 10/10/2009, το ΕΘΝΟΣ έγραψε:
«550 ευρώ η κατώτατη σύνταξη TEMΠME και για τους αγρότες
«Πρώτα μέτρα
Εντός της εβδομάδας η νέα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή θα ανακοινώσει το πρώτο πακέτο μέτρων για τους αγρότες και την οικονομία της υπαίθρου που περιλαμβάνει αύξηση αγροτικών συντάξεων και ρυθμίσεις για την επιστροφή ΦΠΑ και ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου. (…)
Αύξηση των κατώτατων συντάξεων ΟΓΑ από τα 330 ευρώ σήμερα στα 550 ευρώ για τον αγρότη.(…)»

Στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, 13/10/2009, γράφτηκε:
«Αύξηση της αγροτικής σύνταξης στα 550 ευρώ ανακοινώνει ο Γ. Παπανδρέου.»
«Την αύξηση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ στα 550 ευρώ για τον αγρότη και τα 950 ευρώ για το ζευγάρι πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Παρασκευή.»

Στις 14/10/2009, το ιστολόγιο newsmessinia αναμετάδωσε την είδηση της ΠΑΣΕΓΕΣ:
«Στα 550 ευρώ η αγροτική σύνταξη !!!
Την αύξηση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ στα 550 ευρώ για τον αγρότη και τα 950 ευρώ για το ζευγάρι πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Παρασκευή.»

Δείτε τώρα τι είπε για την αγροτική σύνταξη ο Πρωθυπουργός στις Προγραμματικές του Δηλώσεις στη Βουλή χθες, 16-10-2009:

«Στους ξεχασμένους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. θα δοθεί αύξηση 30 ευρώ αναδρομικά από την 1η Οκτωβρίου του 2009»

Ποιος τη χάρη τους! Οι ξεχασμένοι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα λάβουν από 1ης Οκτωβρίου ένα ευρώ την ημέρα αύξηση! Μπράβο γενναιοδωρία ο Πρωθυπουργός! Αναρωτιέμαι πώς θα το ξοδέψουν αυτό το ευρώ;

Για υπολογίστε παρακαλώ κι εσείς, μήπως εγώ κάνω λάθος. Το 330+30 πόσο κάνει; Μήπως κάνει 550 κι εγώ αδικώ τον κύριο Παπανδρέου; Μα καλά τόσο γρήγορα ξεχνάει αυτός ο άνθρωπος; Μήπως εννοούσε άλλα κι εμείς άλλα καταλάβαμε; Πάντως, το τελευταίο που θα ήθελα να κάνω είναι ν' αδικήσω τον Πρωθυπουργό που μόλις ξεκίνησε το δύσκολο και επίπονο έργο του. Κάθε άλλο! Σας ομολογώ θέλω με όλη μου την ψυχή να πετύχει η κυβέρνησή του γιατί αλλιώς χανόμαστεεε!

Επανέλαβε πάντως ο Πρωθυπουργός στις Προγραμματικές του Δηλώσεις: «Δέσμευσή μου να μιλώ με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό. (…) Η ειλικρίνεια είναι το πρώτο θεμέλιο μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης που καθημερινά σφυρηλατούμε με τον Έλληνα πολίτη.»

Η ειλικρίνεια από πότε άρχισε, κύριε Παπανδρέου; Από χθες; Ή μήπως δεν τα είπατε όλα στις Προγραμματικές σας Δηλώσεις, και αφήσατε να ανακοινώσει τα 550 ευρώ η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αύριο-μεθαύριο; Μακάρι!!! Εγώ πάντως θα αναμένω διότι αν δεν πραγματοποιήσετε την υπόσχεσή σας αυτή στους αγρότες, τότε η αξιοπιστία σας θα έχει υποστεί ένα φοβερό πλήγμα, ακόμη δεν αρχίσατε…

Μαρία Σεφέρου

Αναδημοσίευση από:
http://seferou.blogspot.com/2009/10/blog-post_17.html