24/10/09

Ξύπνησε το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ

Το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος του, 19 μέρες μετά τον εκλογικό του θρίαμβο του έστειλε μήνυμα στον αρχηγό του πως δεν είναι «μόνος στο σπίτι».

Το ηχηρό χαστούκι που δέχτηκαν οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου από τον τρόπο που εκλέχτηκε ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης «πόνεσε» πολύ. Χρειάστηκε η μεγαθυμία του έτερου υποψήφιου Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, που ουσιαστικά απεσύρθη από την επαναληπτική εκλογή, για να μην έχουμε εκ νέου σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για νέα ψηφοφορία βάση του κατασταστικού.




Το αποτέλεσμα λοιπόν της ψηφοφορίας είναι σαφές ότι περιείχε μηνύματα γι αυτό και άναψε φωτιές στην ηγεσία του Κινήματος, με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού να αναζητούν τα μηνύματα που θέλησαν να στείλουν τα στελέχη του Κινήματος από ολόκληρη την Ελλάδα.

Πολλές ερμηνείες δόθηκαν, όμως οι περισσότερες ήταν επιφανειακές και επιπόλαιες –αυτά για το «Βαθύ ΠΑΣΟΚ» που επιτίθεται γιατί δεν θέλει την ανανέωση- και οι οποίες το τραγικό είναι ότι προέρχονται κυρίως από στενούς συνεργάτες του ίδιου του πρωθυπουργού.

Οσοι γνωρίζουν καλά το ΠΑΣΟΚ ξέρουν ότι το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» ήταν και εξακολουθεί να είναι υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου και ακόμη ξέρουν ότι δεν έχει τόσες δυνάμεις που να μπορεί να ανατρέψει σε τέτοιο βαθμό το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας του Εθνικού Συμβουλίου…

Ξέρουν ακόμη ότι η αντίδραση αφορούσε τον ίδιο και την τάση του για χάρη της ανανέωσης και της πρωτοτυπίας να τους αιφνιδιάζει με επιπόλαιες και συχνά αναντίστοιχες της συγκυρίας επιλογές. Ολοι γνωρίζουν ότι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου πρέπει και να ψηφιστεί από ένα σώμα, ένα όργανο που ποτέ δεν απέκτησε το ρόλο του και συνήθως συνεδριάζει σπανίως και μόνο και μόνο για να ακούσει χωρίς να ακουστεί… Και από αυτό το σώμα «τσαλακώθηκε» χοντρά ο νέος γραμματέας.


Στους διαδρόμους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας πολλά στελέχη επεσήμαναν ότι το πάθημα με την Μαίρη Ματσούκα δεν έγινε μάθημα και τόνιζαν με έμφαση ότι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου κλήθηκαν να ψηφίσουν για Γραμματέα ένα άγνωστο περιφερειακό στέλεχος που για πρώτη φορά συμμετείχε στο όργανο αυτό !!! Ηταν δηλαδή η πρώτη του μέρα ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου.

Τα περισσότερα μέλη ούτε καν τον γνώριζαν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους ζητούσε να τον ψηφίσουν για να ηγηθεί ουσιαστικά του Κινήματος και να το προετοιμάσει πολιτικά και οργανωτικά, ώστε να στηριχθούν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες αλλά και για να αντιμετωπίσει, ακριβώς σε ένα χρόνο από σήμερα, με επιτυχία τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές!!! Δεν λίγοι λοιπόν εκείνοι που έβλεπαν το αποτέλεσμα αυτό από νωρίς το πρωϊ της Παρασκευής...





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share