3/10/09

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποχή = Αφήνω τους άλλους να επιλέγουν για μένα ... Μάθε γιατί....


'Οσα δεν κατάφεραν τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα με την καταστολή κάθε δημοκρατικής διαδικασίας τα περασμένα χρόνια, το καταστέλλουμε εμείς οι ίδιο πλέον με την πολιτική μας αποχή από τις εκλογές.

Οι άνθρωποι πάντοτε έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν, όχι μόνο με την συμμετοχή στις εκλογές που είναι ο άμεσος τρόπος αλλά και με την αποχή που είναι ο έμμεσος αλλά και ο πιο επικίνδυνος...



Η αποχή στις εκλογές μπορεί για κάποιους, τελικά, να είναι πολιτική στάση ειδικά σε αυτές τις εκλογές εξαιτίας της αποδόμησης και του εξευτελισμού που έχει υποστεί η Ελληνική Δημοκρατία από του ίδιους τους πολιτικούς και τους υμέτερους θεσμοφύλακες (Σκάνδαλα,Υπόθεση Παυλίδη, Βατοπέδιο, Ομόλογα, SIEMENS κ.α.).

Η αλήθεια είναι ότι η Ελληνική Δημοκρατία πράγματι νοσεί αλλά η αποχή από τις εκλογές ποτέ δεν βοήθησε και αποτέλεσε την πρόφαση για μεγαλύτερο εξευτελισμό της Δημοκρατίας και των θεσμών.

Η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες είναι το μόνο δικαίωμα που πρέπει να διασώσουμε μέσα στην καθημερινή καταπάτηση όλων των υπολοίπων, όχι μόνο γιατί έμεινε το μόνο που δεν φορολογείται αλλά και γιατί αποτελεί την ευκαιρία μας να εκφράσουμε έστω και μερικώς την θέση ή την αντίθεση μας σε ότι γίνεται γύρω μας.

Να ξέρεις πώς υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμμεσα στον πολιτικοποιημένο ενεργό πολίτη που δίνει κάποιες ευκαιρίες και παρακολουθεί και κρίνει τους πολιτικούς σε αντίθεση με τον κομματικοποιημένο που ακολουθεί γραμμές για κανένα "βολεματάκι"

Κάνε την επιλογή σου... Μην παραμένεις άβουλος...

Η δημοκρατία είναι δικαίωμα όχι μόνο για όλους εμάς αλλά και το προνόμιο εκείνο που πρέπει να κληροδοτήσουμε σε αυτούς που έρχονται και αυτό είναι εφικτό μόνο μέσα από την συμμετοχή στις εκλογές.

Μήν ξεχνάτε πως με τους σύγχρονους εκλογονόμους που μεγάλα κόμματα τροποποιούν συνεχώς θα σχηματίζονται αυτοδύναμες κυβερνήσεις ακόμη και με ένα πολύ μικρό ποσοστό ψήφων, πράγμα που σημαίνει οτί κανείς τους δεν πέρνει στα σοβαρά την διαμαρτυρία σου με την αποχή από τις εκλογές.

Αυτοί ψάχνουν απεγνωσμένα νέους τρόπους κάθε φορά για να σε κυβερνήσουν και ... σου αρέσει ή όχι σ'αυτό την κοινωνία ζείς κι εσύ.

Αν πάλι θές να εκφράσεις την αντιθεσή σου με όλα αυτά ψήφισε ένα μικρότερο κόμμα ούτως ή άλλος η ψήφος είναι και μέσο αντίδρασης δεν ψηφίζει πάντα ένα πολιτικό σχήμα επειδή απόλυτα σε εκφράζει και θες να κυβερνήσει τη χώρα.

Δημοκρατία δεν σημαίνει συμφωνώ πάντοτε με αυτά που μου προτείνουν υπάρχει και η ψήφος Διαμαρτυρίας.....

Μήν χάσεις την Ευκαιρία να τους Τιμωρήσεις !!!!

'Αντε και.... Καλό Βόλι....