22/10/09

Ανθελληνικό το περιεχόμενο βιβλίου Γιαννιώτη συγγραφέα!

Oξεία καταγγελία του Συλλόγου Βετεράνων Κύπρου

Σάλος για το μυθιστόρημα «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» του Βασίλη Γκουρογιάννη για την τουρκική εισβολή του 1974

Σάλος έχει προκληθεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο από το βιβλίο - μυθιστόρημα «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» του Γιαννιώτη (από την Γρανίτσα του Δήμου Μολοσσών) Βασίλη Γκουρογιάννη, που αναφέρεται στον πόλεμο της Κύπρου το 1974.Σύμφωνα με οξεία καταγγελία του Συλλόγου Βετεράνων Κύπρου «τόσο οι διάλογοι μεταξύ των Ελλήνων Βετεράνων, όσο και οι αφηγήσεις τους, έχουν κύριο χαρακτηριστικό τους την χυδαιότητα και την βωμολοχία, σε τόσο μεγάλο βαθμό και έκταση, ώστε να πείθεται ο αναγνώστης ότι το επίπεδο τους είναι όχι μόνο εξαιρετικά χαμηλό αλλά και ελεεινό. Αναφερόμενοι στους πεσόντες συμπολεμιστές τους, λένε περιφρονητικά για τα ιερά λείψανα τους: «...τα κοψίδια των καταδρομέων...», ενώ σε άλλες σελίδες η καθαρή βλασφημία χρωματίζει ...δυναμικά! τις εκφράσεις τους».

Μέσα από διάφορες συζητήσεις και αφηγήσεις μελών του Συλλόγου και του Προέδρου (πριν από την κωμική αυτοκτονία του), μαθαίνουμε ότι ο Ελληνικός Στρατός που βρέθηκε στην Κύπρο το 1974, «ήταν ντουμάνι στην πρέζα, στα χάπια και στα ναρκωτικά. Βίαζαν Τουρκάλες και σκότωναν αμάχους Τουρκοκύπριους. Και ενώ ήταν δειλοί και φοβισμένοι στον πόλεμο, συγχρόνως ήταν και εγκληματίες πολέμου και πολλά άλλα, ικανά για να εξισώσουν τον θύτη με το θύμα»!

Από το βιβλίο πληροφορούμαστε ότι ... ο Ελληνικός Στρατός έκανε εθνοκαθαρση στη Μακεδονία και την κατέκτησε(!), ότι ...πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Μικρασιατική καταστροφή και να πάψουμε να την λέμε μέγιστη Εθνική συμφορά(!), ότι ...ο Διονύσιος Σολωμός ήταν τελικού σταδίου αλκοολικός, φιλάργυρος, φιλόδικος, εβραίος και εγωμανής και πολλά άλλα ...τροφοδοτικά της εθνικής μας υπερηφάνειας!
Στην καταγγελία εκφράζεται η πεποίθηση «ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που θα δούμε το εν λόγω ανθελληνικό βιβλίο, που παραχαράσσει φρικτά κάθε αλήθεια, να γεμίζει τις βιβλιοθήκες των σχολείων, με σκοπό να αποτελέσει για τις επόμενες γενιές των παιδιών μας, δια της μεθόδου των λογοτεχνικών αναλύσεων, την κύρια, αν όχι αποκλειστική, πηγή ιστορικών πληροφοριών για τον πόλεμο στην Κύπρο το 1974 και για όσους συμμετείχαν σ' αυτόν».


Η ΥΠΟΘΕΣΗ


Τα μέλη του Συλλόγου (οι βετεράνοι πολεμιστές) ταξιδεύουν στην Κύπρο, όπου στην Τουρκοκρατούμενη Κυρήνεια συναντούν (χωρίς να το ξέρουν προηγουμένως οι ίδιοι, εκτός από το διοικητικό συμβούλιο) Τούρκους βετεράνους πολεμιστές της Κύπρου του 1974!

Αυτούς, τους Τούρκους, δεν τους ονομάζει εισβολείς, κατακτητές, φονιάδες αμάχων, βιαστές, πολεμοχαρείς και άρπαγες, όπως τους Έλληνες. Στο ταξίδι τους αυτό, που το οργάνωσαν τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων τους συνοδεύονται από καθηγητές Παν/μίου της Ιστορίας.

Οι καθηγητές παρακολουθούν αυτή την ...απρόοπτη συνάντηση των "πρώην" εχθρών, καταγράφουν τις συνομιλίες τους που γίνονται σε Αγγλικά, Ελληνικά και Τούρκικα και έτσι προκύπτει, κατά τον συγγραφέα, η ...πραγματική αλήθεια(!) για το τι συνέβη στην Κύπρο το 1974, την οποία πλέον αποτυπώνουν ως την πραγματική και αδιαμφισβήτητη Ιστορία.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share