21/10/09

Η παγκοσμιοποίηση του ισλαμισμού συνεχίζεται...

Διδασκαλία του Κορανίου στα δημόσια σχολεία της Ιταλίας;

Έκπληξη, αμηχανία και αντιδράσεις, προκαλεί η πρόταση του Ιταλού υφυπουργού Ανάπτυξης, Adolfo Urso, να ενταχθεί στο πρόγραμμα των ιταλικών δημόσιων σχολείων, μια ώρα προαιρετικής διδασκαλίας της μουσουλμανικής θρησκείας, κατά κύριο λόγο, για τους μαθητές που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών...Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η θέση του Urso εκφράζει και τη βούληση του προέδρου της βουλής, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει υιοθετήσει θέσεις που ευνοούν την αφομοίωση των μεταναστών.

Τη στήριξή του εξέφρασε και ο προοδευτικός πρώην υπουργός Εξωτερικών, Massimo d’ Alema, από τα κύρια στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος.

Από την πλευρά της, η Ένωση Μουσουλμάνων Διανοουμένων υπογραμμίζει πως «είναι απόλυτα σύμφωνη με τη διδασκαλία της μωαμεθανικής θρησκείας» και το Βατικανό εκτιμά ότι «θα μπορούσε να είναι και ένας τρόπος για να αποφύγουμε, να πέσουν, κάποιοι νεαροί μουσουλμάνοι, στα δίχτυα εξτρεμιστικών οργανώσεων».

Κάθετα αντίθετη είναι η Λέγκα του Βορρά, η οποία, μέσω του υπουργού Γεωργίας χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη πρόταση «πρόκληση» και αντιτείνει «μια ώρα υποχρεωτικής διδασκαλίας της καθολικής, χριστιανικής θρησκείας, για όλους τους μαθητές, σχεδιασμένη ώστε να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος μόρφωσης».

Μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε πότε θα γίνει τέτοια πρόταση και στη χώρα μας, αλλά και ποιοί θα είναι αυτοί που θα την κάνουν; Μα φυσικά, οι γνωστοί - άγνωστοι τυχάρπαστοι της πολιτικής θα είναι αυτοί που θα τρέξουν για να προτείνουν -μετά τον πολυπολιτισμό- τον πολιτισμό και την ανάγκη εξάπλωσης του ισλάμ...

Πάντως η Ελληνική κυβέρνηση για αρχή... σκέφτεται να καταργήσει τον όρκο και να αποσύρει τα ιερά ευαγγέλια από τις Δημόσιες Υπηρεσίες...

Δείτε σχετικό link:
http://tiresias-press.blogspot.com/2009/10/blog-post_20.html

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share