3/10/09

Η επόμενη μέρα στη ΝΔ....


Η μέρα δείχνει απ'την αυγή κι η νύχτα απ'το σκοτάδι.
Δύσκολη και ιδιαίτερα ταραγμένη φαίνετε να ξημερώνει η επόμενη μέρα στη ΝΔ αφού ο Καραμανλής θα φύγει αν χάσει με μεγάλη διαφορά και η εξαφάνιση Σουφλιά στην προεκλογική περίοδο οφείλεται στο γεγονός ότι "έμαθε εξωδίκως για κινήσεις του στενού καραμανλικού περιβάλλοντος, που τον αφήνουν εντελώς απέξω μετεκλογικά...Εκείνος που φαίνετε πως θα φάει το περισσότερο "ξύλο" είναι ο Σουφλιάς, ο πρώτος του Επικρατείας μετά την αποχώρηση Έβερτ.

Η εισήγησή του για πρόωρες εκλογές, αλλά και η απόμακρη στάση του στα 5,5 χρόνια της υπουργίας του, είναι που πυροδοτούν το κλίμα.

Αν η ήττα είναι βαριά για τη ΝΔ, θα είναι αρκετοί οι βουλευτές και πρώην βουλευτές, που θα του "χιμήξουν". Μέσα στην καταιγίδα ο μόνος αναμενόμενος σύμμαχός του προφανώς θα είναι η Ντόρα. Η κυρία τιμά τις φιλίες του παρελθόντος και επενδύει στις συμμαχίες του μέλλοντος.

Αν οι δυο κυρίες του Επικρατείας ακούν τα σχολιανά τους για την παντελή απουσία τους στην προεκλογική περίοδο, εκείνοι που δέχονται κατά ριπάς τις βολές είναι οι τρεις άρρενες του ψηφοδελτίου!

Με πρώτο πρώτο τον Αντώναρο, ο οποίος αν και κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει χαθεί από προσώπου γης, σε αντίθεση με τον Παπακωνσταντίνου, που ήταν κάθε μέρα και σε κάποιον τηλεοπτικό σταθμό! Θα μου πείτε, αν έβγαινε δηλαδή ο Αντώναρος, θα βελτίωνε την κυβερνητική εικόνα; Κι αυτό σωστό!

Ο δεύτερος που βρίσκεται στο στόχαστρο είναι ο Σιούφας. Τον κατηγορούν ότι διόρισε τη μισή Καρδίτσα και αντί να διεκδικήσει ψήφο με σταυρό βολεύτηκε στο Επικρατείας και μετά χάθηκε! Το μόνο που έκανε ήταν να εκφωνήσει μονόλογους στα τηλεοπτικά παράθυρα το τελευταίο τριήμερο. Τρίχες κατσαρές, δηλαδή...Από Δευτέρα το τί θα ακούσουν και οι δυο δεν λέγεται.

Συνέδριο, ακόμα και εντός του Οκτωβρίου φαίνετε το πιο πιθανό σενάριο για τη ΝΔ.
Στους στενούς της φίλους η κα Μπακογιάννη λέει ότι διδάχτηκε από την περιπέτεια του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τα λάθη του Βενιζέλου. Στόχος της είναι να μην υπάρχουν δημόσιες αντιπαραθέσεις εκπροσώπων των υποψηφίων αρχηγών.

Θέλει τη ΝΔ ολόκληρη, έστω και αν την παραλάβει τσακισμένη!

Το ερώτημα είναι τί θα καταφέρει από αυτά. Η περίπτωση ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ διαφορετική. Εκεί αμφισβητήθηκε ο εν ενεργεία αρχηγός και γιος του ιδρυτή. Εδώ, αν παραιτηθεί ο Καραμανλής, θα πρόκειται για μάχη δελφίνων.