2/10/09

Με τέσσερα εισαγόμενα "Golden Boys" (οικονομολόγους) και τέσσερα ακόμη νέα Υπουργεία υπόσχεται να σώσει τη χώρα ο Παπανδρέου αν πάρει αυτοδυναμία.


Το σχέδιο διάσωσης της Εθνικής μας Οικονομίας του Παπανδρέου στηρίζεται στην εισαγωγή τεσσάρων διεθνούς φήμης εισαγόμενων "golden boys" αντικαθιστώντας έτσι τα πατροπαράδοτα εγχώρια "χρυσόπαιδα".






Με τέσσερα λοιπόν Νέα Υπουργεία και τέσσερα Εισαγόμενα "Golden boys" επιθυμεί να κυβερνήσει τη χώρα ο κ.Παπανδρέου, αν βέβαια κερδίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία και συγκεκριμένα :

Ανακοίνωσε τη δημιουργία 4 νέων υπουργείων:

1.Υπ.Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής .

2. Υπ. Υποδομών . Πρόκειται για το παλιό ΥΠΕΧΩΔΕ χωρίς όμως τις αρμοδιότητες για το Περιβάλλον ενώ παράλληλα ενσωματώνεται και το Υπ. Μεταφορών .

3. Υπ. Προστασίας του Πολίτη . Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι το υπουργείο αυτό θα είναι υπεύθυνο για την δημόσια ασφάλεια , την πολιτική προστασία και την πυρόσβεση . Εδώ μένει να δούμε στην πράξη το πως θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο υπουργείο καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο θα διαχωριστούν οι αρμοδιότητες του από το Υπ. Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

4. Αυτόνομο Υπ. Οικονομίας το οποίο θα ασχολείται με τη δημοσιονομική πολιτική και θα απολαμβάνει της αρωγής μια επιτροπής οικονομολόγων διεθνούς βεληνεκούς . Είναι ίσως η σημαντικότερη σημερινή εξαγγελία του Παπανδρέου . Κι αυτό θα το κρίνουμε στην πράξη καθώς τώρα είναι λίγο δύσκολο να καταλάβουμε τον τρόπο λειτουργίας του νέου μοντέλου.