30/10/09

Έκρηξη στην πολυκατοικία που μένει η Mαριέττα Γιαννάκου

Εκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε στις 4:32 το πρωΐ έξω από την πολυκατοικία που διαμένει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Mαριέττα Γιαννάκου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε σακ- βουαγιάζ και ήταν μέσα σε χύτρα.

Είχαν προηγηθεί δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER για την επικείμενη έκρηξη χωρίς να γίνει ανάληψη ευθύνης από καμία οργάνωση.

Τι δηλώσε η ίδια μετά το τρομοκρατικό χτύπημα...



Η πολυκατοικία βρίσκεται επί της οδού Δεμερτζή 10 στα Πατήσια. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

"Λυπάμαι για ανθρώπους που νιώθουν μίσος κατά πάντων... Πρόκειται για μηδενιστές και αδίστακτους που δε διστάζουν απέναντι σε τίποτα", δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 η ευρωβουλευτής της ΝΔ κα Μαριέττα Γιαννάκου, σχολιάζοντας την έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού τα ξημερώματα, στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει.

"Νομίζω ότι η επιλογή του στόχου δεν ήταν τυχαία. Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημά μου... το μήνυμά τους ήταν σαφές" είπε η κα Γιαννάκου.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι αυτές τις στιγμές δε χρειάζονται ευχές, αλλά στρατηγική, λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα και συνεργασία Αστυνομίας και Δικαιοσύνης. "Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει δείξει καλά δείγματα στο παρελθόν και περιμένουμε να δείξει ακόμα καλύτερα στο μέλλον", κατέληξε η κα Γιαννάκου.

Σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 989, η κ. Γιαννάκου σημείωσε ότι «Yπάρχει μίσος, είναι νέοι άνθρωποι που έχουν μίσος για το σύστημα. Με το σημερινό ίσως να ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα, ότι μπορούμε να πάμε μέχρι τέλους» και κάλεσε όλα τα κόμματα να δουλέψουν στο θέμα της τρομοκρατίας «σαν το μυρμήγκι χωρίς πολλούς θορύβους». Όπως προηγουμένως είχε τονίσει «χρειάζεται στρατηγική, κι όχι πολλά λόγια, αλλά, έργα και συνεργασία Αστυνομίας και Δικαιοσύνης».

«Πρόκειται για μια άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια, κατά μιας πολιτικού που έχει την εκτίμηση και την αγάπη όλων, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις. Είναι μία ακόμα τρομοκρατική πράξη που προκαλεί την οργή και την καταδίκη όλων μας και δυναμώνει την απόφασή μας να ενώσουμε δυνάμεις και προσπάθειες στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ενός αγώνα που μπορεί να κερδηθεί και θα κερδηθεί, με επίμονη και συστηματική δουλειά, μακριά από κάμερες και μικρόφωνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, σχετικά με την επίθεση.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share