16/10/09

Ο Τούρκος "δημοσιογράφος" των Ιμίων με βίζα στην Αθήνα ώς V.I.P. !!!

"Ξέφραγο αμπέλι" η Έλλάδα !!!

Ο Τσεσούρ Σέρτ (Cesur Cert), ο Τούρκος «δημοσιογράφος» που ανέβασε την τουρκική σημαία στην Ανατολική Ίμια στις 14.15 της 27ης Ιανουαρίου 1996 και άρπαξε την ελληνική.

Ο ίδιος αυτός άνθρωπος, την περασμένη Παρασκευή επισκέφθηκε με βίζα τη χώρα μας ως επίτιμος προσκεκλημένος της νέας τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus, οι υπεύθυνοι της οποίας αδιαφόρησαν για τις αντιδράσεις της Ελληνίδας προξένου στην Σμύρνη, Χαράς Σκολαρίκα...




Και ήταν (τουλάχιστον...) η δεύτερη φορά που o Τσεσούρ Σερτ επισκέφθηκε την χώρα, μια χώρα της οποίας την σημαία ατίμασε.

Η πρώτη ήταν μεταξύ των ετών 2004-2005, όταν μάλιστα του χορηγήθηκε από την διπλωματική μας αποστολή στην Τουρκία τιμητική βίζα...VIP!

Τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής έχουν ως εξής: Η Pegasus μία νέα αεροπορική εταιρεία, ιδιοκτησίας επιχειρηματία στενού φίλου του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, εγκαινίασε την γραμμή Σμύρνη – Αθήνα.

Στην πρώτη πτήση μεταξύ των επιχειρηματιών, διπλωματών κλπ, κάλεσε ώς επίτιμο VIP και τον Τσεσούρ Σερτ, ο οποίος σύμφωνα με το ΥΠ.ΕΞ. πήρε τη βίζα από το ιταλικό προξενείο (για κράτος μέλος της Συνθήκης του Σένγκεν μπορεί να πάρει απο οπουδήποτε τη βίζα).

Εδώ βέβαια προκύπτει το θέμα για το ελέγχονται οι βίζες απο το ΥΠ.ΕΞ ή λειτουργούμε σαν "ξέφραγο αμπέλι".

Στο αεροδρόμιο, η παρουσία του Τ.Σερτ, έγινε αντιληπτή από την πρόξενο Χαρά Σκολαρίκα, η οποία έθεσε βέτο:

«Εγώ με αυτόν δεν ταξιδεύω. Ή εγώ ή αυτός».

Και οι Τούρκοι φυσικά απάντησαν «Αυτός»! Έτσι η Ελληνίδα πρόξενος έμεινε στη Τουρκία και ο Τούρκος «δημοσιογράφος» αφίχθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».





Στον έλεγχο της βίζας στο αεροδρόμιο, όμως, ένας αστυνομικός ο οποίος κατάλαβε περί τίνος πρόκειται του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα (η έκδοση βίζας δεν υποχρεώνει τις ελεγκτικές αρχές να επιτρέψουν την είσοδο κάποιου στη χώρα).

Τότε ο Σερτ...διαμαρτυρήθηκε έντονα (!), όπως και οι λοιποί Τούρκοι.

Μετά από μερικές ώρες, ήρθε η απάντηση από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών:
«Δεν είναι χαρακτηρισμένος ως persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) οπότε δεν μπορούμε να εμποδίσουμε την είσοδό του στην Ελλάδα».

Κατ’αυτό τον τρόπο o Τσεσούρ Σερτ, απόλαυσε την ελληνική φιλοξενία και αποχώρησε με τη πτήση της ίδιας εταιρείας το βράδυ της ίδιας ημέρας για την Τουρκία…

Κάποια εξήγηση των υπευθύνων του ΥΠΕΞ αλλά και (ειδικά) εκείνων που το 2004-2005 έδωσαν VIP βίζα στο άτομο αυτό μήπως θα έπρεπε να υπάρξει;

Είναι και θέμα σοβαρότητας και Αυτοσεβασμού του Ελληνικού Κράτους, πέρα από όλα τα άλλα.


Τα συμπεράσματα;;;;..... Δικά σας !!!!