21/11/09

Γίναμε Σοβιέτ : ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ για 6 ΜΗΝΕΣ εργαζόμενοι στο ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δήμος Πειραιά. Ο 3ος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι!

Ο ψηλότερος Δήμαρχος με τις χαμηλότερες επιδόσεις

Ο Δήμαρχος ΑΠΩΝ από τα Δημοτικά Συμβούλια, ΑΠΩΝ από την πόλη, ΑΠΩΝ από τα σκάνδαλα που ταλανίζουν τον Πειραιά...




Για πάνω από 6 μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της ΚΟΔΕΠΑΠ (πρωην ΔΕΠΑΠ).

Από την 30/4/2009 με την υπ. αρ. 288 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά (Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ όπως τονίζεται στην 1η σελίδα των πρακτικών) εγκρίνει ομοφώνως τη μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού από την τότε ΔΕΠΑΠ (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά) στο Δήμο Πειραιά με τη σύσταση 35 θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Από τότε έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες και η απόφαση ΔΕΝ έχει υλοποιηθεί.

Άραγε ποιος ευθύνεται για αυτή την ολιγωρία; Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους για αυτήν την κατάσταση;

Στις 16/9/2009 οι εργαζόμενοι της ΚΟΔΕΠΑΠ με έγγραφη διαμαρτυρία προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, ενημερώνουν πως παραμένουν απλήρωτοι για 6 ΜΗΝΕΣ περίπου και τους καλούν να αρνηθούν κάθε αμοιβή-αποδοχή τους (σιγά μην το έκαναν) σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Χαρακτηριστικό είναι το τελείωμα της επιστολής: Επιτέλους ο κ. Δήμαρχος ΔΕΝ μπορεί άλλο να κωφεύει.

Την επομένη, 17/9/2009 συλλέγονται υπογραφές από 15 Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι ζητούν την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζομένων στην ΚΟΔΕΠΑΠ.

Ορίζεται συνεδρίαση για την 25η του Σεπτέμβρη με μοναδικό το επίμαχο θέμα.

Και τι νομίζετε οτί συνέβη; ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ.
Και ποιοι απουσίαζαν; Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!!!

Οι εργαζόμενοι επανέρχονται με νέα σκληρότερη απιστολή την 28/9/2009 την οποία επίσης σας παραθέτουμε. Ο Δήμαρχος είχε υποσχεθεί την καταβολή 2 μισθών αλλά ούτε αυτούς δεν είδαν οι εργαζόμενοι!

Και το κερασάκι στην τούρτα. Αφού έχει περάσει τόσος καιρός και ΔΕΝ έχει δοθεί καμία λύση στο αδιέξοδο της ΚΟΔΕΠΑΠ, την 23/10/2009, στην 24η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ο Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Γκερλές και σύσσωμο το Δ.Σ. της ΚΟΔΕΠΑΠ.

Η παραίτηση γίνεται δεκτή κατά πλειοψηφία. Και το αποτέλεσμα;;; Σήμερα, σχεδόν 1 μήνα μετά, η ΚΟΔΕΠΑΠ παραμένει ακέφαλη, αφού δεν έχει οριστεί νέο Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι!

Οι κακές γλώσσες λένε πως ο Δήμαρχος την πάει για λουκέτο αλλά εμείς δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε μια τέτοια άποψη.

Όσο για τους εργαζόμενους, ακούγεται πως τους έχουν υποσχεθεί την πληρωμή τους εντός δεκαπενθήμερου.. αν και εμείς πιστεύουμε πως μετά τη δημοσιοποίηση ως δια μαγείας οι διαδικασίες θα κινηθούν πολύ γρηγορότερα!

Η κατάσταση στο Δήμο Πειραιά είναι απογοητευτική. Κάτι πρέπει να γίνει. Απευθυνόμαστε στον κ. Παπανδρέου, το νέο Πρωθυπουργό της χώρας, δεν μπορεί να επικρατεί αυτό το χάλι στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.

Δεν μπορεί να ζούμε μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας όπου κανείς δε μιλά (για ευνόητους λόγους). Δεν μπορεί να μένουν υπάλληλοι απλήρωτοι για 6 μήνες εν μέσω οικονομικής κρίσης. Δεν μπορεί η ανυπαρξία του Δημάρχου να επισκιάζει τα πάντα.

Δεν μπορεί 3 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Δημοτική Αρχή Φασούλα να μην έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο. Δεν μπορεί ο πρώτος στον οποίο λέμε καλημέρα να είναι τα σκουπίδια και τα ποντίκια που κάνουν βόλτα στις γειτονιές του Πειραιά. Και δεν είμαστε καθόλου υπερβολικοί! Όσοι δεν πιστεύουν αρκεί να κάνουν μια βόλτα και να συνομιλήσουν με κατοίκους των γειτονιών των Δ΄ και Ε΄ Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Επιτέλους πρέπει να μπει ένα φρένο σε όλη αυτήν την κατάσταση και εμείς με την αδέσμευτη φωνή μας, θα δώσουμε σκληρή μάχη για να κερδίσει ο Πειραιάς και οι Δημότες του αυτά που του στέρησε η Δημοτική Αρχή Φασούλα τα 3 προηγούμενα χρόνια!

Το παρόν εστάλει στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ προς αναδημοσίευση από Piraeuspress.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share