7/11/09

Ανασυγκροτούν το παλιό ΣΔΟΕ για επιδρομές σε 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Επιδρομές και νεα μπλόκα φοροδιαφυγής σε ολόκληρη τη χώρα σχεδιάζει η νέα κυβέρνηση με σκοπό να εισπράξει άμεσα "ζεστό χρήμα" από όσο το δυνατόν περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ αποκαλύπτει, πως εκτός από την ανασυγκρότηση του παλιού ΣΔΟΕ με τους "Ράμπο" , ετοιμάζουν τώρα συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία ενός Νέου Σώματος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.




Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να "ξεφορτώνεται" σταδιακά τις ευθύνες της παραδοσιάκης Αστυνομίας που καταπολεμά την εγκληματικότητα αφήνοντάς την σε δεύτερη μοίρα, ρίχνει πλέον το βάρος στη συγκρότηση του Νέου σώματος της Οικονομικής Αστυνομίας που αναμένεται και πιο προσοδοφόρα στις ανάγκες της κυβέρνησης.

Τεκμήρια νέας εποχής, διασταυρώσεις δαπανών διαβίωσης και δηλωθέντων εισοδημάτων, ανασύσταση του ΣΔΟΕ, αλλά και το νέο Σώμα Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προωθεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Το νέο Σώμα Ράμπο θα είναι ένα καινούργιο είδος οικονομικής αστυνομίας, στα πρότυπα της αμερικανικής υπηρεσίας ΙRS, με διευρυμένες αρμοδιότητες και στελέχωση από ομάδα 100 επίλεκτων ελεγκτών με σπουδές οικονομικών και ειδίκευση στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος.

Με δικαίωμα άμεσης επέμβασης θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τα βιβλία των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών ενώ με συνοπτικές διαδικασίες θα μπορούν να:


Ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών και να διενεργούν ακόμα και επιτόπιους ελέγχους σε υπηρεσίες του Δημοσίου που αποτελούν εστίες διαφθοράς (πολεοδομίες, εφορίες, νοσοκομεία κ.λπ).

Παράλληλα προωθείται η ριζική αναδιάρθρωση της σημερινής Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων για να μετεξελιχθεί σε μία νέα βελτιωμένη εκδοχή του παλαιού ΣΔΟΕ, αλλά και η καθιέρωση του εξωλογιστικού προσδιορισμού για το σύνολο των εισοδημάτων με 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες να βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών.

Το οικονομικό επιτελείο, προς το παρόν, έχει εγγράψει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού έσοδα 1,2 δισ. ευρώ.

Πιστεύει όμως, πως μπορεί να εισπράξει πολλά περισσότερα, καθώς μόνο από τη φοροδιαφυγή χάνονται, -σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Τράπεζα της Ελλάδος- έως και 35 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Ως φαίνεται για την κυβέρνηση ελεύθερος επαγγελματίας σημαίνει ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ (ο μέγας εγκληματίας) μέχρι..... αποδείξεως τουναντίων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share