18/11/09

Και τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας

«Καλούμαστε να συνεισφέρουμε για τις ανύπαρκτες οικονομικές πολιτικές. Καλούμαστε να πληρώσουμε άλλων τα σπασμένα. Δεν το αποδεχόμαστε».

Με αυτή την σκληρή δήλωση απάντησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, ο οποίος έχει και την ευθύνη των οικονομικών της Ελλαδικής Εκκλησίας, στην πρόθεση της Κυβέρνησης να φορολογήσει την εκκλησιαστική περιουσία.




Το ίδιο ακριβώς διαμήνυσε και στον Υπουργό, με την σημείωση ότι η Εκκλησία δεν έχει αντίρρηση να φορολογηθεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όχι όμως ως φιλανθρωπικό ίδρυμα, γιατί δεν είναι τέτοιο, ούτε είναι αυτός ο ρόλος της.

Αυτά τα διάβασα στην EpirusPost και ξαφνιάστηκα που άκουσα τον Υπουργό Οικονομικών της Εκκλησίας, ουπς sorry, τον Άγιο Ιωαννίνων ήθελα να πω να λέει έτσι φόρα-παρτίδα ότι η Εκκλησία ούτε φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι, ούτε αυτός είναι ο ρόλος της.

Και τότε Άγιε, ποιός είναι ο ρόλος της μπορείτε να μας πείτε; Εάν θέλετε να είστε Ν.Π.Δ.Δ. να είστε, αλλά σε όλα σας, όχι μόνο εκεί που σας συμφέρει.

Τέρμα οι αγιοσύνες και τα χειροφιλήματα. Έξω από το Μητροπολιτικό σας Μέγαρο να βάλετε πινακίδα "Μητρόπολη Ιωαννίνων Ν.Π.Δ.Δ."

Ά και να μην το ξεχάσω, να αρχίσετε να κόβετε και αποδείξεις. Ναι, ναι, καλά ακούσατε, θέλω ταμειακή μηχανή και απόδειξη. Δίνω το ευρώ μου και ανάβω κεράκι;

Απόδειξη. Ρίχνω στο κουτί για τους φτωχούς; Απόδειξη. Πληρώνω για τα βαφτίσια;

Απόδειξη. Δίνω και στον ψάλτη για να ψάλει στην κηδεία; Απόδειξη. Ανάβει και ο μεγάλος πολυέλαιος και μπαίνω στην ακριβή κατηγορία για τον γάμο; Απόδειξη!!!

Έτσι είναι Άγιε, ουπς sorry, είπαμε τέρμα τα Άγιε, έτσι είναι κύριε Θεόκλητε, δεν μπορεί να είναι και τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας!!!

Και ακόμη κάτι για να μην το ξεχάσω. Τέρμα και το σκέτο Θεόκλητος, ποιός είσαι, ο Δάκης, ο Πασχάλης ή ο Νίνο; Έχεις ονοματεπώνυμο δεν έχεις; Αυτό να χρησιμοποιείς, σαν οποιοσδήποτε άλλος προϊστάμενος Ν.Π.Δ.Δ.!!!

Πάντως, για να σταματήσω κιόλας την πλάκα, το θράσος δεν έχει όρια. Στην ερώτηση που του έκανε δημοσιογράφος για το αν θα ήταν προτιμότερο να γίνει διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας, ο κύριος Θεόκλητος Τάδε (δεν ξέρω το επίθετό του) ξεχνώντας τα Δημοσιοϋπαλληλικά, είπε:

«Μακάρι να είχε γίνει. Έτσι κι εγώ δεν θα είχα παπάδες που θα μου έλεγαν ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Μπορεί να είχα λιγότερους, αλλά θα ήταν παπάδες. Φταίμε όμως κι εμείς. Γιατί πολλές φορές κάναμε τον άμβωνα, πολιτική».

Ώστε έχεις παπάδες που σου λένε ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, έ; Και γιατί δεν τους ξυρίζεις, μιας και εσύ είσαι τόσο υπεράνω; Και γιατί δεν τους καταγγέλεις στους πιστούς που συνεχίζουνε να πηγαίνουν στις εκκλησίες τους και ακούνε τα κηρύγματά τους και τους λένε τις εξομολήσεις τους κτλπ, κτλπ.

Καλά, μην επιμένεις, σε πιστέψαμε...

To παρόν εστάλει στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ προς αναδημοσίευση απο ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share