28/11/09

Οι άλλοι τα "φόρτωσαν" στον κόκορα και... το ΠΑΣΟΚ στους Κινέζους

Tώρα... θα μας ξεχρεώσουν οι Κινέζοι;;;

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ - ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Η Κυβέρνηση στρέφεται σε άμεση διεύρυνση του επενδυτικού ρόλου της Κίνας στην Ελλάδα, σε τοµείς όπως η αγορά δηµόσιου χρέους (κρατικά οµόλογα), η ενέργεια και οι τηλεπικοινωνίες.

Αγοραστές στην τραπεζική αγορά της Κίνας αναζητά τώρα η Ελληνική κυβέρνηση για ομόλογα ύψους 25 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος αναχρηματοδότησης του δημόσιου χρέους, όπως ...
....μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ .

"Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε επαφή με κινεζικές τράπεζες", δήλωσε πρόσωπο με άμεση γνώση της κατάστασης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

"Εξετάζουν την πιθανότητα συμφωνίας με τις τράπεζες για την υποβολή προσφορών τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ σε εκδόσεις ελληνικών ομολόγων το επόμενο έτος", δηλώνει το ίδιο πρόσωπο, ενώ διευκρινίζει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο.

Η Ελληνική κυβέρνηση, συμπληρώνει, θα προσπαθήσει να αποσπάσει κάποια δέσμευση από τις κινεζικές τράπεζες για αγορές "ορισμένων ομολόγων" και στη δευτερογενή αγορά.

Μια τεράστια επένδυση από την πλούσια σε ρευστότητα Κινεζική αγορά θα μπορούσε να θεωρηθεί ψήφος εμπιστοσύνης για την Αθήνα, η οποία δοκιμάζει τα δημοσιονομικά όρια της ευρωζώνης και βρίσκεται αντιμέτωπη με ανησυχίες για νέες υποβαθμίσεις του ελληνικού χρέους από τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου.

"Αν η Κίνα εμπλακεί στη δευτερογενή αγορά θα βελτιώσει τη ρευστότητα της, θα κόψει μερικές μονάδες βάσης στο spread, ενώ θα ρίξει τα επιτόκια διευκολύνοντας τις μελλοντικές εκδόσεις της Ελλάδας", σχολίασε ο Mark Chandler, στρατηγικός αναλυτής της Brown Brothers Harriman, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Κανείς βέβαια, στο οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν θέλει να σκέφτεται τις επιπτώσεις από µια αρνητική εξέλιξη στο θέµα αυτό. Διπλωµατικοί παράγοντες επιµένουν ότι η κινεζική θέση στο θέµα αυτό θα καθοριστεί από το αποτέλεσµα των συνολικών διαπραγµατεύσεων.

Το σίγουρο είναι πως.... οι Κινέζοι δεν θα μας χαρίσουν ΤΙΠΟΤΑ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share