30/11/09

Αποδείχθηκαν πιο μάγκες και πιο δημοκρατικοί οι Ελβετοί...

ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ : ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΤΕΛΟΣ!

Στη γενέτειρα της Δημοκρατίας έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει δημοψήφισμα !!!

Υπέρ της απαγόρευσης των μιναρέδων τάχθηκαν οι Ελβετοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση που αντιτίθεται στην απαγόρευση, είχε προειδοποιήσει ότι η τροποποίηση του συντάγματος ώστε...






...να απαγορευτεί η οικοδόμηση μιναρέδων «θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα ακραίων κύκλων».

Για «τεράστια έκπληξη» έκανε λόγο η Ελβετική τηλεόραση, 30 λεπτά ύστερα από το τέλος της ψηφοφορίας.

Η πρόταση του δημοψηφίσματος έγινε από το Λαϊκό Ελβετικό Κόμμα, το μεγαλύτερο του κοινοβουλίου, το οποία θεωρεί πως οι μιναρέδες είναι σύμβολο εξισλαμισμού.

Στην Ελβετία ζουν περίπου 400.000 μουσουλμάνοι και, σε όλη τη χώρα, υπάρχουν μόλις τέσσερις μιναρέδες. Με βάση του Ελβετικό σύστημα, το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό εκτός κι αν το εγκρίνουν τα περισσότερα καντόνια και οι περισσότεροι ψηφοφόροι.

Το Ισλάμ είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη θρησκεία στην Ελβετία μετά τον Χριστιανισμό. Υπάρχουν λίγα τεμένη και διάφοροι άλλοι χώροι προσευχής για τους Μουσουλμάνους, όμως οι αιτήσεις για την ανέγερση νέων μιναρέδων σχεδόν πάντα απορρίπτονται.

Οι υποστηρικτές της απαγόρευσης επισημαίνουν ότι αν επιτραπεί η οικοδόμηση νέων μιναρέδων αυτό θα συμβολίζει την εξάπλωση μιας ιδεολογίας και ενός νομικού συστήματος (της ισλαμικής νομοθεσίας Σαρία) που δεν ταιριάζουν με το πνεύμα της ελβετικής δημοκρατίας.

Οι αντίπαλοι της απαγόρευσης επιμένουν πως η εκστρατεία του Λαϊκού Κόμματος της Ελβετίας πυροδότησε νέες εντάσεις και την περασμένη Πέμπτη, το τέμενος της Γενεύης έγινε στόχος βανδαλισμού τρίτη φορά στη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα.

Οι Ελβετοί με τη σαφέστατη πλειοψηφία 57.5% στα 22 από τα 26 καντόνια ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης ανέγερσης νέων μιναρέδων. Οι υποστηρικτές του ΟΧΙ γιορτάζουν για τα αποτελέσματα, ενώ η κυβέρνηση διαβεβαίωσε τη «μουσουλμανική κοινότητα» ότι η απαγόρευση των μιναρέδων δεν σημαίνει, «απόρριψη της μουσουλμανικής κοινότητας, της θρησκείας και του πολιτισμού» τους.

Η απαγόρευση που κέρδισε την πλειοψηφία και των Καντονιών και του εκλογικού σώματος θα περιληφθεί τώρα στο σύνταγμα της χώρας.

«Το ομοσπονδιακό Συμβούλιο (κυβέρνηση) σέβεται την απόφαση αυτή. Συνεπώς η κατασκευή των νέων μιναρέδων στην Ελβετία δεν επιτρέπεται πλέον», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να ρωτήσει τον ελληνικό λαό για το τζαμί στον ελαιώνα, εάν επιθυμεί να ονομάζεται δημοκρατική...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share