19/11/09

Προσοχή, θα διαγραφείς !!!

Προσοχή, κάποιοι εκμεταλλεύονται την κουταμάρα σας !!!

Η αλήθεια είναι πως -δυστυχώς- στις μέρες μας κυριαρχεί η λογική της μάζας.

Αυτό βέβαια δίνει εύκολα τη δυνατότητα σε ορισμένους πονηρούς να εκμεταλλεύονται την άγνοια των πολλών είτε για να τους εξαπατούν αποκομίζοντας διάφορα οφέλη, είτε για να τους τρομοκρατούν και να σπάνε πλάκα με την κουταμάρα τους...



Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκαν κάποια μηνύματα που λαβαίνουμε συχνά απο τρομοκρατημένους φίλους στο facebook που στην τρομάρα τους μη διαγραφούν στέλνουν πανικόβλητοι δεξιά κι αριστερά το παρακάτω μήνυμα οπου κάποιοι άλλοι με τη σειρά τους , τους έστειλαν πιο πριν.

Το εν λόγω μήνυμα έχει ώς εξής:

ΠΡΟΣΟΧΗ
Θα διαγραφείς! Υπάρxουν πολλά μέλη που παραπονιούνται οτι το Facebook γίνεται πολύ αργό.Το αρχείο δείχνει ότι ο λόγος είναι επειδή υπάρχουν πάρα πολλά μη ενεργά μέλη Facebook και ακόμα πολλά νέα μέλη. Θα στέλνουμε αυτό το μήνυμα, για να δούμε εάν τα μέλη είναι ενεργά ή όχι, εάν εσύ είσαι ενεργός,παρακαλώ στείλε σε 15 άλλους χρήστες χρησιμοποιώντας την αντιγραφή-επικόλληση για να δείξεις ότι εσύ είσαι ενεργός.Εκείνοι που δεν στείλουν αυτό το μήνυμα μέσα σε 2 εβδομάδες,θα διαγραφούν χωρίς δισταγμό για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρoς......."

Oρισμένες φορές το τροποποιούν και κάπως έτσι.....

atomo pou skeftese sinexia kai liwneis tha katalaveis poso polu se agapaei ..gia afto steilto afto se 15 atoma pou eiNAI online kai an sou erthoun 2 pisw tote aurio tha sou milisei i apo thlefwno i apo koda kai tha sou e3igisei pos esthanete ..a a an to agnoiseis kai dn to steileis tha exeis arkethn grousouzia .. ec epilegeis

Στην πραγματικότητα όμως......

Το παραπάνω μήνυμα ή παραλλαγές του, δημιουργήθηκε απο κάποιους "πονηρούς" που έχουν καταλάβει πόσο χαζοί είναι όλοι οι άλλοι στην τρομάρα τους μήπως διαγραφούν και χάσουν έτσι τους φίλους που με κόπο κατάφεραν να αποκτήσουν μέσο του facebook.

Η "εξυπνάδα" ξεκίνησε απο κάποιους Αμερικανούς οι οποίοι θέλησαν να εκδικηθούν διαγράφοντας μαζικά και με μορφή επιδημίας τους χιλιάδες άσχετους-τες που τους "φορτώθηκαν" ξαφνικά στο δίκτυο του facebook και το επιβαρύνουν υπερφορτώνοντας το σύστημα, με αποτέλεσμα το facebook να έχει γίνει πραγματικά αργό.

Η κουτάμαρα βάβαια δεν άργησε να περάσει τον Ατλαντικό και σήμερα "σαρώνει" και στη χώρα μας !!!!

ΤΟ ΚΟΛΠΟ

Το σύστημα αυτοματοποιημένης διαχείρησης του Facebook ήδη έχει κάποιους πολύ αυστηρούς κανόνες με σκοπό την εύκολη διαγραφή του λογαριασμού ενός χρήστη.
Οι κανόνες βέβαια ελέγχονται απο μηχανές του συστήματος και όχι από ανθρώπους κι εκεί ακριβώς κρύβεται το μυστικό.

Οι μηχανές διαχείρισης το συστήματος ελέγχουν τους λογαριασμούς εκατομμυρίων χρηστών του facebook μαζικά δηλαδή π.χ. όταν διαπιστώσουν πως ένας συγκεκριμένος λογαριασμός επαναλαμβανόμενα αποστέλει με αντιγραφή-επικόλληση(copy-paste)δηλάδη το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο σε πολλές επαφές (φίλους) αυτομάτως η αποστολή αυτού του μηνύματος εκλαμβάνεται ώς spam δηλαδή κοπιαρισμένη αλληλογραφία (πιθανόν διαφημιστική) γεγονός που παραβαίνει τους κανόνες του facebook και ενεργοποιεί αυτόματα το σύστημα προστασίας για διαγραφή του εν λόγο λογαριασμού ώς ψεύτικο και ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες του συστήματος.

ΔΗΛΑΔΗ κάποιοι "πονηροί" που σκέφτηκαν αυτό το κόλπο, εκμεταλλευόμενοι το φόβο και τη λογική της μάζας που κυριαρχεί κάνουν τους τρομαγμένους χρήστες του facebook ουσιαστικά να διαγράφουν μόνοι τους λογαριασμούς τους και μάλιστα πιστεύοντας πώς έτσι τους προστατεύουν (διαδίδοντας δηλαδή το μήνυμα "παγίδα" που θα διαγράψει κι άλλους κουτούς)

Έτσι πιστεύουν πως θα ξεφορτωθούν τα εκατομμύρια κουτοχρηστών που επιβαρύνουν το σύστημα του facebook και ώς φαίνετε το κόλπο σημειώνει φοβερή επιτυχία αφου.. η βλακεία της μάζας έχει γίνει ανάρπαστη στις μέρες μας !!!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share