3/11/09

Μάλλον μας θεωρούνε πρόβατα...

Ο Μπιλ Κλίντον, μιλώντας στο "Bosphorus Conference" που οργάνωσε τουρκική εταιρεία με θέμα τη διακυβέρνηση, αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας πως η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο χώρες που αλληλοεξαρτώνται, και πως δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο αυτή η περίπτωση.

"Δεν έπρεπε να προκληθεί πόλεμος για μια βραχονησίδα, που ζούν λιγότερα από 20 πρόβατα" δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, μιλώντας για τα γεγονότα των Ιμίων το 1996, στην Κωνσταντινούπολη.




Ο Κλίντον αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το κυπριακό και υπογράμμισε ότι «στα θέματα αυτά, γνωρίζω ότι έχουν μεγάλη σημασία οι μικρές χειρονομίες καλής θέλησης».

Τα Ίμια και τα πρόβατα

«Συνομιλούσα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, όταν με ενημέρωσαν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται στα πρόθυρα σύγκρουσης εξαιτίας των βραχονησίδων Ίμια, όπου βρίσκονται πρόβατα» είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με την ηγεσία της Ελλάδας και της Τουρκίας, με αποτέλεσμα «να αποφασιστεί ότι δεν θα προκληθεί πόλεμος εξαιτίας μιας βραχονησίδας, όπου ζουν λιγότερα από είκοσι πρόβατα».

«Μπορώ να σας δώσω εκατοντάδες παραδείγματα πώς οι χώρες στον κόσμο καταλήγουν στα πρόθυρα του πολέμου», κατέληξε ο Κλίντον.

Το συγκεκριμένο κείμενο το διάβασα στο Cosmo.gr και ευχαριστώ τον φίλο Ιωάννη που μου το επισήμανε.

Αλήθεια, όταν ο Bill λέει ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με την ηγεσία της Ελλάδας, φαντάζομαι ότι εννοεί ΚΑΙ το Υπουργείο Εξωτερικών,αρα φαντάζομαι ΚΑΙ με τον τωρινό πρωθυπουργό.

Εγώ δεν θα τον ρωτήσω λοιπόν τον Γιώργο Παπανδρέου, αν συμμερίζεται το "Τhank you Mr. President" που είπε στον Bill ο Σημίτης... Εγώ θα τον ρωτήσω:

a) Πάνω από πόσα πρόβατα πρέπει να ζούνε κάπου, για να αξίζει να πολεμήσει κανένας για να υπερασπιστεί ελληνικό έδαφος;


b) Όταν λέμε πρόβατα εννοούμε μόνο τα τετράποδα που φωνάζουνε "μπεεεεεε" ή και τα δίποδα που φωνάζουνε "ζήτωωωωωωωωωω";

Παλιά μετράγαμε πρόβατα για να μας πάρει ο ύπνος, τώρα τα μετράνε άλλοι για μας, για να μας έχουν μονίμως κοιμισμένους...


Πηγή: To Kεντρί

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share