11/12/09

Μέσα σε ένα μήνα, 92.000 επιπλέον άνεργοι !

Η Ελληνική βιομηχανία περνά κρίση και μαζί της βιώνουν το δικό τους δράμα και οι εργαζόμενοι, καθώς η συνεχιζόμενη πτώση της παραγωγικής δραστηριότητας έχει προφανείς επιπτώσεις στην απασχόληση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ)...

η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 9,2% τον Οκτώβριο, σε συνέχεια της πτώσης 9% που είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο.

Το σύνολο των μεταποιητικών βιομηχανιών της χώρας πλήττεται από την κρίση, καθώς ο συγκεκριμένος δείκτης παραγωγής παρουσίασε μείωση 11,6% η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση της παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης, δερμάτων και ειδών υπόδησης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, μηχανοκινήτων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων κλπ εξοπλισμού μεταφορών.

Ο δείκτης παραγωγής ορυχείων-λατομείων παρουσίασε μείωση 13,8%, ο δείκτης παραγωγής ηλεκτρισμού παρουσίασε μείωση 0,2% και ο δείκτης παροχής νερού παρουσίασε μείωση 6,9%.

Νωρίτερα η ΕΣΥΕ είχε ανακοινώσει άνοδο της ανεργίας τον Σεπτέμβριο στο 9,1%, καθώς στις στρατιές των ανέργων βρέθηκαν μέσα σε ένα μήνα σχεδόν 100.000 συμπολίτες μας περισσότεροι – 92.934, για την ακρίβεια, οι οποίοι ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των ανέργων σε 456.000 πολίτες περίπου.

Μακάρι, όμως, τα πράγματα να είχαν μείνει εκεί γιατί, με βάση τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για το Νοέμβριο, τον εφιάλτη της ανεργίας βιώνουν 730.000 συμπολίτες μας με το ποσοστό να έχει ξεπεράσει το 15,5% στο σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας.!


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share