5/12/09

Άρχισαν τα όργανα !!! Ξεκινούν μαζικά τα συλλαλητήρια Κυριακή και Δευτέρα και το θερμόμετρο ανεβαίνει στο κόκκινο

«Πέρασε κιόλας ένας χρόνος» θυμίζουν μαθητές, φοιτητές, οι δάσκαλοί τους και μαζί πολλοί κοινωνικοί, πολιτικοί και άλλοι φορείς καθώς και όλοι όσοι θέλουν να παραβρεθούν στις επετειακές εκδηλώσεις, στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις ένα χρόνο ακριβώς μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση γίνεται την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου μ' ένα μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, λίγες ώρες μετά το μνημόσυνο που θα γίνει στο νεκροταφείο της Ν. Σμύρνης.Ακολουθεί, την επόμενη μέρα, πάλι μια μεγάλη πορεία στους ίδιους δρόμους αλλά με πιο έντονο αγωνιστικό χαρακτήρα, καθώς θα συνοδεύεται και από συμβολικές απεργιακές δράσεις.

Με κεντρικό σύνθημα «Εμείς δεν ξεχνάμε το Δεκέμβρη» η μαθητική και φοιτητική κοινότητα της χώρας (Συντονιστικό Γρηγορόπουλος, φοιτητικοί σύλλογοι κεντρικών ιδρυμάτων κ.ά.), που ήδη έχει προβεί σε μαζικές αποφάσεις καταλήψεων όλο το επετειακό τριήμερο, προγραμματίζει δυναμικό «παρών» στα δύο συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρώτο ραντεβού θα δοθεί την Κυριακή στη 1.00 μετά το μεσημέρι στα Προπύλαια και το δεύτερο τη Δευτέρα στις 12.00, επίσης στα Προπύλαια.

Την Κυριακή περισσότεροι οι νεολαίοι και οι πολιτικο-κοινωνικοί φορείς, τη Δευτέρα περισσότερο οργανωμένες οι ομοσπονδίες και τα σωματεία εργαζομένων, με την ΟΛΜΕ να πρωτοστατεί καλώντας σε πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 5 μ.μ.). «Με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» υπενθυμίζουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο με όλα τα επείγοντα και πάγια αιτήματα του κλάδου.

Στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων και οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ με σύνθημα «Πυροβολούν τις ανάγκες μας, να ανατρέψουμε την πολιτική τους», το ΔΙΚΤΥΟ και η νεολαία του Συνασπισμού που τονίζει ότι «βαδίζουμε στο δρόμο του Δεκέμβρη γιατί τα θέλουμε όλα πίσω».

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Επαγγελματιών Εξαρχείων δηλώνουν ότι δεν έχουν ανάγκη από προστάτες κανενός είδους και ότι η αστυνομία όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ομαλή καθημερινή ζωή, αλλά βιαιοπραγεί, τρομοκρατεί και -όπως αποδείχτηκε- δολοφονεί. «Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για να φύγει από τα Εξάρχεια ο αστυνομικός στρατός κατοχής».

Επόμενες μαζικές κινητοποιήσεις την επόμενη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου από το ΚΚΕ (ΠΑΜΕ και το μαθητικό ΣΑΣΑ).

Μήνυμα Παπανδρέου κατά της βίας


Να τιμηθεί η μνήμη του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου «με ένα ισχυρό μήνυμα κατά της βίας και των κοινωνικών αποκλεισμών» ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός και ήταν εμφανές ότι εξέφραζε ανησυχία για το ενδεχόμενο επεισοδίων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα που δολοφονήθηκε από δύο αστυνομικούς ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος στα 15 του χρόνια, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε πολιτικούς αρχηγούς, κόμματα και πολίτες να προστατέψουν την Αθήνα και να στείλουν μήνυμα κατά της βίας.

«Είμαστε ενάντια στη βία, οποιαδήποτε βία, είτε είναι κρατική είτε είναι ατομική. Η βία αναπαράγει τα προβλήματα. Και σήμερα, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, όλοι μας, πολίτες, πολιτικοί αρχηγοί, κόμματα, εκπρόσωποι της σπουδάζουσας νεολαίας, πρέπει να διαφυλάξουμε την Αθήνα», δήλωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Ταυτόχρονα να διαφυλάξουμε και τους θεσμούς της Δημοκρατίας.Οχι μόνο να μη θέσουμε σε κίνδυνο τις πόλεις μας, αλλά να στείλουμε κι ένα θετικό μήνυμα. Ενα μήνυμα που μας αρμόζει. Να τιμήσουμε τη μνήμη ενός παιδιού που χάθηκε άδικα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας, κατά των κοινωνικών αποκλεισμών. Ενα μήνυμα κοινωνικής ευθύνης».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε άδικη τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και απευθύνθηκε στη νέα γενιά, λέγοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε για να φέρει και πάλι ελπίδα και διεξόδους.

«Καταλαβαίνουμε τα προβλήματά τους, όπως και τους λόγους που κάνουν μερικούς να νιώθουν στο περιθώριο, είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας σε αυτά τα παιδιά», τόνισε.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share