18/12/09

Νταμάρι με φουρνέλα είχαν καταντήσει την κοιλάδα των Τεμπών !!!

Τα φουρνέλα και η ανευθυνότητα έκοψαν τη χώρα στα δύο !!!

Οι κατολισθήσεις βράχων στα Τέμπη που είχαν σας αποτέλεσμα να κλείσει η εθνική οδός και να σκοτωθεί ο ιταλός επικεφαλής της εταιρείας διάνοιξης της σήραγγας των Τεμπών που πήγε στην περιοχή να κάνει αυτοψία για τις περίεργες κατολισθήσεις, φαίνεται πως μόνο τυχαίες δεν ήταν....





Eδώ και καιρό, η εταιρία προκειμένου να διανοίξει την σήραγγα των Τεμπών, ανατίναζε το εσωτερικό του βουνού με εκρηκτικές ύλες, μη όμως υπολογίζοντας σωστά τις αντοχές και την συμπεριφορά του υπεδάφους !!!

Κατά τη διάρκεια αυτοψίας στο εργοτάξιο της σήραγγας, στο ύψος του 386ου χιλιομέτρου της Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, σκοτώθηκε από πτώση βράχων ο επικεφαλής διευθυντής έργου της κατασκευαστικής κοινοπραξίας «Μαλιακός - Κλειδί», Σέρτζιο Σιάνι, 62 ετών.

Οπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης- αυτοψίας, αποκολλήθηκε σε ύψος περίπου 150 μέτρων από το οδόστρωμα, τεράστιος βράχος, ο οποίος τον καταπλάκωσε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.Τα υπόλοιπα μέλη του συνεργείου κατάφεραν να απομακρυνθούν έγκαιρα προς το ποτάμι, ενώ δύο τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του έφθασαν στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ οι επαναλαμβανόμενες ισχυρές εκρήξεις, που πραγματοποιούσε η εταιρία κατασκευής της σήραγγας των Τεμπών, ανατάραξαν την ισορροπία της γεωλογίας του υπεδάφους.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, στην περιοχή που σκάβουν υπάρχουν πολλά υπόγεια υδάτινα ρεύματα !!!


Εδώ καιρό καταγγέλλουν για έντονες δονήσεις και μικρές κατολισθήσεις από τις εκρήξεις οι κάτοικοι των χωριών: Αμπελάκια, Ιτέα και οι Γόνοι, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο σημείο που σημειώθηκε η κατολίσθηση.

Εδώ και καιρό ζητούσαν επιπλέον προστατευτικά συρματοπλέγματα στην περιοχή.

Όπως δηλώνει μάλιστα ο νομαρχιακός σύμβουλος της Λάρισας Χρήστος Σιδηρόπουλος , για 2.5 χιλιόμετρα, από τα διόδια των Τεμπών ως την γέφυρα του Πηνειού, τις τελευταίες ημέρες σημειώνονταν καθημερινά μικρές κατολισθήσεις, πράγμα που ίσως να μαρτυρούσε την μη αντοχή του υπεδάφους στις δονήσεις των εκρήξεων!

«Αυτό που έγινε, δεν ήταν τυχαίο. Πέρα από τις συνεχείς και ισχυρές βροχοπτώσεις εδώ και ένα μήνα, οι οποίες έκαναν το έδαφος πιο σαθρό, οι εκρήξεις που σημειώνονταν στην περιοχή, συνέβαλαν ουσιαστικά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο!» συμπλήρωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος.

Η εταιρεία παραχώρησης έχει εκδώσει τώρα ενημερωτικό φυλλάδιο και έχει θέσει σε πλήρη λειτουργια τετραψήφιο αριθμό, ενώ θα συνδράμει και στις βελτιώσεις του δικτύου της Περιφέρειας.

Θα υπάρξει επίσης βελτίωση και του δρόμου μέσω Γόννων - Τυρνάβου - Ελασσόνας προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις εν όψη των εορτών, αφού σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων Γ. Οικονομίδη, για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένας μήνας !!!

Δείτε τώρα, τι έδειξε η τηλεόραση....






....




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share