6/12/09

Φλέγεται η Αθήνα - Επεισόδια σε εξέλιξη και στη Θεσσαλονίκη

Το κέντρο φλέγεται ξανά !!!

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τόσο στα Προπύλαια, όσο και κοντά στη Νομική αλλά και στα Εξάρχεια.

Σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών επιδίδονται νεαροί, ενώ η αστυνομία έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει σε 115 προσαγωγές σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.
Τα επεισόδια στα Προπύλαια ξέσπασαν λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, όταν 1.000 περίπου άτομα προσπάθησαν να μπουν στην πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι διαδηλωτές έσπασαν τις πόρτες του κτηρίου, προκαλώντας την επέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση δρακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Λίγο μετά τις 2, οι νεαροί κατάφεραν να καταλάβουν την πρυτανεία, προκαλώντας, ωστόσο, τον τραυματισμό του πρύτανη του πανεπιστημίου, Χρίστου Κίττα, ο οποίος επιχείρησε να μπει στο κτήριο με τους διαδηλωτές. Τραυματίστηκε επίσης ένας φύλακας.

Η ομάδα των νεαρών υπέστειλε την ελληνική σημαία από το κτήριο της πρυτανείας και στη θέση της τοποθέτησε τη σημαία με το σήμα της αναρχίας.


Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η πορεία που ξεκίνησε από τα προπύλαια και κατέληξε στη Βουλή, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δεν έλειψαν, ωστόσο, οι μικροτραυματισμοί διαδηλωτών και αστυνομικών, καθώς και οι βανδαλισμοί σε καταστήματα.


Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην Εγνατία οδό, όπου μαίνονται συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, εκτόξευσαν αντικείμενα, πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σ΄ολόκληρο το κέντρο, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος των πανεπιστημίων μέχρι τον Βαρδάρη.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, ενώ ως στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share