16/12/09

Ποιοί βουλευτές αντιδρούν στη μείωση του μισθού τους

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί αν η μείωση των αποδοχών θα είναι της τάξης του 10% ή αν θα καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση...

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι οι μειώσεις μισθών θα ξεκινήσουν από τους υπουργούς και τους βουλευτές, προκαλεί ήδη τις πρώτες αντιδράσεις.


Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, ο βουλευτής της ΝΔ, Σ. Κεδίκογλου είπε...





....ότι αν υπάρξει μείωση αποδοχών βουλευτών τότε «δεν τα βγάζει πέρα» και ετοιμάζεται «να κλείσει το γραφείο του στην περιφέρεια και να δέχεται τους πολιτικούς του φίλους στη Βουλή».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρης έθεσε θέμα νομιμότητας τέτοιας απόφασης, αφού όπως σημειώνει το Δ΄ Ψήφισμα καθορίζει τις αποδοχές των βουλευτών με αυτοτελή φορολόγηση 5%.

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης της ΝΔ υπενθύμισε ότι υπήρξε επί υπουργίας του Ι. Παπαθανασίου μείωση μισθών των βουλευτών κατά 5% και ότι με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι πολύ πιθανόν οι βουλευτές να υποστούν διπλή μείωση, με την αυξημένη φορολόγηση των αποδοχών που ακολουθεί.

Ο Αν. Καρυπίδης, βουλευτής ΝΔ Σερρών, υπολόγισε ότι δεν του φτάνει η βουλευτική αποζημίωση για τα γραμμάτια, τη βενζίνη και τη συντήρηση των γραφείων του στις Σέρρες και στην Αθήνα,

ενώ ο πρώην υπουργός Ν. Δένδιας είπε ότι «έτσι και αλλιώς οικονομικά μπαίνω μέσα, ας είναι καλά η δικηγορία».

Η κ.Φωτεινή Πιπιλή καλεί τον Πρωθυπουργό να μειώσει αντίστοιχα και τους μισθούς των νομαρχών και των δημάρχων.

Καλά βρε παιδιά μια κουβέντα πέταξε κι ο πρωθυπουργός μην τον "πνίξετε" κιόλας καταλάβαμε οτί δεν "βγαίνουν" ούτε τα έξοδα με αυτές τις μηνιαίες αποδοχές !!!

Διαβάστε σε λίγο στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ πόσα πέρνουν και δεν "βγαίνουν"

Διαβάστε επίσης εδώ σχετικό άρθρο.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share