4/12/09

Θύμα κυκλώματος τοκογλυφίας στην Κέρκυρα (ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ : O Κερκυραίος δημοσιογράφος ΤΩΡΑ μας απειλεί !)

Θύμα του κυκλώματος τοκογλυφίας της Κέρκυρας είναι η 34χρονη γυναίκα που την 1η Δεκεμβρίου επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, λαμβάνοντας 28 χάπια.

Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται καλή από τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.


Η ανεξέλεγκτη δράση -εδώ και δυο δεκαετίες- των τοκογλύφων στην Κέρκυρα είναι πια κοινό μυστικό. Η Μαρία Μπακούση δεν ξύπνησε ένα ωραίο πρωί με σκοπό να αυτοκτονήσει! Έχει καταθέσει μηνύσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων, καταγγέλλοντας -μεταξύ άλλων- ότι επιτήδειοι την παρότρυναν να βγάλει μπλοκ επιταγών, το οποίο στη συνέχεια...




...της έκλεψαν πάνω από το γραφείο της, στη μικρή επιχείρηση («Ταχυμεταφορική») που διαθέτει.


Στη συνέχεια, το χρησιμοποίησαν, με αποτέλεσμα η ίδια να φαίνεται πως έχει εκδώσει ακάλυπτες επιταγές. Ωστόσο, όπως έχει δηλώσει τόσο η ίδια όσο και ο δικηγόρος της παλαιότερα, στην εκπομπή «Τηλεσόκ» του Τρύφωνα Βέργη(προσοχή διαβάστε στο τέλος του άρθρου) ,καμία από τις επιταγές αυτές δεν έφερε την υπογραφή της. Όσον αφορά στο «φέσι» που της άφησαν οι τοκογλύφοι; Είναι πάνω από 200.000 ευρώ…

Η 34χρονη γυναίκα, πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας άφησε πάνω στο γραφείο της μια επιστολή, όπου κάνει λόγο για νομοταγείς πολίτες της Κέρκυρας, οι οποίοι την έχουν ξεφτιλίσει, ενώ τονίζει ότι είχε έρθει σε επαφή με υπουργεία τα οποία δεν τη βοήθησαν. Στο τέλος της επιστολής της, μάλιστα, ζητάει συγνώμη από τους ανθρώπους στους οποίους χρωστάει χρήματα και δεν ήταν συνεπής απέναντί τους.

Δυστυχώς, όμως, η Μαρία Μπακούση δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία περίπτωση ανθρώπου που φτάνει στα όριά του εξαιτίας των οικονομικών οφειλών και της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται από τους τοκογλύφους.

Εκατοντάδες Κερκυραίοι επιχειρηματίες έχουν πέσει στα δίχτυα του παράνομου κυκλώματος και έχουν αναγκαστεί ακόμη και να εγκαταλείψουν τις οικογένειες ή τις επιχειρήσεις τους εξαιτίας των απειλών και του εκφοβισμού που δέχονται από τους τοκογλύφους.

Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν αυτοκτονήσει 5 άτομα λόγω χρεών στους τοκογλύφους, ενώ υπολογίζεται ότι τα θύματα, μόνο στην Κέρκυρα, αγγίζουν τα 100! Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και πολλοί φαρμακοποιοί που έχουν οικονομικά προβλήματα λόγω των χρημάτων που τους χρωστάει το Δημόσιο.

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει είναι δεκάδες -και μάλιστα επώνυμες. Σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα των τοκογλύφων διαθέτουν οπτικοακουστικό υλικό.

Ο Κερκυραίος δημοσιογράφος Τρύφωνας Βέργης κάνει έρευνα για το συγκεκριμένο κύκλωμα εδώ και 11 μήνες.

Στα χέρια του έχει ενυπόγραφες καταγγελίες πολιτών, μηνύσεις και μαρτυρίες. Το περίεργο είναι ότι πολλά στοιχεία τα έχουν και οι διωκτικές Αρχές, αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει τον φάκελο «τοκογλυφία» στην Κέρκυρα.

Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι βρίσκονται ακόμη στη φάση της έρευνας. Τι άλλο όμως περιμένουν για να παρέμβουν; Τη στιγμή που άνθρωποι αυτοκτονούν, περιουσίες χάνονται και άλλοι εξαφανίζονται από τα σπίτια τους εν μια νυκτί, ο εισαγγελέας και οι αρμόδιες Αρχές διεξάγουν ακόμη… έρευνα;

Για μεγάλο κύκλωμα, στο οποίο εμπλέκονται ευυπόληπτοι επιχειρηματίες του νησιού, αθίγγανοι και πολλοί τραπεζίτες (κάποιοι μάλιστα κατέχουν ισχυρές θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση), κάνει λόγο ο δημοσιογράφος Τρύφωνας Βέργης(προσοχή διαβάστε στο τέλος του άρθρου)

Δηλώνει μάλιστα ότι αν αποφασίσει να επέμβει ο εισαγγελέας, αυτός προτίθεται να δώσει όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια του.

Η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται με τις «σπασμένες» επιταγές, με τα δάνεια που εκδίδονται από τις Τράπεζες αλλά και με τη λεγόμενη «Πυραμίδα», στην οποία οι τοκογλύφοι δανείζουν χρήματα με τόκο που συχνά ξεπερνά το 12% το μήνα.

Τα θύματα αδυνατούν να αποπληρώσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το χρέος τους, υπογράφουν νέες επιταγές με διπλάσιο τόκο, αδυνατούν και πάλι να ανταπεξέλθουν και φτάνουν στο χείλος του γκρεμού. Το σύστημα της σπασμένης επιταγής πάει ως εξής: ένας πολίτης έχει στα χέρια του μια επιταγή και λόγω οικονομικής ανάγκης χρειάζεται τα χρήματα επειγόντως.

Αναγκαστικά στρέφεται σε έναν τοκογλύφο για να του τη «σπάσει», να κρατήσει δηλαδή ο τοκογλύφος την επιταγή που έχει στα χέρια του ο πολίτης και να του δώσει το αναγραφόμενο ποσό. Πόσα χρήματα κρατάει ο τοκογλύφος για να κάνει αυτή την «εξυπηρέτηση»; Περίπου 30-40%!

Σύμφωνα μάλιστα με το www.corfunews.eu,(προσοχή διαβάστε στο τέλος του άρθρου) μέσα σε 2 χρόνια (από τις 5 Ιανουαρίου του 2006 έως τις 15 Αυγούστου του 2008) οι τοκογλύφοι εισέπραξαν 800.000 ευρώ από τα 2.882.261 που αντιστοιχούν στις επιταγές που πήραν στα χέρια τους.

Το κόλπο με τα τραπεζικά δάνεια είναι απλό. Ένας πολίτης με χαμηλό εισόδημα δεν μπορεί να πάρει δάνειο. Ο Τραπεζίτης λοιπόν του λέει «η τράπεζα δεν στο εγκρίνει. Πήγαινε όμως στον τάδε. Αυτός μπορεί να το πάρει». Ο πολίτης απευθύνεται στον τάδε που έχει ισχυρές γνωριμίες με την Τράπεζα, βγάζει το δάνειο στο όνομα του πολίτη και ο ίδιος κρατάει το μερτικό του. Πόσο είναι αυτό;

Μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 40%! Γνωστός παράγοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης, μάλιστα, ο οποίος ήταν και υπάλληλος μεγάλης τράπεζας, κατηγορείται για τις προμήθειες που έβγαζε από τέτοια δάνεια καθώς και για άλλα οικονομικά εγκλήματα. Οι καταγγελίες που τον αφορούν είναι πολλές και τις έχει στα χέρια της τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Τράπεζα στην οποία εργαζόταν. Το δικόγραφο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό:

Τραμπουκισμοί, εκφοβισμοί, απειλές ακόμη και προς τις οικογένειες των θυμάτων, βραδινές έφοδοι στα σπίτια, απαγωγές, εμπρησμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις -είναι ορισμένες μόνο από τις πρακτικές των τοκογλύφων που εφαρμόζονται σε περίπτωση που κάποιος αδυνατεί να τους πληρώσει ή τολμά να τους καθυστερήσει τα χρήματά τους. Οι τοπικοί φορείς της Κέρκυρας και οι πολιτικοί είναι ενήμεροι. Οι πολίτες έχουν κάνει καταγγελίες, τα τοπικά Μέσα βουίζουν και το κοινό μυστικό έχει γίνει πια μυστικό ολόκληρου του νησιού. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα ονόματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του κυρίου Βέργη και αναφέρονται ως «οι τοκογλύφοι της Κέρκυρας»:

Γιάννης Χ. με καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ
Θ.Πα.
Δο. τραπεζικός της Ευγενίου Βουλγάρεως
Π.Σκ.
Β.Βασίλης από Ναύπακτο
Π.Νίκος Αγρότης
Π.Σπύρος Έμπορος
Κ.Νίκος Επιστήμονας
Α.Γιάννης
Κ.Φάνης Ψαράς
Ζ.Λούλης Ανεπάγγελτος
Β.Αλέκος Επιστήμονας
Γ.Γιώργος Επιστήμονας
Α.Παύλος Νεκροθάφτης
Χ.Γιώργος Λουλουδάς
Γ.Σπύρος Συνταξιούχος
Α.Πέτρος Νεκροθάφτης
Δ.Γιώργος Αντιπρόσωπος
Ζ.Παύλος Μεγαλέμπορος Αθηνών
Κ.Σωτήρης Έμπορος-Αντιπρόσωπος
Μ.Κώστας Ξενοδόχος
Ρ.Σπύρος Αμερικάνος
Γ.Ευστάθιος ‘Έμπορος Υφασμάτων
Τ.Λάμπρος Έμπορος Ποτών
Κ.Γιάννης Πλυντήρια Ρούχων
Τ.Αλέκος Λογιστής
Σ.Θωμάς Πεθερός Λογιστή
Τ.Αλέξανδρος Ξενοδόχος
Λ.Κώστας Γουρουνάς
Μ.Γιάννης Ξενοδόχος
Π.Θεόφιλος Συνταξιούχος
Χ.Ιωάννης Ηλεκτρολόγος
Λ.Γιώργος Βενζινάς
Γ.Σπύρος Ιδιοκτήτης Ψησταριάς
Κ.Κώστας Εργολάβος Οικοδομών
Μ.Ανθούλα Ανεπάγγελτη
Μ.Παύλος Ανεπάγγελτος
Δ.Γιώργος Έμπορος
Π.Σπύρος Έμπορος

Για ποιο λόγο οι πολιτικοί μας δεν έχουν λάβει θέση; Γιατί δεν έχουν αναδείξει το θέμα; Γιατί δεν έχουν καταπολεμήσει την διαφθορά και την «αφαίμαξη» των πολιτών; Μήπως για τον ίδιο λόγο, για τον οποίο οι διωκτικές Αρχές ακόμη... ερευνούν το θέμα;


Το παρόν εστάλει στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ προς αναδημοσίευση απο www.zougla.gr

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ !!!!


Ο κ.Βέργης (ο ανωτέρω Κερκυραίος δημοσιογράφος) φαίνεται πως προφανώς αντιμετωπίζει την ειδησιογραφία σαν κανένα χωράφι με σύνορα, αφού αντί να μας ευχαριστεί που βγάλαμε το θέμα που "καίει" το νησί του....

Προσέξτε αναδημοσιεύοντας απο zougla.gr και όχι βέβαια απο το site του www.corfunews.eu...

Ο κ.Βέργης πριν απο λίγο, μας έστειλε email που ΑΠΑΙΤΕΙ ούτε λίγο ούτε πολύ, να κατεβάσουμε την είδησή ΤΟΥ ( χωράφι με σύνορα λοιπόν η είδηση) ...μπάς και την πουλάτε κιόλας κ.Βέργη την είδηση;;;

Η επίθεση του κ.Βέργη δεν σταματά εκεί αφού -όπως θα σας αποκαλύψουμε σε επόμενο δημοσίευμα- εκτοξεύει ευθέως απειλές εναντίων μας με ξεκάθαρη πρόθεση να μας κατατρομάξει....

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ


Μπράβο σας κ.Βέργη με το www.corfunews.eu σας !!!
Να σας χαίρονται οι συντοπίτες σας εκεί στο νησί κ.Βέργη !!!!

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ επειδή τυγχάνει να μην τρομάζει με απειλές επιστρέφει στο θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα ...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share