10/12/09

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι περισσότεροι συλληφθέντες στα επεισόδια Αθήνας και Κερατσινίου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων στα επεισόδια της Κυριακής σε Αθήνα και Κερατσίνι.

Ειδικότερα 6 από τους νεαρούς που συνελήφθησαν την Κυριακή στην «καρδιά» της Αθήνας και αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, το κακούργημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από δράση που τελούσε βιαιοπραγίες με καλυμμένο το πρόσωπό του, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους στη 2η ειδική ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα.




Στον Πειραιά, το Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ανέβαλε για τις 2 Μαρτίου την εκδίκαση της υπόθεσης κατάληψης του δημαρχείου Κερατσινίου το περασμένο Σάββατο, έτσι οι 42 εμπλεκόμενοι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι.
Το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τη δικογραφία.

(Η δημοτική αρχή Κερατσινίου είχει ζητήσει με ψήφισμά της να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι.)

Όσον αφορά στους 22 συλληφθέντες στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Ρεσάλτο», σε 17 εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Ένας από τους δύο φερόμενους ως ενοικιαστές του χώρου θα καταβάλει εγγύηση 15.000 ευρώ, από 5.000 ευρώ τα τρία άτομα που είχαν κλειδιά για το διαμέρισμα, ενώ από 3.000 ευρώ άλλοι 13 κατηγορούμενοι –μεταξύ των οποίων ο γιος και η κόρη του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη.

Οι υπόλοιποι 5 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο.


Επίσης οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άλλα 21 νεαρά άτομα για τα επεισόδια της Δευτέρας. Δώδεκα από αυτούς είναι ανήλικοι και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, 6 οδηγούνται σε δίκη για φθορές και άλλα πλημμελήματα, ενώ τρεις –μεταξύ των οποίων ακόμα ένας ανήλικος– διώκονται για κακουργήματα και πλημμελήματα και θα απολογηθούν σε ανακριτή.

Στη Θεσσαλονίκη, ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε νεαρή Ισπανίδα η οποία συνελήφθη την Κυριακή, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη συμπρωτεύουσα.

Το δικαστήριο την απάλλαξε από την κατηγορία της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ την καταδίκασε για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.

Παράλληλα, ένας ενήλικος και ένας ανήλικος που συνελήφθησαν προχθές κατά τη διάρκεια μικροεπεισοδίων οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, ο οποίος απήγγειλε σε βάρος τους κατηγορίες για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξη κοινής ειρήνης. Ο ενήλικος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Για τον ανήλικο θα προσδιοριστεί ρητή δικάσιμος.

Πηγή: lawnet.gr



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share