15/12/09

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού

Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού, που ήταν επικεφαλής της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, απέστειλε στην Εισαγγελία Εφετών ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.




Μαζί με την παραγγελία, απεστάλη και το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας και της προανάκρισης για τους χειρισμούς του κ. Ζαγοριανού.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσης Κανελλόπουλος διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Φ. Μακρή, το φάκελο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας που διεξήγαγε σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού, ο οποίος χειριζόταν την υπόθεση Siemens.

Ο κ. Κανελλόπουλος ζητάει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του κ. Ν. Ζαγοριανού για κατάχρηση εξουσίας, καθώς δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση του C4I, πρώην στέλεχος της Siemens, Ν. Χριστοφοράκο και για παράβαση καθήκοντος, καθώς δεν έδωσε όλα τα έγγραφα της δικογραφίας στους δικηγόρους των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Siemens.

Στο επίκεντρο της σε βάρος του πειθαρχικής έρευνας ήταν η απόφασή του να μην εκδώσει ένταλμα σύλληψης για το μετά το 2004 διάστημα, που αφορούσε τη σύμβαση με τη Siemens για το C4i, γεγονός που επέτρεψε τη «διαφυγή» Χριστοφοράκου.

Ταυτόχρονα ελέγχεται και η άρνησή του να χορηγήσει έγγραφα της δικογραφίας στους συνηγόρους των κατηγορουμένων.

Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών, ώστε την υπόθεση να αναλάβει εφέτης-ανακριτής.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share