31/12/09

Από την Πέρδικα Θεσπρωτίας το φυσικό αέριο. Αυτό προβλέπει η νέα προμελέτη που κατέθεσαν «ΔΕΠΑ» και εταιρεία «ΑΣΠΡΟΦΟΣ».

Ταξίδι αστραπή πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί για το αν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις σχετικά με το θέμα διέλευσης του Αγωγού Φυσικού Αερίου και Χωροθέτησης του Σταθμού Συμπίεσης.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας απαίτησε την πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωσή του από υπηρεσιακούς παράγοντες, τόσο της ΔΕΠΑ όσο και της Εταιρείας «ΑΣΠΡΟΦΟΣ».

Σύμφωνα με την ενημέρωση προέκυψαν τα παρακάτω...





Η Εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΟΣ σε συνεργασία με την ΔΕΠΑ έχει καταθέσει νέα Προμελέτη προς το αρμόδιο Υπουργείο, που εποπτεύεται από την Υπουργό κα Μπιρμπίλη, στην οποία προμελέτη γίνεται αναφορά για νέες θέσεις, αλλά με σαφή προσανατολισμό ο σταθμός συμπίεσης να τοποθετηθεί στην περιοχή «ΚΑΛΥΒΙΑ» ο δε αγωγός να διέλθει από την ευρύτερη περιοχή της ακτής «ΣΟΦΑ».

Η νέα προμελέτη θα κοινοποιηθεί εκ νέου σε όλους του εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να διατυπώσουν τις θέσεις τους.

Σχετικά με το θέμα αυτό ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας κ. Πάκος δήλωσε:
«Εκφράζω της βαθύτατη θλίψη και αγανάκτησή μου για την επιμονή της ΔΕΠΑ να διέλθει το φυσικό αέριο από τα διοικητικά όρια της Κοινότητας Πέρδικας, πράγμα που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Δεν σας κρύβω ότι η αγανάκτησή μου αγγίζει τα όρια της οργής, διότι με την υπ' αριθμ. 493/2008 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου είχαμε ενημερώσει τόσο την ΔΕΠΑ όσο και την Εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΟΣ ότι καμία προμελέτη δεν θα γίνει αποδεκτή από την Κοινότητά μας, εφόσον η προμελέτη αυτή αφορά τα διοικητικά μας όρια. Μάλιστα με την ίδια απόφασή μας είχαμε επιστρέψει τον σχετικό φάκελο - προτάσεις της ΔΕΠΑ με την ένδειξη «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ».

Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Πέρδικας επιβεβαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό, διότι από τον Δεκέμβριο του 2008 είχε αποκαλύψει ότι η ΔΕΠΑ θα επιμείνει στις περιοχές «ΚΑΛΥΒΙΑ» και «ΣΟΦΑ».

Θεωρώ ότι είναι προκλητική η στάση της ΔΕΠΑ να μην κάνει καμία αναφορά για εναλλακτικές θέσεις εκτός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Πέρδικας.
Καλώ όλους τους δημότες αλλά και όλους όσους πιστεύουν στον δίκαιο αγώνα μας, σε εγρήγορση και συστράτευση.

Καλώ τους δύο Υφυπουργούς της παρούσας Κυβέρνησης, την κα Αγγελική Γκερέκου και τον κ. Σπύρο Κουβέλη να θυμηθούν και να κάνουν πράξη τα όσα είχανε πει στο Συνεδριακό Κέντρο της Κοινότητας Πέρδικας πριν από τις εκλογές στηρίζοντας τότε τον δίκαιο αγώνα μας, για μη διέλευση του Φυσικού Αερίου από τα Διοικητικά μας όρια.

Καλώ τον κ. Πρωθυπουργό, εδώ και τώρα να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Τέλος υπενθυμίζω προς πάσα κατεύθυνση ότι εμμένουμε με αποφασιστικότητα στις γνωστές θέσεις μας.

Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και με κανέναν και υπενθυμίζω προς την ΔΕΠΑ να βρει εναλλακτική θέση εκτός διοικητικών ορίων Πέρδικας εάν πραγματικά θέλει να υλοποιήσει το έργο αυτό».

Στο μεταξύ την περασμένη βδομάδα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Γαβριήλ Κωνσταντίνου συνατήθηκαν με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανειπηρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στα γραφεία της Συνομοσπονδίας στην Αθήνα.

Κατά την συνάντηση ο Πρόεδρος της Κοινότητας ενημέρωσε λεπτομερώς τα μέλη της Πανηπειρωτικής για τις νεότερες εξελίξεις στο θέμα του Φυσικού Αερίου και για την επιμονή της ΔΕΠΑ για χωροθέτηση τον Σταθμό Συμπίεσης στην Περιοχή «ΚΑΛΥΒΙΑ» και την διέλευση του Αγωγού από την ακτή «ΣΟΦΑΣ».

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των Περδικιωτών, ενώ ο Πρόεδρος ζήτησε σε αυτόν τον αγώνα την συμπαράσταση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με κάθε δυνατό τρόπο.

Πρόθεση του Προέδρου όσο και των Μελών του Δ.Σ. είναι να διοργανωθεί σχετική Ημερίδα ή Εσπερίδα στην Αθήνα, κατά την οποία θα κληθούν να λάβουν ξεκάθαρη θέση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πολύ δε περισσότερο οι Πολιτικοί Φορείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την λήψη οριστικών αποφάσεων.

Η Ημερίδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Φεβρουαρίου ενώ επιμέρους θέματα θα ρυθμιστούν κατόπιν συνεργασίας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρδικας και την Αδελφότητα Περδικιωτών.

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από: Epirus-Ellas




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share