1/12/09

Εδώ καράβια πνίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σε απεργιακό αναβρασμό βρίσκονται από την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας. Έτσι, μετά την προειδοποιητική 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία τους τη Δευτέρα, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν και σε αποχή από τα τακτικά νοσοκομειακά καθήκοντά τους




Ωστόσο, πολλές ενώσεις γιατρών, ιδίως στην περιφέρεια όπου το σύστημα δημόσιας υγείας «λυγίζει» από το όγκο των περιστατικών εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, απλώς… ζεσταίνονται με την απεργία καθώς ετοιμάζονται να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας.

Αίτημά τους για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια η πληρωμή των εφημεριών που έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες. Ήδη βρίσκονται σε επίσχεση για δεύτερη εβδομάδα οι ενώσεις Αχαϊας, Ευβοίας, Κομοτηνής, Έδεσσας, Γρεβενών, Λάρισας, Χανίων, Θεσσαλονίκης, Βόλου καθώς και οι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και του «Αγία Όλγα».

Οι γιατροί σε αυτά τα νοσοκομεία αναλαμβάνουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και αρνούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εάν δεν τους καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες (στις περισσότερες περιπτώσεις τους οφείλονται οι εφημερίες από τον περασμένο Ιούνιο).

Η ΟΕΝΓΕ ζητεί από το υπουργείου Υγείας να προχωρήσουν αμέσως οι προσλήψεις 2.000 γιατρών, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, να υλοποιηθεί η κλαδική συμφωνία (είχε υπογραφεί με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας) και να στηριχθεί έμπρακτα ο δημόσιος χαρακτήρας της περίθαλψης.

Στους 19 οι νεκροί από τη νέα γρίπη

Ακόμη ένας νεκρός από τη νέα γρίπη έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ατόμων που απεβίωσαν ανεβάζοντας τον αριθμό στους 19. Πρόκειται για έναν 55χρονου άνδρα, επιβεβαιωμένο κρούσμα της γρίπης Α, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο άνδρας, ό οποίος ήταν παχύσαρκος, έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη και Χρόνια Αναπνευστική Ανεπάρκεια.

Την Κυριακή, ένας 64χρονος άνδρας ο οποίος είχε καρκίνο του πνεύμονα και είχε προσβληθεί από τον ιο της νέας γρίπης, άφησε την τελευταία του πνοή. Ο άνδρας νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση.

Την Παρασκευή ακόμη τρεις άνθρωποι πέθαναν από τη νέα γρίπη. Πρόκειται για μια γυναίκα 74 ετών, έναν 26χρονο και έναν 46χρονο, που νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας και αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την ίδια ώρα σε νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα μωρό 13 μηνών, που βρέθηκε θετικό στον ιό, αλλά και μια έγκυος 33 ετών η οποία είναι παχύσαρκη. Το μωρό νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ως περιστατικό υψηλού κινδύνου, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν χρήζει μονάδας εντατικής θεραπείας.

Μέχρι αυτήν την ώρα τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σε εντατικές ανέρχονται σε 32. Ενώ ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 18

Μέχρι τα Χριστούγεννα εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα έχει μπει στη φάση της μέγιστης έξαρσης του πανδημικού κύματος της νέας γρίπης

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share