17/12/09

Έλληνας πρέσβης μοιράζει από μόνος του το Αιγαίο - Του έστριψε; ή Τον έστριψαν;

Η στραβός είναι ο γιαλός ή θεόστραβα αρμενίζουμε.....
Έλληνας διπλωμάτης δηλώνει κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο την επομένη ημέρα της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.!!!

"Λάβαρο" έχουν κάνει τα τουρκικά ΜΜΕ τις δηλώσεις του πρέσβη της Ελλάδος

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Κασκαρέλης, πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, προφανώς έχασε το μυαλό του ή εξυπηρετεί τελικά άλλα συμφέροντα αφού οι δηλώσεις του...





...οι οποίες φυσικά κατεγράφησαν και διαφημίστηκαν από το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΤRT ουδεμία σχέση έχουν με τις γνωστές επίσημες θέσεις της Ελλάδος, την οποία (αν θέλει ο θέος) υποτίθεται εκπροσωπεί ο κ.Κασκαρέλης.

Μπάς κι αλλάξαμε γραμμή στα Εθνικά θέματα και δεν μας ειδοποίησε κανένας ;;;;

Ο Κασκαρέλης σε ομιλία που έκανε στην Ουάσινγκτον, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η ένταξη της Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και της Ευρώπης.

Κι έτσι, η Τουρκία απέκτησε ακόμη έναν σύμμαχο για την πολυπόθητη είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού:

Οπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολία» (Anatolu Ajansi) ο πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ Βασίλης Κασκαρέλης δήλωσε πως:

«Την μέρα που η Τουρκία γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης τότε όλα τα προβλήματα μεταξύ Αθηνών και Αγκυρας θα λυθούν» και προς επίρρωση των επιχειρημάτων του προχώρησε «ένα βήμα παραπάνω» λέγοντας: « Όταν η Τουρκία γίνει μέλος της Ε.Ε. τότε τα σύνορα θα εξαφανιστούν και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον και προβλήματα».

Αν φυσικά η είδηση του πρακτορείου «Ανατολία» ευσταθεί, τότε δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, μιας και ο διπλωμάτης που έκανε αυτές τις δηλώσεις, δεν είναι ο οποιοσδήποτε αφού (υποτίθεται) εκπροσωπεί τα συμφέροντα της χώρας μας σε μια υπερδύναμη και αφετέρου γίνονται λίγο μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα που είχε επικρίνει έντονα την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τον σεβασμό των συνόρων από την τουρκική Αεροπορία, στρατηγική που δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει.

Ισως η εισδοχή της Αγκυρας στην ΕΕ να «μειώσει» τις ελληνικές αναχαιτίσεις μιας και θα γίνει-σύμφωνα με τον πρέσβη-το Αιγαίο «κοινή θάλασσα» και οι Τούρκοι θα εισέρχονται σε... "οθωμανικά" εδάφη...

Έτσι, ο κ.Κασκαρέλης θα βλέπει μάλλον πως δεν χρειάζεται να υφίσταται πλέον ο ρόλος του ως διπλωμάτης, αφού δεν πρόκειται η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τα(;) μεταξύ μας προβλήματα.

Τα πολλά προβλήματα που βλέπει ο έλληνας διπλωμάτης, προφανώς και θα πρέπει να είναι δική του άποψη, εκτός και εάν εκφράζει τις απόψεις της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, φανερώνοντας έτσι μία περίεργη και μη δημοσιευμένη στροφή της εξωτερικής μας πολιτικής.

Στο σόφισμα του πρέσβη μας υπάρχει η κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο, εάν η Τουρκία μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σαφέστατα, δηλαδή ο διπλωμάτης (μας) αγνοεί την έννοια των συνόρων και τι περικλείεται σε αυτήν.

Τώρα, με ποιο δικαίωμα αυτός ο διπλωμάτης
(μας) καταργεί τα σύνορα και ουσιαστικά παραχωρεί (αυτομάτως σύμφωνα με τον περίεργο συλλογισμό του) τα δικαιώματα (προφανώς η διάνοιά του μοιράζει στη μέση το Αιγαίο για να μην υπάρχουν «παρεξηγήσεις» ή «αδικημένοι») εκμετάλλευσης στην τουρκική πλευρά, είναι κάτι που μάλλον ειδικοί ψυχολόγοι, ψυχαναλυτές και ψυχίατροι θα πρέπει να ερευνήσουν.

Βέβαια, απορίας άξιο είναι πως ο κύριος Κασκαρέλης προχώρησε στην συγκεκριμένη δήλωση, αγνοώντας βασικές αρχές και θέσεις της ίδιας της χώρας που εκπροσωπεί, δηλαδή της Ελλάδας.

- Πήρε από κάποιον την άδεια και αν όχι, γιατί συνεχίζει ο πρέσβης αυτός να βρίσκεται στη θέση του, αφού ουσιαστικά δημιουργεί ρήγμα στις θέσεις της χώρας μας για το Αιγαίο και τις βλέψεις της Τουρκίας…;

- Γιατί δεν έχει προχωρήσει στην άμεση αντικατάστασή του ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, κ. Γιώργος Παπανδρέου; Είναι δυνατόν να συνεργάζεται με ανθρώπους που μέσα από δηλώσεις τους δημιουργούν προβλήματα στην πολιτική που θέλει να επιβάλει απέναντι στην τουρκική θρασύτητα;

- Τι έχει να πει, άραγε, το υπόλοιπο του διπλωματικού σώματος της Ελλάδας;

Εγκρίνουν ή όχι; Συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτές τις δηλώσεις του κυρίου Κασκαρέλη;

Το σίγουρο είναι πως μέχρι στιγμής τουλάχιστον επισήμως κυριαρχεί η σιωπή...

Δείτε εδώ πως παρουσιάζει το θέμα το τουρκικό ΤRT





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share