9/12/09

Χρυσοχοϊδης: Τέρμα τα δακρυγόνα, έρχονται νέα όπλα (!)

Ο κ.Χρυσοχοϊδης διαβάσει φαίνεται πολύ ΤΕΙΡΕΣΙΑ και "κλέβει" φράσεις, ακούστε τι δήλωσε: «Αποφασίσαμε να δράσουμε προληπτικά αξιοποιώντας πληροφορίες, και έτσι επιτρέψαμε σε χιλιάδες νέους να διαδηλώσουν ειρηνικά»

Aυτό υποστήριξε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας τον απολογισμό για το διήμερο των εκδηλώσεων μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός χρόνου από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.




Παράλληλα, υποστήριξε πως αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο από τις αρχές του 2010 θα υπάρχουν σε ορατό σημείο στις στολές των αστυνομικών όλα τα διακριτικά τους.

Οσον αφορά στα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε πως υπήρχαν πληροφορίες στην Αστυνομία για περίεργες κινήσεις από κάποιους που είχαν αποφασίσει να κάψουν την πρωτεύουσα, γι’ αυτό και αποφάσισε να δράσει προληπτικά έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Κάποιοι είχαν σκοπό να κάνουν τη ‘‘νύχτα των κρυστάλλων’’…Κάποιοι από τους συλληφθέντες είχαν προγραμματίσει να κάνουν πάνω από 100 επιθέσεις. Γι’ αυτό και το μέτρο των προσαγωγών πέτυχε απόλυτα».

(Τώρα...αυτό το "πέτυχε απόλυτα" ας μην το σχολιάσουμε κ.Χρυσοχοϊδη)

Ο υπουργός τόνισε πως όσο απεχθής είναι η αστυνομική βία άλλο τόσο απεχθής είναι και η βία εναντίον των αστυνομικών των 1.000 ευρώ από χούλιγκαν και βανδάλους, ενώ είπε ότι θα διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μοτοσικλετιστής της Αστυνομίας παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά μια 55χρονη γυναίκα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως, όταν υπάρχει σοβαρή πολιτική και φυσική ηγεσία στην Αστυνομία και συγκεκριμένο σχέδιο, τότε όλα γίνονται σωστά.

Ωστόσο διευκρίνισε πως πλέον δεν θα χρησιμοποιούνται χημικά και δακρυγόνα από τους άνδρες των ΜΑΤ, που είναι επιβλαβή για την υγεία των αστυνομικών και το περιβάλλον, αλλά θα χρησιμοποιούνται νέα όπλα που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα μαζί με τη νέα αντεγκληματική πολιτική που εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ.


Με ανυπομονησία (!) περιμένουμε να μας παρουσιάσετε τα νέα όπλα κ.Χρυσοχοϊδη!


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share