Όχι μόνο αντιδρούν οι τράπεζες στο σχέδιο νόμου για την πτώχευση ιδιωτών αλλά απειλούν και την κυβέρνηση.
Απαιτούν να θέσουν τους δικούς τους όρους στη ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων και νοικοκυριών για να μην πραγματοποιήσουν τις απειλές τους.
Αδύναμο για μια ακόμα φορά το Ελληνικό Κράτος απέναντι στο πανίσχυρο τραπεζικό σύστημα που κάνει κουμάντο στη χώρα...
Θρασείς και ξεδιάντροποι, οι τραπεζίτες, προκαλούν και απειλούν !!!
Δεν επιθυμούν, λένε, την ψήφιση του νόμου για την προστασία των δανειοληπτών γιατί θα κακομάθουν οι δανειολήπτες.
Εθνική, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς ξαμόλησαν τους υποδιοικητές και τα λοιπά παπαγαλάκια τους για να προετοιμάσουν το κλίμα της αντίδρασης.
Με τα πλέον ληστρικά επιτόκια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταπατώντας κάθε έννοια κοινωνικής ευθύνης ξεζουμίζουν και λιώνουν κυριολεκτικά τον Έλληνα πολίτη. Απολαμβάνουν τα τελευταία χρόνια ποσοστά κερδοφορίας που μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτά των εταιρειών τζόγου της μαφίας.
Δεν τα έλεγαν όμως αυτά οι Τραπεζίτες όταν διεκδικούσαν και έπαιρναν χαριστικές ρυθμίσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούσαν και ΠΟΤΕ δεν πλήρωσαν γιατί τους χαρίστηκαν.
Εισφορές που τελικά πλήρωσε ο έλληνας φορολογούμενος για λογαριασμό τους.
Απειλούν το κράτος και μένει να δούμε αν θα τους περάσει.
Οι απαιτήσεις της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ)κάνουν λόγο για αναγκαίες 12 τροποποιήσεις σε ρυθμίσεις του σχεδίου, οι οποίες κινούνται προς τη δημιουργία αντικινήτρων για τους δανειολήπτες που όπως λένε οι τράπεζες θα επιδιώξουν να εκμεταλλευθούν καταχρηστικά τον νόμο.
Για «νομιμοποίηση των κακοπληρωτών» κάνουν λόγο οι τραπεζίτες, σχολιάζοντας την επικείμενη ρύθμιση της κυβέρνησης περί διαγραφών χρεών, που προβλέπει και «πάγωμα» δανείων, η οποία τους βρίσκει πλήρως αντίθετους.
____________________ΠΡΟΣΕΞΤΕ___________________
Απειλούν τώρα ότι θα κλείσουν τις στρόφιγγες του δανεισμού στην αγορά και θα ανεβάσουν τα επιτόκια και τα ασφάλιστρα των δανείων επιβαρύνοντας περισσότερο τους δανειολήπτες !!!!!
Οι βασικότερες αλλαγές που απαιτούν οι τράπεζες ο την κυβέρνηση αφορούν τον διπλασιασμό στο 20% επί των συνολικών ανεξόφλητων ποσών ως ελάχιστο ποσοστό των ρυθμιζόμενων οφειλών και την τήρηση των δεδομένων στην Τειρεσίας ΑΕ για 10 ΧΡΟΝΙΑ !!!
Οι τραπεζίτες σημειώνουν ότι θα πρέπει να προσδιοριστεί η έννοια της οριστικής μόνιμης, αδυναμίας που αποτελεί προϋπόθεση για την υπαγωγή φυσικού προσώπου στο πεδίο εφαρμογής του νόμου.
Στο πλαίσιο αυτό τονίζουν ότι πρέπει να απαλειφθούν οι έννοιες «περιορισμένη σε έκταση επαγγελματική δραστηριότητα» και «επαπειλούμενη αδυναμία», οι οποίες σύμφωνα με την Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών είναι δύσκολο να προσδιορισθούν.
Επίσης οι τράπεζες ζητούν σε περίπτωση κατά την οποία δεν ευοδωθεί τελικά η απαλλαγή του καταναλωτή από τα χρέη του, αυτά να εκτοκίζονται αναδρομικά !!!
Τέλος, οι τραπεζίτες απαιτούν τη θέσπιση ρύθμισης, όσον αφορά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο οφειλέτης θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα ορισμένο ποσό για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πιστωτών του, το οποίο να μην ξεπερνά τα τρία έως πέντε έτη το πολύ.
Βάσει της ρύθμισης αυτής ο δανειολήπτης θα πρέπει να ξανατρέχει στα δικαστήρια αν θέλει να παρατείνει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ "ΜΑΣΑΕΙ" ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ
ΔΕΙΤΕ τώρα και τις δηλώσεις της κ. Κατσέλη που άρχισε πάλι τις αοριστίες !!!
«Το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι πυλώνας τόσο για την αναθέρμανση της οικονομίας όσο και την αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης του τόπου» δήλωσε η υπουργός μετά το τέλος της συνάντησης.
Μετά η κ.Κατσέλη "ξεκίνησε" εκείνα τα αινιγματικά.
Το πρώτο ζήτημα είπε, αφορά στη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση σχετικά με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και καταγγελθεισών ή μη συμβάσεων, τον Τειρεσία, αλλά και γενικότερα την εξασφάλιση στις επιχειρήσεις πρόσβασης στο τραπεζικό ζήτημα.
Το δεύτερο βασικό ζήτημα, που πάλι εντάσσεται στις πολιτικές για την αναθέρμανση της οικονομίας, αφορά στις εγγυήσεις του Δημοσίου και κυρίως στη λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ, για το οποίο το υπουργείο θα παρουσιάσει μέσα στον επόμενο μήνα τη συνολική πολιτική του.
Το τρίτο ζήτημα αφορά στο ΕΣΠΑ και γενικότερα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είτε από εθνικούς πόρους είτε από κοινοτικούς πόρους, για το οποίο εξετάζεται η βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του με τη συνδρομή και των τραπεζών.
Τέλος, ο τέταρτος άξονας αυτού του διαλόγου αφορά στην προστασία του καταναλωτή και στη διαφάνεια, γενικότερα, των τραπεζικών συναλλαγών.
Για το υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου, που θα περιέχει μια ενοποιημένη πρόταση για τη διαφάνεια των τραπεζικών συναλλαγών, το υπουργείο θα συνεργαστεί και πάλι με το τραπεζικό σύστημα για τυχόν βελτιώσεις.....
Νά'χαμε να λέγαμε δηλαδή... αοριστίες, "ξύλινη" γλώσσα, ακαταλαβίστικα και μπουρδουκλώματα για να καταλήξει η κ.Κατσέλη στο οτι θα συνεργαστεί με τον "πυλώνα" όπως η ίδια χαρακτήρισε το τραπεζικό σύστημα.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ....
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...