16/12/09

Με νέα υποβάθμιση απάντησε η Standard & Poors στα νέα μέτρα Παπανδρέου !!! (Δείτε το βίντεο)

Η Standard & Poors απάντησε πρίν απο λίγο στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με νέα υποβάθμιση την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε ΒΒΒ+ από Α-, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η αξιολόγηση παραμένει σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με πιθανότατες αρνητικές συνέπειες.

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν έπεισαν τους διεθνείς οίκους, με αποτέλεσμα η Standard & Poors να προχωρήσει σε...





....υποβάθμιση της πιστοληπτικής μας ικανότητας.

Την ίδια ώρα σε στάση αναμονής βρίσκεται ο οίκος Moody' s, γεγονός που δείχνει ότι οι διεθνείς οίκοι πιέζουν ασφυκτικά για συγκεκριμένα μέτρα.

Σε ανακοίνωσή του ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η υποβάθμιση είναι αποτέλεσμα των μέτρων που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Έλληνας πρωθυπουργός για τη μείωση του υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος.

Χαρακτηρίζοντας απίθανο να βοηθήσουν στη μείωση της επιβάρυνσης από το δημόσιο χρέος.

Παράλληλα, αναλυτής του οίκου αναφέρει πως η Ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει εγχώρια εμπόδια στην αναμόρφωση των δημόσιων οικονομικών.

Μάλιστα, αναφέρεται πως ο οίκος βλέπει περαιτέρω μείωση της ευελιξίας της Ελλάδας σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμα και από τις δικές του εκτιμήσεις.


Προειδοποιούν μάλιστα ότι θα προχωρήσουν και σε νέα υποβάθμιση εάν η κυβέρνηση δεν τα καταφέρει να έχει επαρκή πολιτική στήριξη στην εφαρμογή ενός μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που σύμφωνα με κατάταξη της CMA Datavision κατέταξε την Ελλάδα στις δέκα πρώτες χώρες που κινδυνεύουν να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν το χρέος τους, δηλαδή να χρεωκοπήσουν.






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share