Ορθοπεταλιές για τη συνέχεια ήταν το «δώρο» που επιφύλαξε ο Γιώργος Παπανδρέου με τη συμπλήρωση των 100 ημερών από τη νίκη του στις εκλογές, επέτειος πάντως που δεν είχε τίποτε το πανηγυρικό.
Αντίθετα είχε γκρίνια: μια συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών για την επίμαχη τροπολογία... για τις γονικές παροχές οδήγησε τον Γ. Παπακωνσταντίνου στην απόσυρσή της, αφού προηγουμένως έγινε φανερό ότι είχε διχαστεί το ΚΤΕ ανάμεσα σε υποστηρικτές και επικριτές του.
Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός στο Ζάππειο σε μια συνέντευξη Τύπου- υπερπαραγωγή (κράτησε πάνω από δυόμισι ώρες) αποτιμούσε ως δείγμα υγείας τις διαφορετικές απόψεις «εντός των οργάνων», παραδεχόταν ότι η κυβέρνησή του «μπορεί να έκανε και λάθη» σ΄ αυτό το 100ήμερο, δήλωνε πως η σημερινή κρίση είναι ευκαιρία για να «αλλάξουν όλα» και τόνισε ότι «η απάντηση είναι τώρα» στο ρητορικό ερώτημα «ή τώρα ή ποτέ».
Κι όλα αυτά, ενώ τα σύννεφα που βρίσκονται από καιρό συγκεντρωμένα στον διεθνή ορίζοντα της χώρας έγιναν ακόμη πυκνότερα, με ακόμη μία απειλή υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας (από τον οίκο Μoody΄s) και την έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που προβλέπει περιορισμό της ρευστότητας και αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες.
«Δεν θα πτωχεύσουμε»... ακόμα
Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως εμφανίστηκε στο Ζάππειο βέβαιος ότι η κυβέρνησή του θα τα καταφέρει με την κρίση, διαβεβαίωσε πως η χώρα δεν πρόκειται να πτωχεύσει, ότι δεν θα εξοβελιστεί από την ευρωζώνη και δεν θα τεθεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Eπιχειρώντας να βάλει φρένο «στη μιζέρια και στην γκρίνια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, διέψευσε ότι υπάρχει θέμα συντονισμού της κυβέρνησης ή καθυστερήσεων, όπως υπογράμμισαν χθες στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ οι πρώην υπουργοί Βάσω Παπανδρέου και Γιώργος Φλωρίδης.
Ενώ "μπάλωσε" διακριτικά τα εσωκυβερνητικά προβλήματα χαρακτηρίζοντας ως «Δείγμα ζωντάνιας» τις κριτικές που διατυπώνονται στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Προειδοποίησε όμως ότι οι διαφορετικές απόψεις και η κριτική μπορεί να διατυπώνονται μέχρι το στάδιο της... "διαβούλευσης" διότι μετά όλοι θα πρέπει να δεχθούν τα νέα μέτρα.
Επανέλαβε ξανά το γνωστό «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» κι έτσι ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...