21/1/10

Πάνω από 20 εκατ. ευρώ χρωστάει η ΕΡΤ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»

Πάνω από 20 εκατ. ευρώ χρωστάει η ΕΡΤ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» σε ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής, οι οποίες ανέλαβαν μετά από διαγωνισμό να αναπτύξουν προγράμματα στη ψηφιακή τηλεόραση που αφορούν σε άτομα με ειδικές ανάγκες...





Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο.Και ενώ οι χρυσοί παρουσιαστές της ΕΡΤ που εμείς χρυσοπληρώνουμε αμείβονται σε καιρούς κρίσης,με προκλητικότατους μισθούς, δείτε την επιστολή που πήραμε.... ξέρετε τι λέει?

Οτι έγινε καταγγελία κατά της ΕΡΤ γιατι δεν εχουν πληρωθεί εκπομπές με παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε ανεξάρτητους παραγωγούς

Δηλαδή ρε αλήτες,αμοιβετε με εκατομμύρια. λουλουδοπολεμους, που κανουν σπυριδες, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ,και χορούς απο Μπιλιδες Τσουκαλουδες δήθεν κουλτούρα,και ριχνετε φεσια στα παιδια με ειδικες ανάγκες??

θαυμαστε την επιστολη κάτω και ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!

Προς ΕΡΤ

Η Επιστολή που στείλαμε εγγράφως στην ΕΡΤ οι 34 παραγωγοί προγραμμάτων της ΕΡΤ Digital. Όσοι μπορείτε προωθήστε ή βάλτε την στα blog σας.

Αθήνα 12-01-2010

Προς ΕΡΤ ΑΕ

Υπ` όψη ΔΣ.

Κοιν. Κ.Πάνο Λουκάκο

Εντεταλμένο σύμβουλο και υπεύθυνο για θέματα ψηφιακής

Αγαπητοί κύριοι,

όπως γνωρίζετε, στις 31-12-2009 έληξε η προθεσμία κατά την οποία η ΕΡΤ ΑΕ όφειλε να εξοφλήσει τις οφειλές που προκύπτουν από τις μεταξύ μας υπογεγραμμένες συμβάσεις, για την παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος για ΑμεΑ.

Δυστυχώς έως και σήμερα και ενώ έχουμε εκπληρώσει όλες τις συμβατικές μας υποχρεώσεις, δεν έχουμε εισπράξει ούτε ένα ευρώ από το σύνολο των χρημάτων που μας οφείλονται. Επιπροσθέτως η υπεύθυνη οικονομικών υπηρεσιών κα. Δ. Φακλή μας ενημέρωσε ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να μας πληρώσει από ίδιους πόρους διότι τότε δεν θα εισπράξει τα χρήματα από τον φορέα χρηματοδότησης και αυτά θα χαθούν.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνεργαστεί αρμονικά με την ΕΡΤ παραδίδοντας εκατοντάδες ώρες τηλεοπτικού προγράμματος, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την Δημόσια τηλεόραση.

Δυστυχώς σήμερα, με αφορμή την μη έγκαιρη εξόφληση μας, δημιουργούνται τεράστια και δισεπίλυτα οικονομικά προβλήματα που απειλούν την επαγγελματική μας υπόσταση, τις σχέσεις μας με τους συνεργάτες και πολύ περισσότερο τις υποχρεώσεις μας προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί έως τις 20/01/2010 το τεράστιο ποσό που αφορά ΦΠΑ , ΦΜΥ και εισφορές στο ΙΚΑ.

Στο διάστημα υλοποίησης αυτών των παραγωγών, αρκετοί από εμάς αναγκασθήκαμε να δανειστούμε με επαχθείς όρους, να βάλουμε υποθήκες τα σπίτια μας, να ζητήσουμε πίστωση από συνεργάτες και προμηθευτές, βασιζόμενοι στην μεταξύ μας σύμβαση και στην ρητή διαβεβαίωση ότι θα έχουμε εξοφληθεί το αργότερο έως 31-12-2009.

Αγαπητά μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ, επειδή βρισκόμαστε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εγγράφως εντός 3 ημερών για τις προθέσεις της εταιρείας σχετικά με τον χρόνο και τον τρόπο πληρωμής των ανειλημμένων υποχρεώσεών της προς εμάς.

Με λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι μετά την λήξη της ανωτέρω προθεσμίας θα αναγκαστούμε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας.

Με τιμή

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από: anemos5.blogspot.com




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share