9/1/10

Έκρηξη βόμβας δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη 24 ώρες μετά τη δημοσίευση της φωτογραφία οπου φλέγεται η Βουλή !

H βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε απόψε, σ' ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και στο Κοινοβούλιο, αποτελεί βαρύτατη πρόκληση κύριε Χρυσοχοϊδη ιδιαίτερα μετά το χθεσινό "μήνυμα"

Η δημοσίευση σε Τουρκικό site, της εταιρείας ROKETSAN, κατασκευάστριας των βαλλιστικών πυραύλων που δείχνει τη Βουλή να φλέγεται φαίνεται πως έγινε πράξη 24 ώρες αργότερα....





Η ισχυρή έκρηξη βόμβας, ευτυχώς χωρίς θύματα, σημειώθηκε απόψε, λίγα μόλις λεπτά πριν τις 8 μ.μ., μπροστά στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε παρτέρι που βρίσκεται ελάχιστα μόλις μέτρα από το φυλάκιο της φρουράς του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει από τα αυτοκίνητα την περιοχή του Συντάγματος ενώ σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές περιορίζονται σε τζάμια και στο φυλάκιο της σκοπιάς του Αγνώστου Στρατιώτη.

Δέκα λεπτά πριν την έκρηξη της βόμβας, στις 7.45 μ.μ. άγνωστοι με τηλεφώνημα στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", προειδοποίησαν ότι θα εκραγεί βόμβα σε δέκα λεπτά σε απόσταση 10 μέτρων από το Μνημείο.

Να σημειώσουμε ότι η βόμβα πυροδοτήθηκε δύο λεπτά νωρίτερα. Αυτή την ώρα παραμένει κλειστή η Λεωφόρος Αμαλίας από το ύψος της οδού Ξενοφώντος, η Βασ.Σοφίας από το ύψος της Ακαδημίας, καθώς και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα ενώ όλος ο γύρω χώρος ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική και την Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απομακρύνουν τον κόσμο που είχε μαζευτεί μολονότι το τηλεφώνημα δεν κρίνεται ως εξαιρετικά σοβαρό καθώς ο άγνωστος άντρας δεν προσδιόρισε τόπο και χρόνο και περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα εκραγούν κι άλλες βόμβες.

Μετά και το δεύτερο τηλεφώνημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έδωσε εντολή στον αρχηγό της Προεδρικής Φρουράς να απομακρυνθούν οι εύζωνοι που φυλάσσουν το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και οι οποίοι την πρώτη φορά είχαν παραμείνει μέσα στα φυλάκια τους.

Χθές, Τουρκική ιστοσελίδα δημοσίευσε αυτό










ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share