21/1/10

Έκθεση ΣΟΚ αποκαλύπτει πως και τα 300 δισ. δημόσιο χρέος είναι και αυτό... ΨΕΜΑ

Ανεξάρτητη επιτροπή που συμμετέχουν σε εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος, του ΚΕΠΕ, του ΙΟΒΕ, του ΙΝΕ ΓΣΕΕ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

Διαπιστώνει δημοσιονομικό χάος στο οποίο κρύβεται Δημόσιο χρέος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, πέραν των επισήμως δηλωθέντων 300 δισ., περιγράφει η έκθεση-καταπέλτης της Επιτροπής για την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων...
Συγκεκριμένα διαπιστώνει ότι... το πραγματικό Δημόσιο χρέος είναι μεγαλύτερο, αφού στο επίσημο δεν περιλαμβάνονται υποχρεώσεις του κράτους προς προμηθευτές του ύψους 6 δισ. ευρώ !!!

Εκτός των γνωστών οφειλών των νοσοκομείων !!

Ανακάλυψαν επίσης δάνεια δημοσίων οργανισμών που έχουν χορηγηθεί με κρατική εγγύηση, αλλά θα αναληφθούν αναπόφευκτα κάποια στιγμή και επίσημα από το Δημόσιο, επίσης και συμβάσεις ΣΔΙΤ, οι οποίες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να χαρακτηριστούν ιδιωτικές και, τελικά, θα επιβαρύνουν το δημόσιο έλλειμμα και χρέος.

Το χάος με τα στατιστικά στοιχεία είναι ένας από τους παράγοντες που ενισχύουν τη δυσπιστία των αγορών και διευρύνουν το κόστος δανεισμού του Δημοσίου.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share